Hogy kérjem meg a testvéremet, hogy költözzön el a gyerekével?
(Mostohatestvérek vagyunk hivatalosan, a lakás az enyém, édesapám vásárolta.)
Különmentek a férjével még tavaly, egy ideig otthon volt szüleinknél, de mentálisan nem tett jót neki (nagyon vidék, semmi lehetőség szórakozásra, tanulásra, munkára, korunkbeliek eljönnek onnan, ahogy tudnak).
Karácsonykor kérdezte meg tőlem, hogy esetleg beköltözhetnének-e hozzám ÁTMENETILEG a gyerekkel (1,5 éves most). 1-2 hónapot mondott, gondoltam, az akkor lesz 2-3, de legyen. Viszont már fél éve itt laknak, se munka, se albérlet kilátásban.
Lassan az egész átcsapott abba, hogy vendégnek érzem magam a saját otthonomba, főleg, hogy véget ért a kapcsolatom, az egyetemen is vizsgaidőszakom van, így lehetnék itthon egész nap, de nem tudok, mert vagy sír a gyerek, vagy hangosan nevet, vagy dumál. Undok sem akarok lenni, hogy fogja már be, de sokszor ezt érzem... Ezért inkább reggel megyek is itthonról, és ilyenkor, este 9-10 körül jövök haza, mikor már tuti csend van. De most meg az van, hogy ne mossak hajat, mert a hajszárítóra felébred, muszáj-e pont most vacsit csináljak, mert bemegy hozzájuk a kajaszag stb. Nem nagy dolgok, de mikor egy nap már a 6. ilyet hallgatod úgy, hogy szinte itthon sem vagy, azért felmegy benned a pumpa...
Nem szeretném, hogy a kapcsolatunk rovására menjen ez, és úgy érzem, ennyi pont elég is volt az együttélésből nekünk.
Az ő részét is értem, nem kapkodnak egy 1,5 éves gyerekkel rendelkező pályakezdő után sehol, de fél évig itt laktak, nálam ez már tényleg a plafon, főleg, hogy ő 2 hónapról beszélt.
Nem azt mondom, hogy holnap már pakoljanak, most nyáron úgysem leszek sokat itthon, szóval olyan augusztus vége-szeptember eleje lenne az időpont, ami jó lenne.
Viszont nem tudom, hogy mondjam ezt meg neki? Legnagyobb segítsége vagyok jelenleg ezzel, nem fog örülni, ez borítékolható.
Arra gondoltam, hogy üzenetben, ami tudom, nem a legegyenesebb, de félek, ha élőben mondanám, és látnám rajta, hogy megbántódik, akkor kb. felajánlanám, hogy maradjanak még, ha nagyon muszáj... És ebbe nem szeretnék belemenni, mert úgy örökre itt maradnak a nyakamon.
Nem lenne szép ezt üzenetben közölni. Meg ha ilyen könnyű téged elbizonytalanítani, te sem gondolod, hogy az üzenet olvasása után nem próbálkozna meg vele? Csak még a szemedre vetné a módjág, ami kínos is lenne.
Sokkal korrektebb lenne ezt face-to-face közölni vele. Fix határidőt kell szabnod, mert a bizonytalannal már megütötted a bokád.
Eléggé pofátlanság hogy még szólni mer dolgokért, amikor ingyen él nálad.
Mondd meg hogy ez már sok neked, nem erről volt szó. Adj nekik 1-2 hónapot hogy elköltözzenek. Ennyi.
Felhozni, amikkel "megbántott", nem akarom, mert úgy érzem, ha akkor nem szóltam, utólag már felesleges felemlegetni...
Inkább arra helyezném a hangsúlyt, ha beszélek vele, elmondom neki, hogy nem 6-8 hónap volt részéről mondva, hanem 1-2, és az már régen eltelt.
Ez kellemetlen,de a kapcsolat tuti, sérülni fog.
Tök érthető, hogy eleged van, de most őszintén, munka és pénz nélkül, hova menne? Ha a sarkadra állsz, abból az lesz, hogy utcára raktad a gyerekkel. Ami egyébként igaz lenne, függetlenül attól, hogy jogos a nézőpontod. De a lényeg, hogy ebből nem tudsz jól kijönni.
Ajjaj, kis egyetemista kislany, dehogy nincs !
Nem azt irtam, HA elkoltoznek.
Hanem, ha KIRAKOD oket, akkor bizony, de bajba kerulsz, nem is kicsibe. Ugyanis kiskorut NEM rakhatnak ki utcara sem alberletbol, sem szuloktol. Az mas, ha onkent megy el, de nem ugy tunik mint aki el akar. O tudja nagyon jol, amit te nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!