Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális ha apám mindig azt...

Normális ha apám mindig azt várja el, hogy csak én keressem? 21F

Figyelt kérdés

Ha nem hívom fel akkor sose keresnek maguktól, de elvárják, hogy mindig én kezdeményezzek. Van amikor 1 hónapig se beszélünk emiatt. Írásban nem szeret beszélni pedig gyakran fenn van Messengeren, csak hívásban hajlandó kommunikálni, hiába mondom, hogy 2023 van és nem csak hívogatás létezik meg én nem szeretek úgy beszélni inkább csak ha muszáj.

Év elején segítettem neki és a feleségének házvásárlásban, mert nélkülem nem kapták volna meg a hitelt. Abban az időszakban gyakran keresett, érdeklődött felém ami szokatlan volt, 7 éves koromban elvált anyutól, sose álltunk közel egymáshoz ellentétben a bátyámmal akivel van közös érdeklődési körük, tipikusan ő a "kedvenc", még ha le is tagadja, hasonló személyiségek, bátyámmal lényegesen többet foglalkozott gyerekkorunkban is, engem sose tanított bármire, sose ült le velem, hogy mit szeretnék az életben.

Előadta, hogy ha most nem segítek neki örökre albérletben maradnak és azt soha nem bocsátja meg.

Természetesen segítettem, mert az apám és ezzel engem nem terhel semmilyen felelősség, egyedül a lakcímem kellett megváltoztatnom, mert azonos helyen kellett, hogy legyünk, ami egyébként teljesen vidéken van, tömegközlekedéssel vonattal 3 órára jó esetben, így én Pesten 3 hónapra nem is vehettem igénybe az ingyenes egészségügyi szolgáltatást pl korház ezért amikor elgondolkodtam 5mp-re már rögtön jött, hogy ezen mit kell gondolkodni és, hogy direkt ki akarok vele b szni.

Amíg Pest megyében laktak akkor is mindig ők várták el, hogy mi menjünk hozzájuk, amikor mi hoztuk fel, hogy egyszer az életben jöhetnének ők is Pestre valami programra az már nem volt olyan egyszerű, pedig mindenhova kocsival járnak én meg tömegközlekedem, nekik 20 perc lett volna beérni nekem alaphangon 1,5 óra volt, de ők ezt nem értették meg akkor se mert még a 20m-re lévő boltba is kocsival mentek viccen kívűl.

Ugyanez a sztori most is, azt várják, hogy mindig én menjek le a világ végére, mert ők ugyan nem fognak "lemenni" Pestre.

2023. jún. 1. 20:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell a kapcsolatot erőltetni. Nyilvánvalóan nem szeret. Hát akkor te se szeresd őt. Kapcsolat megszüntet, mindenki happy.
2023. jún. 1. 21:03
 2/12 anonim ***** válasza:
75%
Hányszor írod ki még ki???troll vagy?
2023. jún. 1. 21:31
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Minek tartod vele a kapcsolatot
2023. jún. 1. 21:34
 4/12 A kérdező kommentje:

Mit hányszor írok ki? 🤦‍♂️ Nem a málna uborkaa téma most amúgy is a trolloknál?

Attól még, hogy van pár troll az oldalon még nem lesz 1-1 hasonló kérdés kamu, vagy komolyan nem értem ezt az úgy is troll vagy hozzáállást.

Vagy linkeld már be azt a "hasonló" kérdést, kíváncsiságból.

Szerintem egy troll nem próbál így összefogalmazni egy kérdést, meg hasonló az írási stílusuk.

Ennyierővel minden kérdés kamu ebben a kategóriában.

2023. jún. 1. 21:49
 5/12 anonim ***** válasza:
58%
Mit tegyek a szüleimel?szerintem azt is te írtad ki,ugyan az a történet
2023. jún. 1. 21:57
 6/12 anonim ***** válasza:
2023. jún. 1. 21:58
 7/12 A kérdező kommentje:

Szerintem ez a kérdés kicsit más azért. Egy két "hasonló" elem mint bátty van benne, de szimpla véletlen egybeesés, nem néztem a kérdéseket.

De szerintem már azzal is igazolom magam, hogy visszaírok, különben egy troll nem reagál vagy törölteti a fiókját is a kérdés után.

2023. jún. 1. 22:12
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Hát rengeteg szülő csinálja ezt. Megsértődik, ha egyik nap vagy egyik héten nem keresed, hallgathatod a szidalmazásoddal tarkított hisztit, de ő soha nem emelné fel a telefont. Megsértődik, ha nem utazol el hozzá minden, vagy minden második héten akár tömegközlekedéssel, átszállással, 2 gyerekkel, a teljes hétvégédet feláldozva, de ő nem emelné meg a fenekét.

A környezetemben is tapasztalom, és itt az oldalon is gyakran van ilyenről kérdés. Szóval gyakorinak gyakori, mondhatni szinte általános. De ettől még nem lesz normális - szerintem. Remélem én nem leszek ilyen.

Egyébként én is gyakrabban keresem a szüleimet mint ők engem, és szinte mindig inkább én megyek hozzájuk, de náluk nincs elvárás a gyakoriságot illetően, nem nyaggatnak, nem sértődöznek, ők inkább csak hagynak élni. Majd írok amikor írok, megyek amikor megyek. Így engem nem zavar a helyzet, mindnyájunknak kényelmes.

2023. jún. 2. 06:31
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Én sem keresem őt, mert meguntam, hogy mindig csak én érdeklődök - deúgy en block a teljes családdal kapcsolatban ez van.

Van olyan rokonom, akivel emiatt már hónapok óta nem kommunikálok, de nem érdekel. Neki is ugyanannyi időbe telne bepötyögni három sort, de arra sem képes, csak elvárná, hogy... felőlem.

Nem hat meg vele, és nem vagyok az egyoldalú kapcsolatok híve.

2023. jún. 2. 08:05
 10/12 anonim ***** válasza:

Ez nagyon durva, amit leírtál, mert ez kőkemény érzelmi zsarolás, hogy belerángatnak egy hitelbe és ha nem "segítesz", akkor örökharag? Ilyet én sose tennék a gyerekemmel, mert a gyerek nem feladata, nem kötelessége a szülő lakáshitel gondját megoldani.

Amúgy valami nem stimmel, mert nincs olyan hitel, ami miatt közös lakcímen kellene lennetek, szerintem itt a CSOK-ról lehet szó, ha 25 év alatti vagy, nem hitelről, de én azért ennek sokkal alaposabban utánajárnék a helyedben, mert ha valóban adóstárs vagy, akkor tévedés azt hinni, hogy ez rád semmilyen negatív hatással nem lehet a jövőben.

A többire nem tudok reagálni, mivel azt Neked kell tudnod, érezned, van-e értelme erőltetni a kapcsolatot.

2023. jún. 2. 08:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!