Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kiakadnál, ha a gyereked nem...

Kiakadnál, ha a gyereked nem lenne hajlandó veled egyszerre, egy légtérben étkezni?

Figyelt kérdés

Mondjuk 16 felett, ameddig még otthon él 20-as évei elején, csak lőjünk be valami korosztályt.

Igazából családi közös étkezések nem jellemzőek, mindenki eszik, amikor akar, néha véletlen pont ugyanakkor. Ha csatlakozol hozzá, ő rövid időn belül kimegy valami ürügyre hivatkozva, ha leülsz kajálni, akkor ő inkább megvárja, amíg befejezed.

Az indoka az, hogy rettentően zavarja már ovis kora óta, hogy szürcsölsz, hangosan csámcsogsz, de te ezen azóta se változtattál, valahányszor kérte. Ő meg ettől szimplán rosszul van.

2023. júl. 28. 00:52
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
100%

20

Nem, nem én voltam egyébként én valahol az elején válaszoltam. Azert bocsanatot is kérek hogy belepofáztam. De kicsit így jött le nekem, és nem hagyhattam szó nélkül.

2023. júl. 28. 12:03
 22/47 anonim ***** válasza:
73%
Valószínűleg mizofóniás a gyerek, ami egy létező, dokumentált betegség, valószínűleg agyi rendellenesség okozza. Ezen nem kiakadni kell, hanem utána olvasni, és megérteni a gyereket, ugyanúgy, mint bármilyen másik betegségnél. Ha folyamatosan vakarja a fenekét akkor sem lecseszem hogy milyen tiszteletlen hanem utána nézek hogy nem-e gilisztás.
2023. júl. 28. 12:06
 23/47 anonim ***** válasza:
19%
Nem, de ő se akadjon ki, ha számára nem lesz étel az asztalon.
2023. júl. 28. 12:12
 24/47 anonim ***** válasza:
87%

Bár engem is zavar a csámcsogás, szűrcsölés stb. Meg mondjuk el is viselném, de amivel engem ki lehet akasztani és kikergetni a világból az az evőeszközök visító hangja amikor a tányérokon végighúzzák, karistolják. Hát nekem ott végem. Rendesen fizikailag rosszul vagyok, le sem tudnám írni milyen érzések futnak végig bennem. Sokszor szóltam már emiatt a családtagjaimnak hogy legyenek kedvesek finomabban bánni a késsel villával, kb pár napig emlékeztek rá aztán ugyanúgy folytatták.

Egyszerűen vannak hangok amikre érzékenyebbek vagyunk, és ha ezt nem tudjuk megszűntetni akkor marad az hogy elkerüljük a hang forrását.

2023. júl. 28. 12:17
 25/47 anonim ***** válasza:
18%
#18 Bunkó paraszték azok, akiknél kötelező az együtt zabálás.
2023. júl. 28. 12:23
 26/47 anonim ***** válasza:
88%

Én konkrétan le tudnám vakarni a bőrömet a csámcsogástól. Egyszerűen nem bírja a fülem elviselni.

Én megértem a gyereket, főleg, hogy már rég szólt emiatt. Ráadásul egészen udvarias megoldás az, hogy vagy szó nélkül kimegy vagy csak szimplán megvárja míg végzel a szörcsögéssel. Én biztos kirohannék a világból, nemhogy megvárnám.

2023. júl. 28. 12:25
 27/47 anonim ***** válasza:
82%
#24 Ezzel én is ugyanígy vagyok. Legjobb mikor valaki a tányérján akarja felszelni a nagy szelet húst és már előre látod hogy minden egyes alkalommal végig fogja vágni a tányért is. Te meg magadban imádkozol a jóistenhez hogy adjon erőt és véletlenül se rúgd le a székről:D
2023. júl. 28. 12:26
 28/47 anonim ***** válasza:
66%
25ös, ne, bunkó parasztok akik napi egyszer is képtelenek összeülni mert inkább nyomják a telefont vagy bámulják a tvn a sorozataikat.
2023. júl. 28. 12:27
 29/47 anonim ***** válasza:
68%

25!

Meg mindig a 17. a bunkó paraszt és bizony nem azért, mert nem együtt esznek, hanem a stílusáert. Nyilván te vagy az, hiszen a zabalás kifejezés is erre a rendkívül alacsony értelmi színvonalra jellemző szó és tevékenység.

30/47 anonim ***** válasza:
100%

Hát figyu, a kérdésben az van ovis kora óta zavarja. Tehát fixen nem kamasz-hóbort, hanem szervi háttere van a dolognak. Ilyen esetben még kicsinek ki kellett volna vizsgáltatni, hogy mi a helyzet. Másrészt, ha a gyerekem ovis korom óta rendszeresen szóvá teszi, hogy ZAVARJA, ROSSZUL VAN a hangos szürcsölésemtől, akkor változtatok. Nem tom, mondjuk, ha négy évesen kezdi el szóvá tenni, akkor az 16 éves korára már azt jelenti, hogy 12 éve hallgatom, hogy zavarja, én meg szrtam bele.

Azért ha 12 évnyi könyörgés után úgy dönt, hogy hát akkor elkerüli a hangot a hétköznapokban, amikor csak lehet, nem olyan egetrengető dolog. És attól, hogy nem magának fizeti éppen a kajáját, nem kell elviselnie, hogy gusztustalankodnak az asztalánál (a szürcsölés az még szenzorosság nélkül is elég undorító). Ha az lenne a 30 éve berögzült szokása a szülőnek, hogy rászrik az asztalra éves előtt, és a kupac ott bűzölög, azt se ülné végig. Na érzékeny hallással kb ez a kategória lehet a szürcsölés is.

1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!