Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy kérjem meg a testvéremet,...

Hogy kérjem meg a testvéremet, hogy költözzön el a gyerekével?

Figyelt kérdés

(Mostohatestvérek vagyunk hivatalosan, a lakás az enyém, édesapám vásárolta.)

Különmentek a férjével még tavaly, egy ideig otthon volt szüleinknél, de mentálisan nem tett jót neki (nagyon vidék, semmi lehetőség szórakozásra, tanulásra, munkára, korunkbeliek eljönnek onnan, ahogy tudnak).

Karácsonykor kérdezte meg tőlem, hogy esetleg beköltözhetnének-e hozzám ÁTMENETILEG a gyerekkel (1,5 éves most). 1-2 hónapot mondott, gondoltam, az akkor lesz 2-3, de legyen. Viszont már fél éve itt laknak, se munka, se albérlet kilátásban.

Lassan az egész átcsapott abba, hogy vendégnek érzem magam a saját otthonomba, főleg, hogy véget ért a kapcsolatom, az egyetemen is vizsgaidőszakom van, így lehetnék itthon egész nap, de nem tudok, mert vagy sír a gyerek, vagy hangosan nevet, vagy dumál. Undok sem akarok lenni, hogy fogja már be, de sokszor ezt érzem... Ezért inkább reggel megyek is itthonról, és ilyenkor, este 9-10 körül jövök haza, mikor már tuti csend van. De most meg az van, hogy ne mossak hajat, mert a hajszárítóra felébred, muszáj-e pont most vacsit csináljak, mert bemegy hozzájuk a kajaszag stb. Nem nagy dolgok, de mikor egy nap már a 6. ilyet hallgatod úgy, hogy szinte itthon sem vagy, azért felmegy benned a pumpa...

Nem szeretném, hogy a kapcsolatunk rovására menjen ez, és úgy érzem, ennyi pont elég is volt az együttélésből nekünk.

Az ő részét is értem, nem kapkodnak egy 1,5 éves gyerekkel rendelkező pályakezdő után sehol, de fél évig itt laktak, nálam ez már tényleg a plafon, főleg, hogy ő 2 hónapról beszélt.

Nem azt mondom, hogy holnap már pakoljanak, most nyáron úgysem leszek sokat itthon, szóval olyan augusztus vége-szeptember eleje lenne az időpont, ami jó lenne.

Viszont nem tudom, hogy mondjam ezt meg neki? Legnagyobb segítsége vagyok jelenleg ezzel, nem fog örülni, ez borítékolható.

Arra gondoltam, hogy üzenetben, ami tudom, nem a legegyenesebb, de félek, ha élőben mondanám, és látnám rajta, hogy megbántódik, akkor kb. felajánlanám, hogy maradjanak még, ha nagyon muszáj... És ebbe nem szeretnék belemenni, mert úgy örökre itt maradnak a nyakamon.

2023. jún. 18. 22:56
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
85%
Kedves Kati! Eredetileg 1-2 hónapig akartál nálam lakni de már fél éve itt laksz. Ezalatt nem találtál magadnak munkát. Menj vissza vidékre vagy költözz albérletbe. Július 31-ig költözz el innen, mert utána zárat cseréltetek és a holmitokat kirakom az ajtó elé. Ez a lakás az én nevemen van és neked semmi közöd hozzá.
2023. jún. 19. 08:17
 22/40 anonim ***** válasza:
100%

Nem azért, de jó hülye voltál. Mit gondoltál hova fog menni kisgyerekkel dolgozni? Ki vigyáz a gyerekre? Albi.. Honnan tud kifizetni 3 havi kauciót?

Munkahelyen se örülnek gyerekeseknek, albérletben sem.

Semmi esély nem volt arra, hogy eltakarodik tőled. Alapból az volt a terve, hogy majd ott ragad nálad parazitáskodni.

2023. jún. 19. 08:25
 23/40 anonim ***** válasza:
60%
Legyen ez jó tanulópénz. Gyermekes anyának soha nem adunk lakhatást, mert nem lehet könnyen kirakni. Adj neki ultimátumot. Ha nem talál munkát egy hónapon belül, akkor a kölykével együtt ki lesz rakva.
2023. jún. 19. 08:27
 24/40 anonim ***** válasza:
100%
Adja bölcsibe a gyereket és húzzon el dolgozni. Ha wc-t takarítania kéne , az sem érdekelne, csak vállaljon el valamit. Ha nem, akkor viszlát.
2023. jún. 19. 08:28
 25/40 anonim válasza:
27%
Mondjuk megnézném, a mai viszonyok mellett hogy tudna egyedül fenntartani egy albérletet Pesten.
2023. jún. 19. 08:30
 26/40 anonim ***** válasza:
82%

"egy ideig otthon volt szüleinknél, de mentálisan nem tett jót neki (nagyon vidék, semmi lehetőség szórakozásra, tanulásra, munkára, korunkbeliek eljönnek onnan, ahogy tudnak)."

Valszeg azért mert anyádék rászóltak jogosan és a kisasszonynak nem tetszett. Mivel bálas tud, szórakozni, munka szintúgy nincs, tanulni eddig se akart szal neki ez volt a jó h pont karácsonykor tesz egy vissza utasíthatatlan ajánlatot neked, tudja h beszari vagy úgyse szólsz rá, mint a leírtak is mutatják... Nem csinálhatsz magadnak kaját de az nem baj h ő nem fizet semmit. Lényegében mindketten élősködtök, mert egyik se fizet saját zsebből semmit...

Naná h én se mennék el

2023. jún. 19. 08:31
 27/40 Derjaderja ***** válasza:
16%

Tulajdonképpen ehhez viszont semmi köze. Hogy dolgozik-e az anyuka. Ő meg egyetemista, a szülők fizetik a rezsit.

Jogos hogy szeretné, hogy elköltözzenek, de esetleg a szülő erre megtagadhatja a rezsi fizetését.

Legjobb lenne egy családi beszélgetést kezdeményezni minden érintettek.

2023. jún. 19. 08:32
 28/40 anonim ***** válasza:
90%

“Mondjuk megnézném, a mai viszonyok mellett hogy tudna egyedül fenntartani egy albérletet Pesten.”

Az már nem a kérdező baja. Az élősködés nem megoldas

2023. jún. 19. 08:32
 29/40 anonim ***** válasza:
94%

Főzzél, száríts hajat, hívj barátokat. Ha te önként elvonultál, hogy tanulni tudj, akkor most próbáljon meg ő is alkalmazkodni.

Ui. Felnőtt gyerekeim vannak, de arra biztosan emlékszem, hogy egy hajszárításnál nagyobb zajra se ébredtek fel, ha amúgy rendben voltak.

2023. jún. 19. 10:36
 30/40 anonim ***** válasza:
100%
Én azt csinálnék a saját otthonomban, amit csak akarok. Ha nem tetszik, akkor lehet az utcára vagy anya otthonba menni. Az eszem megáll, hogy milyen pofátlan emberek vannak. Engem az sem érdekelne, ha megsértődik, legalább egy piócával kevesebb.
2023. jún. 19. 11:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!