Hogyan szoktassam le a cigiről a várandós testvéremet?
A testvérem lassan szül, és eddig nem tudott lemondani a cigiről (állítólag), de szerintem nem is akarja komolyan. Én féltem a kisbabát, és legalább azt szeretném elérni, hogy a szoptatás végéig ne cigizzen.
Mindig csak kifogásokat mond, hogy nem cigizik sokat, meg hogy azt mondta az orvos, hogy nincs semmi baja a gyereknek, stb.
Rengeteget veszekszünk emiatt, eléggé megromlott a kapcsolatunk.
Volt már valaki hasonló helyzetben?
Hogyan segíthetnék neki leszokni, anélkül, hogy tovább rontanám a viszonyunkat?
Van egy jó módszer, csak nem biztos, hogy terhesen is használható:
egy dobozból vegyél ki 4-5 szálat, és szúrjál a közepébe hosszában 1-1 szál damilt. Szépen tedd vissza mind.
Beszéld meg vele, hogy addig nem vesz új dobozzal, amíg ezt MIND el nem szívta.
Azonnal le fog szokni, ahogy az egyikre rágyújt.
Ha a gyerekéért nem tudott lemondani róla akkor ezután sem fog. még akkor sem ha tényleg emiatt debil lesz a gyerek vagy más károsodás érte.
Sajnos ez van.
Az elöttem szóló kicsit drasztikus, de igaza van. Én is biztos vagyok benne, hogy mondanék "szép" dolgokat a tesómnak. (Vagyis én mondtam, de szerencsére még az elején a szépszavaknál megértett és letett ezekről a káros dolgokról)
Ha már a terhesség végefelé jár már nem valószínű, hogy leteszi, hacsak nem a szülőszobán, mikor kezébeveszi a babót, le nem esik neki a tantusz. (már bocsi, de sokan akkor jönnek rá az igazán fontos dolgokra)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!