Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális ezen kiakadni? Ti is...

Normális ezen kiakadni? Ti is kiakadnátok?

Figyelt kérdés

Kolis vagyok egyetemen, átlag 2, de mostanában inkább 3 hetente járok haza. Most négy hétig nem fogok hazamenni, és ezen teljesen ki vannak akadva a szülők. Van két hétvégém, amikor tömbösített óráim vannak, péntek szombaton. És pont úgy van, hogy múlt vasárnap visszajöttem, az egyik adag óra ezen a hétvégén, a következőn nincs, az azutánin meg szombat délután végzek. És hát a szüleim azt szeretnék, hogy a kettő között hazamenjek. Nekem meg semmi kedvem. Egyszerűen sok idő az út, otthon nem tudok tőlük nyugodtan tanulni sem (nagyon eltérő a bioritmusunk, plusz anyám az, aki ha valamit csinálni kell, akkor nem szól előtte X idővel, hanem elvárja, hogy rögtön és azonnal ugorjak, bármi is van, és nem lehet nemet mondani, mert akkor órákig konstans ordít, bszogatja az embert) Amíg úgy tudták, hogy csak tanulni maradok bent a szabad hétvégén, addig nem volt nagy a kiakadás. De én véletlenül nem nyomtam ki a hívást, és valakinek említettem a szobában, hogy azon a hétvégén én lehet talizok pár gimis baráttal. Amin anyám kiakadt, hogy akkor kifogás, hogy nem megyek haza, mert arra van időm, hogy a barátaimhoz utazzak. (Ami egyébként két óra összesen, haza meg vagy hat az átszállásokkal) Meg megint azzal a hülyeséggel nyaggat, hogy nem is tanulok, stb.

Igazából ezért nem is beszélek neki arról kb semmit,ha programom van, mert már azon ki van, hogy én péntek este nyolckor átugrok a kolitól két utcányira lakó haveromhoz egy baráti összejövetelre.

De amúgy szerintetek is ennyire felháborító, hogy nem megyek haza azon a bizonyos hétvégén?

2023. márc. 10. 10:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
91%

Elkezdenék szép fokozatosan ritkábban hazamenni.

Én egyetemen így kezdtem mint te, 2hetente cuccolva, 5.év végére már csak nyári szünetre mentem haza. Aztán itt vettem lakást, szóval itt lett saját életem.

Majd megszokják ők is.

2023. márc. 10. 10:50
 2/13 Metionin ***** válasza:
100%
Nehezen viselik, hogy leválsz róluk de ennek most van itt az ideje. Majd megszokják.
2023. márc. 10. 11:30
 3/13 A kérdező kommentje:
Gimiben is kolis voltam, szóval nem kéne, hogy ez annyira új legyen nekik😅 mondjuk akkor többnyire hetente, ritkábban két hetente mentem haza.
2023. márc. 10. 11:35
 4/13 anonim ***** válasza:
80%

Nem normális

mondd azt, hogy hétvégén gyakorlatod van és nem tudsz menni

ha megértik megértik ha nem így jártak

2023. márc. 10. 11:48
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem akadnék ki. Felnőtt vagy, éled az életed, barátkozol, tapasztalatot gyűjtesz, tanulsz. Ha nem mész el végletekbe mégcsak aggódni se kéne.

Anyudék fogadják el, hogy már nem ők számodra az elsők.

2023. márc. 10. 12:21
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Nehéz nekik átállni arra, hogy felnőttél. Idővel majd elfogadják. Ferjemnel ez évekbe is beletelt, mire az anyja végre elkezdte feltalálni magát.
2023. márc. 10. 12:33
 7/13 anonim ***** válasza:
91%
Sok hülye kényszeres, kontrollmániás szülő, akik azt hiszik a tulajdonuk a gyerek. Hát nem, jobb lenne végre tudomásul venni, hogy a gyereket nem magának szüli az ember, mint tulajdont. Segíteni, egyengetni kell az életét, nem megfojtani, irányítani!
2023. márc. 10. 13:39
 8/13 anonim ***** válasza:
80%
Nem kell olyan sürün hazajarni, picit lazábbra kell venni a kapcsolatot.
2023. márc. 10. 13:51
 9/13 NTBS ***** válasza:
100%
Részben, attól függ mennyire vagy önálló.
2023. márc. 10. 14:23
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
első a tanulás! szerintem csak azért akadtak ki mert szeretnek téged és hiányzol nekik viszont nekik meg kéne érteni hogy egyetemistaként k.rva sokat kell tanulnod és van 1 életed (barátok, barátnőd, stb...)
2023. márc. 10. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!