Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám miert viselkedik így...

Anyukám miert viselkedik így allandoan mostanában?

Figyelt kérdés

Mindig csak az a jó amit ő mond, ha én mást mondok akkor máris szemtelen hulyegyerek vagyok, ha kérdezek tole valamit akkor 20 evesen miert nem tudom már, és uvoltozik velem hogy miert tőle kérdezem meg. Mostanában folyamatosan megbant és hogyha ezen megsertodok vagy sirok akkor egy elkényeztetett hulyegyerek vagyok, és észre se veszi hogy ő maga mit csinal, mindig csak azt, hogy nekem milyen hibaim vannak. Mindig csak azt hajtogatja, hogy ő alkalmazkodik hozzám én meg hozzá soha (pedig ez nem így van) es újabban hozzám se szól ha valamiben nem értünk egyet. Ez egy pár éve kezdődött, azelőtt jó kapcsolatom volt vele.

Mindig azzal jön hogy elkényeztetett hulyegyerek vagyok csak, pedig ez egyeltalan nem igaz, nyáron is és suli mellett is dolgozok pont azért hogy ne az ő pénzért kelljen elkernem dolgokra mert tudom hogy abból is probléma lenne, mert abból is az van ha néha kölcsön kérek tőle 10 ezret, pedig az utolsó centig Mindig visszautalom neki.

Valami tipp hogy mit tudnék tenni, hogy ne vegyem a lelkemre azokat amiket mond általában? Tudom, hogy nem jó ez de mar attol sírva fakadok ha valaki elkezd velem kiabálni, pedig tudom nagyon jól, hogy tudja mit csinal és azt is tudja, hogy nekem ez hogy fog esni. Vagy esetleg arra valami tipp, hogy miért csinálhatja ezt? Már azon is gondolkodtam hogy felkeresek egy pszichológust.

2023. júl. 22. 12:38
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
73%

Ha csak egy lyukba is, de én elmennék. Amikor otthon laktam ugyanez volt. Amikor már nem bírtam és elsírtam magam, akkor "sírással nem oldasz meg semmit" ki mondta hogy azzal akarom? De nálad szavakkal, meg beszéddel sem lehet basszus....""

Amikor őszintén elmondtam mit gondolok, akkor meg ment a hárítás.

Ja ha veszekedés volt, akkor ha felemeltem a hangom vagy elordítottam magam, mert ugye normál hang az semmit nem ért, akkor még én voltam az idegbeteg.

Vannak ilyen roncs emberek, de ők nem fogják fel hogy ők a hibásak általában. Máséban a gerendát is, sajátjukban a szálkát sem.

Tudom hogy nehéz, nagyon nehéz így az egyetem, de én nem maradnék. Átéltem, amit te is és tudom miről beszélsz egyszerűen ha még egy évet ott maradok idegroncs lennék. Sokkal nyugodtabb vagyok (de még mindig ki tud hozni a sodromból még ilyen messze is, tehát még a teljes kapcsolat megszakításon is gondolkodom) hogy elköltöztem.

Nem tudsz halasztani egy évet az egyetemen?

1 év alatt pedig annyira összeszednéd magad anyagilag hogy az egyetem mellett minimálisan kelljen dolgozni?

Barát, barátnő akivel osszetudsz addig és utána is költözni hogy ne kelljen annyit fizetni a lakhatásra? Kolesz?

2023. júl. 23. 08:45
 22/46 anonim ***** válasza:
100%
Orvosi egyetem mellett ez nem járható! Nehogy már az anyja miatt halasszon egy évet, ráadásul tök értelmetlenül, mert egy év alatt nem tudja megszedni magát, épp ellenkezőleg: épp hogy fenn tudja magát tartani. Ha ugyanabban a városban tanul, akkor marad az anyja elviselése, erre is megvannak a technikák, helyretenni ill. bizonyos esetekben levegőnek nézni, tisztában kell lenni vele, hogy a hiba nem benne van.
2023. júl. 23. 09:47
 23/46 anonim ***** válasza:
68%

Dehogynem. Ha valakivel összeköltözik, vagy olyan munkát keres ami ad szállást. Akkor de. Nem kell fullos kajákat enni. Én főzök itthon tudom mi mennyi. Nem kell nagy lábon élni addig sem meg utána sem hogy megtudja csinálni.

