Hogy kérjem meg a testvéremet, hogy költözzön el a gyerekével?
(Mostohatestvérek vagyunk hivatalosan, a lakás az enyém, édesapám vásárolta.)
Különmentek a férjével még tavaly, egy ideig otthon volt szüleinknél, de mentálisan nem tett jót neki (nagyon vidék, semmi lehetőség szórakozásra, tanulásra, munkára, korunkbeliek eljönnek onnan, ahogy tudnak).
Karácsonykor kérdezte meg tőlem, hogy esetleg beköltözhetnének-e hozzám ÁTMENETILEG a gyerekkel (1,5 éves most). 1-2 hónapot mondott, gondoltam, az akkor lesz 2-3, de legyen. Viszont már fél éve itt laknak, se munka, se albérlet kilátásban.
Lassan az egész átcsapott abba, hogy vendégnek érzem magam a saját otthonomba, főleg, hogy véget ért a kapcsolatom, az egyetemen is vizsgaidőszakom van, így lehetnék itthon egész nap, de nem tudok, mert vagy sír a gyerek, vagy hangosan nevet, vagy dumál. Undok sem akarok lenni, hogy fogja már be, de sokszor ezt érzem... Ezért inkább reggel megyek is itthonról, és ilyenkor, este 9-10 körül jövök haza, mikor már tuti csend van. De most meg az van, hogy ne mossak hajat, mert a hajszárítóra felébred, muszáj-e pont most vacsit csináljak, mert bemegy hozzájuk a kajaszag stb. Nem nagy dolgok, de mikor egy nap már a 6. ilyet hallgatod úgy, hogy szinte itthon sem vagy, azért felmegy benned a pumpa...
Nem szeretném, hogy a kapcsolatunk rovására menjen ez, és úgy érzem, ennyi pont elég is volt az együttélésből nekünk.
Az ő részét is értem, nem kapkodnak egy 1,5 éves gyerekkel rendelkező pályakezdő után sehol, de fél évig itt laktak, nálam ez már tényleg a plafon, főleg, hogy ő 2 hónapról beszélt.
Nem azt mondom, hogy holnap már pakoljanak, most nyáron úgysem leszek sokat itthon, szóval olyan augusztus vége-szeptember eleje lenne az időpont, ami jó lenne.
Viszont nem tudom, hogy mondjam ezt meg neki? Legnagyobb segítsége vagyok jelenleg ezzel, nem fog örülni, ez borítékolható.
Arra gondoltam, hogy üzenetben, ami tudom, nem a legegyenesebb, de félek, ha élőben mondanám, és látnám rajta, hogy megbántódik, akkor kb. felajánlanám, hogy maradjanak még, ha nagyon muszáj... És ebbe nem szeretnék belemenni, mert úgy örökre itt maradnak a nyakamon.
Nem érdekelne a hisztije, meg semmi. Eleve be sem fogadtam volna, oldja meg, nem az én bajom.
De ha nekiállna követelőzni aznap kidobnám őket - és olyan nincs, hogy csak azért, mert gyereke van, nem rakhatod ki. dehogynem.
Sok agy-nagyágyú lepontoz.
Nem arra írtam, hogy szegény nem tud egyedül majd albérletbe menni, hanem hogy eleve hülye elgondolás volt.
#32! Nyugi, engem is lepontoztak az idióták, mert meg mertem írni, hogy így is, úgy is, a kapcsolat rovására fog menni, miközben a kérdező írta, hogy nem szeretné, ha a kapcsolat rovására menjen🙄
Mindenki látja, hogy a kérdezőnek van igaza, de attól amit szeretne, most lehetetlen.
Magától elmenni nem fog, kirakni nem könnyű, a sértődés meg garantált 🤷🏼♀️
Megmondod neki, hogy Juli, július 31-ig kiköltözöl innen. Pont. Ezt ki lehet olyanokkal egészíteni, hogy "nem ezt beszéltük meg, ne haragudj", és "nekem ez így nem működik, nekem tanulnom kell", de én a helyedben azzal egészíteném ki, hogy "szívességet teszek neked azzal, hogy itt lakhatsz, és te még engem oktatsz ki, mikor hangoskodhatok a saját lakásomban, te hálátlan pióca".
Ne hagyd már magad ennyire elnyomni, olvasni is rossz. Állj a sarkadra.
Te jó ég, ne haragudj, hogy ezt mondom, de régóta nem olvastam itt ekkora, ordas nagy balekról, amilyen te vagy. Szándékosan fogalmaztam ilyen csúnyán, hátha észhez térít, leszarom a lepontozást is, de egyszerűen hihetetlen, hogy ennyire ne állj ki magadért! Még az olvasás közben felment a vérnyomásom, valami elképesztő, amit művel veled az a nő, és persze hogy megteszi, hiszen te hagyod neki! Ide a bökőt, hogy magában gondolja: "milyen hülye az én testvérem...."
Az tökmindegy, hogy ajándékba kaptad a lakást, ehhez senkinek semmi köze. A tiéd, és pont.
Egészen megdöbbentő, hogy az anyuka a gyerekével ilyen dolgokat elkövet, mondd csak, te megtennéd???
Na ezért nem mindegy, a nő milyen körülmények között szül....
"Nem dolgozol nem csinálsz semmit... "
Ahogy olvastam, a Kérdező egyetemre jár. Igaz, nem írta, milyen szak, de ne állítsuk már be úgy, hogy nem csinál semmit, mert jelenleg éppen tanul. Gondolom, a szülei támogatják anyagilag, ahogy rengeteg más egyetemista esetében is megteszik a szülők.
De ha éppen tényleg nem csinálna semmit, csak a falat nézni napi 16 órában, a mostohatesókának akkor sem lenne több joga ott tanyázni nála.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!