Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kiakadnál, ha a gyereked nem...

Kiakadnál, ha a gyereked nem lenne hajlandó veled egyszerre, egy légtérben étkezni?

Figyelt kérdés

Mondjuk 16 felett, ameddig még otthon él 20-as évei elején, csak lőjünk be valami korosztályt.

Igazából családi közös étkezések nem jellemzőek, mindenki eszik, amikor akar, néha véletlen pont ugyanakkor. Ha csatlakozol hozzá, ő rövid időn belül kimegy valami ürügyre hivatkozva, ha leülsz kajálni, akkor ő inkább megvárja, amíg befejezed.

Az indoka az, hogy rettentően zavarja már ovis kora óta, hogy szürcsölsz, hangosan csámcsogsz, de te ezen azóta se változtattál, valahányszor kérte. Ő meg ettől szimplán rosszul van.

2023. júl. 28. 00:52
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
86%

"Rákérdeznék hogy a levegő vételem nem idegesíti e esetleg."

Igen, ezzel nyilván hatalmas előrelépés történne a családi közös ebédek szempontjából :D

2023. júl. 28. 07:04
 12/47 anonim ***** válasza:
18%
Érdekes, a gyerek hajlandó az én pénzemből vett ételt fogyasztani, de velem leülni már derogál neki?
2023. júl. 28. 07:17
 13/47 anonim válasza:
30%

Kamaszként szerintem még tűrhető az ilyen viselkedés, mert mindenre is érzékenyek olyan korban a gyerekek. De egy 20 év körül járó személy, már inkább felnőtt, mint gyermek.

29 éves vagyok, de ha 16 vagy 20 évesen az asztalnál ülve leült mellém bármelyik családtagom, sose voltam annyira bunkó, hogy felálljak és máshová menjek, mert van idegesítő szokása bármelyiknek.

Aki nem tudja a szülőt elviselni a házban az étkezőasztalnál, az tehet egy szívességet és keressen szállást.

Felnőtt létére van hol ingyenesen laknia, főznek, mosnak rá és a szülő még kerülje ki őméltóságát, mert szegénynek érzékenyek a fülei....

Írom ezt úgy, hogy nem 60 éves vagyok, szimplán tisztelettel tekintek a szüleimre, ahogy azt a 20-as évek előtt tettem. Ugyanígy a nagyszüleimre is, amikor a közös, vasárnapi ebédet fogyasztottuk.

2023. júl. 28. 07:24
 14/47 anonim ***** válasza:
43%
Az én férjemet az idegesíti, ha valaki nyel. Én megyek inkább máshová enni, mert nem akarom nézni ahogy a füléhez kapkod miközben eszek. Van ilyen, engem nem érdekel, ő nem tehet róla, az emberek pedig úgy esznek, hogy nyelnek, ez van.
2023. júl. 28. 07:59
 15/47 anonim ***** válasza:
82%

Nálam nem.opció, hogy a SAJÁT GYERMEKEM ürügyet mond. Egyetlen egy ember van az életében, akivel mindent megoszthat úgy, hogy vele egyként kezd el dolgozni a problémán, én.

Ha a gyermekemet zavarja valami, akkor is keresem a megoldást, ha én elsőre nem is látom, mire gondolhat.

Szóval még egy réteg lehetetlenség van itt.

Emiatt a két lehetetlen, hogy kialakuljon ilyen helyzet miatt, nem tudok válaszolni a kérdésre, de én semmin sem akadok ki sose, főleg ha a gyermekem cselekszik valamit.

2023. júl. 28. 09:50
 16/47 anonim ***** válasza:
20%

13-assal nagyon egyetértek.

Ha ennyire zavarják a szokásaim, akkor húzzon el a lakásomból, éljen egyedül.

Baromi önző hozzáállás, hogy a szülőtől elfogadják az ingyen lakást, ingyen ételt, akár a kiszolgálást is (pl. főznek, mosnak, mosogatnak rá), de nem hajlandók vele együtt étkezni sem.

2023. júl. 28. 10:13
 17/47 anonim ***** válasza:
81%

Mi normálisan eszünk és mindig együtt érkezünk, így engem bizony zavarna, ha külön akarna enni. - én meg attól akadok ki, amikor ennyi önállósága nem lehet az embernek, hanem kötelezően akkor kell enni, amikor mindenki más - pontosan miért is? Mert valaki kontrollmániás hülye így tartja jónak.

Együtt evésnél amúgy mit csinálsz? Eszel és kssolsz, mert az asztalnál nem beszélünk. Akkor mi a tköm értelme van?

Kérdező: inkább megtanulnék normálisan enni, nem okádék módon. ;)

2023. júl. 28. 11:12
 18/47 anonim ***** válasza:
27%

"Mert valaki kontrollmániás hülye így tartja jónak."

Kontrollmanias hulye? Felénk család van és bizony, felénk együtt szokás étkezni. Nalatok bunkó parasztéknal nyilván ez nem szokás.

Bizony, mi olyankor beszélgetünk. Nem, a "szabaly" Nem az, hogy asztalnál nem beszélsz, hanem az, hogy tele szájjal nem beszélsz.

2023. júl. 28. 11:40
 19/47 anonim ***** válasza:
49%

Senki nem lesz bunkó paraszt csak azért mert nem eszik együtt a család.

Nalunk mindenki dolgozik, gyakorlatilag csak szabadnapokon lenne lehetőségünk rá. De akkor meg így néz ki: ketten este esnek haza ők reggel-délelőtt között kelnek fel, a másik hajnalba ért haza, ő meg delig-délutánig nem kel fel, a harmadik meg már délután itthon volt, ő már reggel kipattan az ágyból.

Szóval nem kell mindenkit lenézni csak mert nálatok család van. Mindenhol család van. És azert nem eszünk együtt mert a másik fáradt és nem fogom az álmából felkelteni "mert család van,ne legyél bunkó paraszt". Szerintem ha felkelteném akkor még egy bunkó parasztnál is rosszabb lennék.

2023. júl. 28. 11:56
 20/47 anonim ***** válasza:
83%

19!

Nem tudom te voltál e a kommentelo, akinek írtam. Nem a nem együtt evestollesz valaki bunko paraszt. A 17. kommentelo önmagában az, q stílusa alapjan

2023. júl. 28. 11:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!