Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám miert viselkedik így...

Anyukám miert viselkedik így allandoan mostanában?

Figyelt kérdés

Mindig csak az a jó amit ő mond, ha én mást mondok akkor máris szemtelen hulyegyerek vagyok, ha kérdezek tole valamit akkor 20 evesen miert nem tudom már, és uvoltozik velem hogy miert tőle kérdezem meg. Mostanában folyamatosan megbant és hogyha ezen megsertodok vagy sirok akkor egy elkényeztetett hulyegyerek vagyok, és észre se veszi hogy ő maga mit csinal, mindig csak azt, hogy nekem milyen hibaim vannak. Mindig csak azt hajtogatja, hogy ő alkalmazkodik hozzám én meg hozzá soha (pedig ez nem így van) es újabban hozzám se szól ha valamiben nem értünk egyet. Ez egy pár éve kezdődött, azelőtt jó kapcsolatom volt vele.

Mindig azzal jön hogy elkényeztetett hulyegyerek vagyok csak, pedig ez egyeltalan nem igaz, nyáron is és suli mellett is dolgozok pont azért hogy ne az ő pénzért kelljen elkernem dolgokra mert tudom hogy abból is probléma lenne, mert abból is az van ha néha kölcsön kérek tőle 10 ezret, pedig az utolsó centig Mindig visszautalom neki.

Valami tipp hogy mit tudnék tenni, hogy ne vegyem a lelkemre azokat amiket mond általában? Tudom, hogy nem jó ez de mar attol sírva fakadok ha valaki elkezd velem kiabálni, pedig tudom nagyon jól, hogy tudja mit csinal és azt is tudja, hogy nekem ez hogy fog esni. Vagy esetleg arra valami tipp, hogy miért csinálhatja ezt? Már azon is gondolkodtam hogy felkeresek egy pszichológust.

2023. júl. 22. 12:38
1 2 3 4 5
 11/46 anonim válasza:
83%

Szia! Én ugyanezen mentem keresztül az elmúlt 6 évben kb. több pszcihológussal is beszéltem erről, mind azt mondta hogy bár nem szeretnek látatlanban diagnosztizálni ez valszeg személyiségzavar. Ezzel viszont te nem tudsz semmit kezdeni, én is már kényszerembe elköltöztem apukámhoz, azóta anyummal viszonylag jó lett a kapcsolatom. Neked is ajánlom hogy amilyen gyorsan teheted költözz el. Erre kb ez az egy megoldás van sajnos, de utána te is és sok esetben a szülő fél is sokkal jobban érzi magát. (Legalábbis én ezt tapasztaltam magamon és ismerősi körben is)

Igazából ennél többet nem tudok erről mondani csak próbáld meg kibírni :D

2023. júl. 22. 18:26
 12/46 A kérdező kommentje:
Koszi! Apum kizarva mert már kb 3 éve egy szót se beszéltünk 😅 elvaltak, és igazából miota új barátnője és gyerekük lett velünk teljesen megszakította a kapcsolatot. Egyébként beszéltem vele ma erről és egészen normálisan tudtunk kommunikálni szóval most úgy néz ki, hogy nincs harag közöttünk, remélem egy pár napig így marad
2023. júl. 22. 21:39
 13/46 anonim ***** válasza:
100%

10-el egyetértek. Bántalmazó szülő, kerülj minél messzebb tőle.

Az okok között leginkább a saját gyerekkori traumáját lehet keresni. Neked valahol az utadon jó lenne 1-2 év terápia pszichológusnál, hogy magadra találj. Nem lesz könnyű, de - az írásod alapján - nem is lehetetlen. Minden jót kívánok.

2023. júl. 22. 21:40
 14/46 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen! Megfogadom:)
2023. júl. 22. 21:46
 15/46 anonim ***** válasza:
85%

Szia amit most írok nyers lehet de ebben a helyzetben meg kell lépned különben idegroncs leszel.

Álitsd kész tények elé: vagy moderálja magát vagy szeded a sátorfádat és viszlát.

Ezekkel csak igy lehet beszélni

2023. júl. 22. 22:15
 16/46 anonim ***** válasza:
81%
Igen, és hova költözzön és miből éljen orvosi egyetem mellett, névtelen királynő?
2023. júl. 22. 22:18
 17/46 anonim ***** válasza:
100%
Megfelelő egzisztencia hiányában a költözés meggondolandó, de arra kell törekedni, hogy éveken belül megvalósítható legyen. Ugyanis valóban kikészülhet idegileg egy ilyen anya mellett. Akár még azt is megakadályozhatja, hogy kapcsolata legyen.
2023. júl. 22. 22:20
 18/46 anonim ***** válasza:
100%
16 nem kell személyeskedi ha egyetemre megy ott van gondolom kolesz vagy valami esetleg osztálytársakkal szobát kivenni.
2023. júl. 22. 23:20
 19/46 anonim ***** válasza:
100%

Főleg akkor "van kolesz", ha ugyanabban a városban lakik ...

Szobát kivenni? Kifizeted neki?

Ebben mi volt a személyeskedés? Ja, azt nem tudod.

2023. júl. 22. 23:35
 20/46 anonim ***** válasza:
Most épp ilyen korszaka van.
2023. júl. 22. 23:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!