Erre írtam hogy tudom hogy nagyon nehéz...ezek szerint te maradnál egy olyan helyen ahol te vagy a box zsák és kiidegelnek.

Én meg inkább élnék szerényen és okosan.

Nem kell ugyanazon a véleményen lennünk...

2023. júl. 23. 10:31
 24/46 anonim ***** válasza:
69%
Büfészak mellett lehet Orvosi mellett nem! Az életemhez pedig magának nincs köze, 23-as! Én se beszéltem a magáéról!
2023. júl. 23. 10:57
 25/46 anonim ***** válasza:
100%

A válaszból vontam le egy következtetést!

Mert így végig tudja csinálni az orvosit hogy állandóan stresszes az anyja miatt? Ez megfelelő környezet?

2023. júl. 23. 12:32
 26/46 anonim ***** válasza:
85%

Nem, meg kell tanulnia kezelnie az anyját. Részben önmagát, hogy távolságot tudjon tartani - jól jön ehhez egy pszichológus - részben az anyját, aki ha még nem 80 éves, igenis nevelhető (bár én írtam itt mindjárt az elején, hogy hagyja ott, de akkor még nem tudtam az orvosi egyetemről). Az anyja se akar elmagányosodni, és ha azt tapasztalja, hogy a viselkedésével nem magához húzza (ami pedig a szerencsétlen ember tudattalan szándéka lenne), hanem eltávolítja, akkor majd képes lesz olyan szintig megemberelni magát, hogy ne legyenek az életvitelt akadályozó konfliktusok. Látnia kell a kérdező erejét, önbizalmát, határtartását.

Az orvosi mellett nem lehet a létfenntartási szintig dolgozni (havi legalább 260), mert egész nap órák vannak, és nem lehet munkásszállós munkát végezni, mert az nappal van, amellett, hogy fizikailag erősen kimerítő.

2023. júl. 23. 13:13
 27/46 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nem nevelhető egy ilyen ember, mint ez az anya. Sőt, ha érzi, hogy a gyereke köré font köteléket lazítják, agresszívebbé válhat. Úgy, mint azok a bántalmazó partnerek, akik észreveszik, hogy a párjuk szakítani akar. Néha még ölésig is fajulhat a helyzet (szerencsére ez viszonylag ritka, de nem zárható ki).
2023. júl. 23. 13:18
 28/46 anonim ***** válasza:
100%
Az öléshez azért primitívség kell. Extremitás. Ez csak egy sima nárcisztikus, esetleg klimaxos, elhagyott anya, nem brutális (amilyenek inkább férfiak szoktak lenni, ők is főleg párkapcsolatban, féltékenységből), még nevelhető. Felismeri a saját érdekét.
2023. júl. 23. 13:40
 29/46 anonim ***** válasza:
100%
Pont a nárcisztikusok nem nevelhetőek. Többnyire még pszichoterápiával se. A klimax tehet valakit ingerlékennyé, de ilyen rosszindulatú, zsarnok viselkedést a klimax nem provokál. Ahhoz az kell, hogy gonosz személyisége legyen. Másrészt aki egy klimaxtól ideges és néha civakodik emiatt, az utána bocsánatot kér a másiktól. Aki nem tesz ilyet, az egy rosszindulatú nárcisztikus.
2023. júl. 23. 13:58
 30/46 anonim ***** válasza:
100%
Empátiája sincs az anyának. Ha a gyereke megsértődik vagy sír a bántásai miatt, még azért is őt hibáztatja. Egy ilyennel nem lehet tárgyalni, nevelni se lehet, a saját érdekét se ismeri fel.
2023. júl. 23. 13:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!