Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám nem engedi abbahagyni...

Anyukám nem engedi abbahagyni a lovaglást. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Már hónapok óta próbálom meggyőzni, de nem engedi abbahagyni. 10 éve lovagolok, de már meguntam és feleslegesnek tartom azt a heti 1 alkalmat.

Szinte mindennel próbálkoztam eddig, de mindenre az a válasza, hogy sportolni kell valamit, és hiába mondom, hogy a kézilabdát úgyis folytatnám és az heti min. 4 edzés. Arra csak annyit mond, hogy úgyse lesz időm rá suli időben.

2023. júl. 19. 10:45
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
11%
Ha 16 alatt vagy, akkor ne írd ki, mert törölni fogják a kérdést.
2023. júl. 19. 11:41
 12/40 anonim ***** válasza:
95%

Anyám ezt a néptánccal játszotta el. Elküldött az órára, én meg elmentem otthonról, és legtöbbször csak ültem az iskola parkjában, direkt úgy, hogy a tánctanár rámlásson az ablakból.

Persze így semmit sem tudtam (amúgy is tehetségtelen voltam, ezért akartam kiszállni) a táncokból, a karácsonyi műsorban sem szerepeltem, amin anyám persze kiakadt. A tanárt kezdte cs*sztetni, az meg - tök jogosan - elmondta, hogy ha nem tudom a táncot, nem szerepelek, ennyi.

Anyámnak nem tetszett a tanár beszédstílusa, ahogy ezt mondta, és csakis a saját egója miatt végül kiíratott.

Levontam a tanulságot a történtekből, de a lényeg megvolt: nem kellett többé járnom.

2023. júl. 19. 11:44
 13/40 anonim ***** válasza:
19%
Szilvásgombócot, azt szeretem.
2023. júl. 19. 12:09
 14/40 anonim ***** válasza:
90%

Elmész otthonról, csak nem lovagolni.

Ennyi

2023. júl. 19. 12:15
 15/40 anonim ***** válasza:
76%
Kérd meg az oktatód, hogy ne tanítson tovább és ez mondja el anyádnak is. Próbáld meg őt meg győzni azzal, hogy bár tudod, hogy neki is fontos a pénz, de ez a helyes lépés. Ha ott vagy, ne ülj fel a lóra, olvass/telefonozz helyette.
2023. júl. 19. 12:15
 16/40 anonim ***** válasza:
88%
A kézilabdára miért mondja hogy nem lesz rá időd suliidőben? Eddig volt? Most heti 4-szer jársz kézilabdára egyszer meg lovagolni?
2023. júl. 19. 12:34
 17/40 anonim ***** válasza:
74%

Nem mész el, te gyerek! Amit nem akarok csinálni, azt nem csinálom, ilyen egyszerű. Elveszi a telefont. És? Akkor mi van? Egész nap tanulni kell. És? Akkor mi van? Egész életetekben nem csinálhatja ezt! Ha következetesen soha nem mész el, előbb-utóbb tudomásul veszi, mert felfogja, hogy nem tehet mást. Emellett alkalmazhatsz nála beszéd- és mosolyszünetet. Nehogy azt hidd, hogy ettől ő nem szenved! Ha az emberi szót nem hajlandó megfogadni, neked is vannak eszközeid. Persze, meg is kell csinálni. De ha gyáva és kényelmes vagy, ne itt kérj tanácsot, mert vért a pucádba nem tudunk adni, megcsinálni neked kell!

(Ugye nem te vagy a minapi kozmetikusos mesés? Mert az is ilyen óvodás!)

2023. júl. 19. 12:45
 18/40 anonim ***** válasza:
11%

Más meg egész gyerekkorában arra vágyik, hogy legalább lóra ülhessen.

Keress valakit, aki szeretne lovagolni és járjon ő helyetted.

2023. júl. 19. 12:49
 19/40 anonim ***** válasza:
95%

18-as

Ez pont annyira meggyőző indok, mint az, hogy "edd meg az ételt, mert Afrikában éheznek".

2023. júl. 19. 13:06
 20/40 anonim ***** válasza:
12%
ha nem engedi abbahagyni akkor a 4 lábú lovat lecseréled 2 lábúra és azon folytatod a lovaglást
2023. júl. 19. 13:42
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!