Anyukám nem engedi abbahagyni a lovaglást. Mit csináljak?
Már hónapok óta próbálom meggyőzni, de nem engedi abbahagyni. 10 éve lovagolok, de már meguntam és feleslegesnek tartom azt a heti 1 alkalmat.
Szinte mindennel próbálkoztam eddig, de mindenre az a válasza, hogy sportolni kell valamit, és hiába mondom, hogy a kézilabdát úgyis folytatnám és az heti min. 4 edzés. Arra csak annyit mond, hogy úgyse lesz időm rá suli időben.
Anyám ezt a néptánccal játszotta el. Elküldött az órára, én meg elmentem otthonról, és legtöbbször csak ültem az iskola parkjában, direkt úgy, hogy a tánctanár rámlásson az ablakból.
Persze így semmit sem tudtam (amúgy is tehetségtelen voltam, ezért akartam kiszállni) a táncokból, a karácsonyi műsorban sem szerepeltem, amin anyám persze kiakadt. A tanárt kezdte cs*sztetni, az meg - tök jogosan - elmondta, hogy ha nem tudom a táncot, nem szerepelek, ennyi.
Anyámnak nem tetszett a tanár beszédstílusa, ahogy ezt mondta, és csakis a saját egója miatt végül kiíratott.
Levontam a tanulságot a történtekből, de a lényeg megvolt: nem kellett többé járnom.
Elmész otthonról, csak nem lovagolni.
Ennyi
Nem mész el, te gyerek! Amit nem akarok csinálni, azt nem csinálom, ilyen egyszerű. Elveszi a telefont. És? Akkor mi van? Egész nap tanulni kell. És? Akkor mi van? Egész életetekben nem csinálhatja ezt! Ha következetesen soha nem mész el, előbb-utóbb tudomásul veszi, mert felfogja, hogy nem tehet mást. Emellett alkalmazhatsz nála beszéd- és mosolyszünetet. Nehogy azt hidd, hogy ettől ő nem szenved! Ha az emberi szót nem hajlandó megfogadni, neked is vannak eszközeid. Persze, meg is kell csinálni. De ha gyáva és kényelmes vagy, ne itt kérj tanácsot, mert vért a pucádba nem tudunk adni, megcsinálni neked kell!
(Ugye nem te vagy a minapi kozmetikusos mesés? Mert az is ilyen óvodás!)
Más meg egész gyerekkorában arra vágyik, hogy legalább lóra ülhessen.
Keress valakit, aki szeretne lovagolni és járjon ő helyetted.
18-as
Ez pont annyira meggyőző indok, mint az, hogy "edd meg az ételt, mert Afrikában éheznek".
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!