Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan szoktassam szobatisztas...

Hogyan szoktassam szobatisztaságra a gyerekemet alvásnál? Ötleteket, tanácsokat kérek. Olyat amik be is válltak, mert eddig csak olyan tanácsokat kaptam, ami szerintem nem jó

Figyelt kérdés
2010. júl. 22. 13:49
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
az én fiam állandóan cumisüvegezik, anno én is, anyu azt mondta, h ameddig így dönti magába, elalváshoz kell, addig ne várjam h szobatiszta legyen.....hány éves a gyermek?
2010. júl. 22. 13:57
 2/17 anonim ***** válasza:
Nekem azt tanította mamám amikor megszületett a gyermekem, h amikor már van 1 éves körüli akkor vegyem le róla a pelust, és hagyjam hagy "piszkítson" oda ahova épp kedve tartja. Persze ez kertes házba érdemes. Összeszeded, kidobod mint a kutyáét. Tudom egy kicsit bizarr. Majd ahányszor birod ráülteted a bilire. Én édesanyámmal neveltem őt, így volt h egyikünk fölkőtötte éjszaka majd a másikunk. Hozzászokott h nincs rajta pelenka, és így eltotyogott a bilire. Egy próbát megér. Nekem bejött! :)
2010. júl. 22. 13:58
 3/17 anonim ***** válasza:

Először is szoktasd le az éjszakai ivásról!

Majd azután elalvás előtt pisiljetek, és egyszerűen ne adj rá pelenkát...amikor felébredt, megint pisiljetek!

Ha napközben már aktívan szobatiszta, akkor éjszaka sem fog bepisilni!

(mi már 4 napja pelus nélkül alszunk!!(28 hónapos fiú)

2010. júl. 22. 14:02
 4/17 A kérdező kommentje:
3 éves, szeptemberbe megy az oviba. Az ebéd utáni alvások gyakran elmaradnak, hiába teszem le aludni, nem alszik. Egyszer sikerült úgy aludni bugyi nélkül, hogy nem lett semmi baleset. Éjjelre még nem mertem kipróbálni. Valaki azt mondta, hogy ők óránként felkeltették a gyereket 1 hónapon keresztül, s így tanulta meg. Szerintem ez nem jó, semmit nem fog aludni szerencsétlen gyerek egész éjjel. Próbáltam már, hogy felkeltem, bilizett is, de reggelre ugyanúgy tele volt a pelus. Más meg azt tanácsolta, hogy textilpelenkát adjak rá........ Hát ezt még nem próbáltam, de elég érdekes ötletnek tartom
2010. júl. 22. 14:05
 5/17 A kérdező kommentje:
Nem iszik éjjel, csak esti kakaózás van. Lefekvés előtt bilizik. De reggelre annyira tele van a pelenka, hogy csak na
2010. júl. 22. 14:06
 6/17 anonim ***** válasza:

Folyadékot este ne sokat kapjon.

Éjszaka pedig egyáltalán.

Először is ezt kell megoldani. Meg persze nappal, mikor fennt van, ne kelljen pelus.

Lefekvés előtt minden esetben pisiltesd meg.

És ha már legalább egy hétig üres reggel a pelus, akkor le lehet venni a déli alvásnál, és éjszakára.

Mindkét gyerekünknél ez így működött.

Ha kérdésed van, szívesen válaszolok.

2010. júl. 22. 14:08
 7/17 anonim ***** válasza:

14 8-as vagyok

Ha reggel csurig van a pelus, akkor még várj a dologgal.

Mennyi kakaót iszik este?

2010. júl. 22. 14:09
 8/17 A kérdező kommentje:
Kb.2,5 dl kakaót kap, de elég gyakran marad belőle.
2010. júl. 22. 14:11
 9/17 A kérdező kommentje:
Mint azt már korábban írtam napközben teljesen szobatiszta, azzal abszolút nincs már probléma. Éjjel nem iszik, lefekvés előtt pedig pisil!!
2010. júl. 22. 14:12
 10/17 anonim ***** válasza:

a textil pelenkát azért javasolták, mert érzi a picur a nedvességet és kellemetlen neki, ugyanez a leszoktató bugyi.....csak menőbb találmány.....

én nem kelteném fel óránként, ez felér egy kínzással

2010. júl. 22. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!