Most ezen tenyleg meg kell sértődni?
Nekem az apukám 3 éves koromban meghalt. 4 éves korom óta van anya nevelőapámmal együtt. Nevelőapám elött apa kb tabu téma volt mindig.
Őt nem szólítottam apának sosem.
Fiam 4 éves. Ha anyáéknál vagyunk, hallja hogy nem apanak, hanem "Janinak" szólítom nevelőapám. Ennek ellenére anya is meg nrvelőapám is papának hivatja őt a gyerekkel.
Múltkor beszélgettünk itthon a fiammal erről a ki kinek kicsodája dologról. Én tök őszintén mondtam neki, hogy az én apukám meghalt, őt "Lacinak" hívták, apa apukája is meghalt, őt meg "Bélának" hívták. Ők a papái. A "Jani" nem igazi papája, mert nem az én apukám, de ha szeretné, hívhatja papának. Nem is firtatta tovább ezt a témát.
Ma voltunk családi ebéden. Anya mondott valamit a fiamnak, hogy szólja papának, vagy mutasd meg a papának, valami ilyesmi.
Erre a fiam tök nyugodtan megjegyezte, hogy neki a "Laci" meg a "Béla" a papája, de nem baj, a "Jani" is lehet a papája.
Anya sokkot kapott, nevelőapám meg kiakadt. Hogy nem azért nevelt fel engem, meg nem azért fogadta el a fiamat(!), hogy utána meg azt hallja a gyerektől, hogy ő nem is a papája. Mert nekem ezt nem szabadott volna elmondani egy ekkora gyereknek, mert nem érti meg.
Meg milyen hálatlan vagyok, innentől kezdve ő is így viszonyul hozzánk.
Most komolyan hazudnom, titkolóznom kellett volna a gyerekem elött?!
Ez a vita után egyből jöttünk is haza és azóta nem tudok túllépni a történteken.
Teljesen igazad volt hogy őszintén elmondtad a gyereknek.
Nem a papája ez a tény.
Tehát felnevelt, de nem szólíthattad apának, viszont most a fejedhez vágta, hogy nem ezért nevelt fel.
Hát ez vicces. Igazad volt.
Már a nyitódban lejött, hogy ez egy idióta, miután tabu volt neki édesapád. Nem kellett a későbbi hozzaszólásod sem hozzá.
Anyád meg... szót nem érdemel, tán a világ pöszije van a palinak a lába között, hogy így el van ájulva évtizedek után is tőle?
Természetesen igazad volt!
Én oda be nem tettem volna a lábam, már eddig sem, ezután pláne nem.
Az, hogy a gyereked "imádja" a nagymamát, nem lehet, hogy csak te szeretnéd ezt?
Biztos vagyok benne, ha nem mentek többet, le se tojja majd a gyereked.
Nem szeretnek ezek bennetek, ne is rágódj a történteken.
26.
Tele a világ olyan anyákkal akik viszik az idegen, agresszív, bántalmazó kanokat a gyerekük mellé.
Fogalmad nincs miről írkálsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!