Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg van olyan gyerek, aki...

Tényleg van olyan gyerek, aki felnőtt korában rá sem nyitja az ajtót a szüleire annak ellenére, hogy ők tisztességesen és becsülettel felnevelték?

Figyelt kérdés

A környezetemben annyian mondják, hogy ha egy gyerek felnőtt korában lesz*rja a szüleit, az biztos hogy NEM a szülők hibája, hanem a gyerek a rohadék, csak is ő a rossz, stb.

De miért csak a szülők védik magukat folyton?

Egy csomó olyan ismerősöm van, akik azért nem törődnek a szüleikkel, mert gyerekkorukban egyáltalán nem úgy viselkedtek velük, amilyen gyerekek voltak.

Ha valakit normálisan és tisztességesen nevelnek, akkor ugyanúgy foglalkoznak majd a szüleikkel, nem?

2023. júl. 1. 13:05
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
80%
Akad bőven.
2023. júl. 1. 20:07
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

4-es vagyok.

Na én pont külföldön éltem, amikor nagyanyámnak szüksége lett volna a családjára, de senkire nem számíthatott, egyik Magyarországon élő (ráadásul egy városban) családtagja sem akart vele foglalkozni annak ellenére, hogy még felnőtt korukban is mindennel segítette őket, szóval én jöttem haza több ezer km-ről, hogy gondoskodjak róla.

Szóval, ha külföldről nem jöttem volna haza miatta, arról igenis én tehettem volna.

2023. júl. 1. 21:50
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

Ha a szüleimet kérdezed: tisztességgel felneveltek, és hálátlan szr vagyok, amiért nem érdekelnek.

Na, a tisztességgel felneveltek = két kontrollmániás idióta, akinek még arról is be kellett számolni, mikor menstruálok (képes volt megnézni a kukát), vagy ha már ötpercnél tovább voltam a mosdóban (mert urambocs sz.rok), akkor kopogtak, hogy mi tart eddig.

És ez csak a jéghegy csúcsa, inkább bele sem kezdek a felsorolásba, mik mentek a négy fal között - persze a külvilág felé meg a jópofizás, minden rendben, szerejük egymást bullsht.

Mindegy, elköltöztem, innentől kezdve nem érdekelnek sem ők, sem azok a rokonok, akik szerint kötelességem volna tartani szüleimmel a kapcsolatot.

2023. júl. 2. 08:53
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

"...szóval én jöttem haza több ezer km-ről, hogy gondoskodjak róla.

Szóval, ha külföldről nem jöttem volna haza miatta, arról igenis én tehettem volna."

Szigorúan véve valoban. De nyilván ha van már saját családja az embernek kint, akkor nem fogja őket se otthagyni, se elkoltoztetni. Plusz az se mindegy, milyen munkája van mindemellé

2023. júl. 2. 13:49
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
Ismerek olyat, aki hazarepül ugyan, de mindent a szülők támogatnak -hitelből.
2023. júl. 3. 05:57
 26/26 anonim ***** válasza:
100%

"Ha nálad a tisztességgel felneveltek annyit jelent, hogy nem vertek, eljártak dolgozni, elláttak étellel, ruhával, egyebekkel kb. 20 éves koromig, akkor persze tisztességgel felneveltek. Csak épp sosem foglalkoztak a lelkemmel, nem építettek bennem felnőtt koromra önbizalmat, önbecsülést, szeretetet, nem ültek le velem beszélgetni. Most meg csodálkoznak, hogy felnőttként miért keresem őket alig vagy járok haza hozzájuk elég ritkán."

Nálam ugyanez van. Értetlenül áll előtte anyám, hogy nem ismer egyáltalán, és nem törekszek arra, hogy közeli legyen köztünk a kapcsolat. 30 elmúltam...

2023. júl. 8. 12:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!