Mi lenne fer ebben a helyzetben?
"Így a "várható" örökségbol kifizetik a másik gyermeket is."
Mi a fsz! Vesztenek 20 millat és még a házukat is adják el, és fizessenek meg 20-at? Te magadnal vagy?
"sok családban például egyáltalán nem okoz gondot, hogy a szülő jobban segíti azt a gyereket, aki jobban rászorult. Nálunk is ez volt, az öcsém kapott egy lakást, de én inkább örültem ennek"
Hát ne haragudj, a jobban segítés rendben van, de azért nem 20 millióval. Nekem is két gyerekem van, biztos nem vennék az egyiknek lakást, ha a másiknak nem, azért ilyen szintű megkülönböztetés csak ott van, ahol az egyik gyereket sokkal jobban szeretik.
A te szüleid is jobban szeretik az öcsédet, ez az igazság. Rendben van, hogy az ember jobban segít annak, aki jobban rászorul, de nem ilyen mértékben.
1. Azért veszít mert az infláció 20% így évente 20%al kevesebbet ér a pénze.
2. A pénzt amíg nem adja vissza addig 80ezer forintokat ad pluszba.
De most te vagy a másik testvér?
Hát nézd, anyádnak gond, hogy nem adja vissza? Mert ha igen, és le van papírozva, akkor indíthat ellene behajtást, csak ugye kérdés, megteszi-e a saját gyereke ellen.
Te vagy a másik testvér, aki így egy forint segítséget sem kap?
Igazából nincs olyan, hogy fair vahy nem fair ebben a szituációban, ez már el van cseszve.
"És le van papírozva minden."
És mi van a papírban?
Csak mert magánszemély nem kérhet kamatot, csak azt az összeget, amit kölcsönadott. Ha jól értem, akkor a havi 80e az plusz és marad az alap 20M.
"Azért veszít mert az infláció 20% így évente 20%al kevesebbet ér a pénze."
Na és neked ehhez mi kozod van? Te nyilvánvalóan a másik gyerek vagy, kozod nincs hozzá, mit csinálnak a szüleid meg a testvéred. A szüleid így döntöttek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!