Anyukám miert viselkedik így allandoan mostanában?
Mindig csak az a jó amit ő mond, ha én mást mondok akkor máris szemtelen hulyegyerek vagyok, ha kérdezek tole valamit akkor 20 evesen miert nem tudom már, és uvoltozik velem hogy miert tőle kérdezem meg. Mostanában folyamatosan megbant és hogyha ezen megsertodok vagy sirok akkor egy elkényeztetett hulyegyerek vagyok, és észre se veszi hogy ő maga mit csinal, mindig csak azt, hogy nekem milyen hibaim vannak. Mindig csak azt hajtogatja, hogy ő alkalmazkodik hozzám én meg hozzá soha (pedig ez nem így van) es újabban hozzám se szól ha valamiben nem értünk egyet. Ez egy pár éve kezdődött, azelőtt jó kapcsolatom volt vele.
Mindig azzal jön hogy elkényeztetett hulyegyerek vagyok csak, pedig ez egyeltalan nem igaz, nyáron is és suli mellett is dolgozok pont azért hogy ne az ő pénzért kelljen elkernem dolgokra mert tudom hogy abból is probléma lenne, mert abból is az van ha néha kölcsön kérek tőle 10 ezret, pedig az utolsó centig Mindig visszautalom neki.
Valami tipp hogy mit tudnék tenni, hogy ne vegyem a lelkemre azokat amiket mond általában? Tudom, hogy nem jó ez de mar attol sírva fakadok ha valaki elkezd velem kiabálni, pedig tudom nagyon jól, hogy tudja mit csinal és azt is tudja, hogy nekem ez hogy fog esni. Vagy esetleg arra valami tipp, hogy miért csinálhatja ezt? Már azon is gondolkodtam hogy felkeresek egy pszichológust.
Nem vagyok pszichológus, csak laikusként írom a véleményem.
Az ember akkor viselkedik ilyen ellenségesen a másikkal, ha az a másik vélt vagy valós érdeksérelmet okoz neki. Ha te semmi különös, újszerű problémát nem generálsz az anyád számára, talán valami olyan dolog lehet a háttérben, ami nem is veled kapcsolatos, csak rajtad éli ki a frusztrációját. Azért pont rajtad, mert húsz éven át megszokta, hogy te gyerekként egyfajta alárendelt szerepben vagy kettőtök kapcsolatában, és emiatt nem tart attól, hogy visszaütsz. Te vagy az ő boxzsákja, amin levezeti a feszültségeket.
Persze lehet akaratlanul szereped a dologban, pl. éppen az, hogy már nem vagy gyerek, és anyádban mostanában tudatosul, hogy elveszíti a "hatalmát" feletted, le kell lassan mondania az anyukaszerepről, amiben otthonosan mozgott eddig, és megrémíti a jövő, ahol csak az öregasszony szerep várja. És tudattalanul téged hibáztat, amiért merészeltél felnőni.
Le kellene ülni vele, esélyt adva egy komoly beszélgetésnek, rávenni, hogy mondja el mi baja, mert segítesz ha tudsz. Aztán higgadtan elmondani, hogy pusztító a viselkedése és megkérni, hogy változtasson rajta. Ha ez nem működik, sajnos csak az marad, hogy kiállsz magadért, visszatámadsz és képletesen szólva háborúban álltok egymással; vagy kerülöd őt a jövőben.
Koszonom az értelmes válaszokat!
Sajnos a levelező nem megoldás mert orvosira készülök, fogorvosira. Most érettségiztem és valószínű felvesznek így azt meg nem lehet levelezon csinálni ugye. Ikrek a csillagjegye😅
Bejárós leszel?
Praktikusabb lenne pszichiátriára képződnöd, ahogy így elnézem a helyzetet. Nehéz lesz 6 évig kibírni, és akkor nagyon határozottan helyre kell tenned, határokat szabni, otthagyni, visszautasítani. Le kell taszítani a nyeregből. Ehhez nem ártana, ha nem lennél teljesen ráutalva anyagilag, de a fogorvosi mellett nehéz időt szakítani pénzkeresésre.
Ez egy érzelmileg bántalmazó szülő. Sajnos sok ilyen van. Ha néhány éve még jó volt köztetek a kapcsolat és nemrégen vált ilyenné, akkor szerintem nem bírja elviselni, hogy felnőtt lettél.
Sok ilyen elmebeteg szülő van. Sajnos ezekkel beszélni se lehet, csak menekülni tőlük. Neked is ezt javaslom, mert rámész pár év alatt idegileg. Valószínűsítem, hogy nincs vagy még nem is volt párkapcsolatod. Ha anyáddal maradsz még sokáig, lehet, hogy nem is lesz, mert benne is betolakodót látnak az ilyen beteg szülők. Tönkreteheti az egész életedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!