Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, hogy apám ezt...

Normális, hogy apám ezt csinálja? 21/f

Figyelt kérdés
Szóval mindig idióta módon szólít. Füles, ugrifüles, galagonya, meg ilyenek. Komolyan, mintha 10 éves lennék XD Nem akartam megsérteni azzal, hogy fejezze már be de idegesít. Gondolom nem csak szerintem nem normális?
2022. márc. 6. 11:06
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
93%
Nekem a párom csinálta ugyanezt, amikor ismerkedni kezdtünk. Nagyon gagyi becézgetéseket talált ki, amik nagyon furcsán hatottak rám. Mondtam neki, hogy tudom, hogy kedvességből meg szeretetből becézget mindenfélének és értékelem a szándékát, de engem nagyon zavarnak ezek az idiótának hangzó megszólítások és kellemetlenül érzem magam tőlük. Van rendes keresztnevem is, annak meg van becézett alakja, szólítson azon, azt szeretem. Ha pedig kedveskedni szeretne, vagy valahogy ki akarja fejezni a szeretetét, akkor öleljen meg vagy simogasson meg, adjon egy puszit, nekem az kedvesebb, mint az idióta megszólítások. Megértette. Azóta nem mond rám mindenféle gagyi beceneveket, megszólításokat.
2022. márc. 6. 11:18
 2/29 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom, számomra alapból lekicsinyítő, hogy egy felnőtt 21 éves férfit becéznek. Szó szerint rombolja az önbizalmam.
2022. márc. 6. 11:19
 3/29 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a 40éves férjem becézi az apukája(Csöpinek). Nem zavarja.
2022. márc. 6. 11:21
 4/29 A kérdező kommentje:
Jó, de azért ugrifüles meg csöpi közt van némi különbség. Előbbi iszonyatosan kínos.
2022. márc. 6. 11:22
 5/29 anonim ***** válasza:
94%

#3,

De más az, ha valakinek van egy beceneve, amit elfogad az illető, megszokja, esetleg meg is szereti, meg más az, amikor mindig más idióta beceneveken szólítgatják, egyszer kutyuli-mutyulinak, egyszer édes kicsi bogaram tündérrózsám arany virágszálamnak, egyszer meg ugrifülesemnek vagy éppen galagonyámnak. Szóval van különbség az állandó becenév és a gagyi összevissza becézgetés között.

2022. márc. 6. 11:25
 6/29 anonim ***** válasza:
98%
Tudod erre csak azt tudom mondani , hogy addig örülj amíg van aki becézget ,mert ha már nem akkor hiányozni fognak ezek a becézgetések. Ő így fejezi ki a szeretetét feléd, jobb lenne ha pl pistike lennél? (Ha istván lenne a neved)? Én örülnék neki ha még mindig akkár csak néha hallanám a régi becenevem 36éves létemre ,de már nincs rá mód.
2022. márc. 6. 11:26
 7/29 anonim ***** válasza:
95%

#2,

Nyugodtan kérd meg, hogy ne tegye, mert ez téged zavar, rombolja az önbizalmad, lekicsinylő a számodra. Magyarázd el neki. Meg fogja érteni.

2022. márc. 6. 11:28
 8/29 A kérdező kommentje:
Persze 6-os, ezzel teljes mértékben egyet tudok érteni, viszont ennek ellenére kellemetlen, vagy kellemetlen szituációkat szül.
2022. márc. 6. 11:30
 9/29 anonim ***** válasza:
100%

Huu, szerintem engem nem igazán becézett apum-legalábbis nem tűnt fel.

Aztán egy helyen dolgoztunk egy ideig, és hirtelen elkezdett hercegnőnek szólítani, meg hasonló cukiságok.

Nagyon furcsa volt xd

Bár szerintem az válthatta ki belőle, hogy itthon nem igazán csináltam semmit a kötelező házimunkák kívül, aztán azt hitték, hogy a melóba is sz@r leszek😅 hát pont ellenkezőleg. Munkában sokkal jobban teljesítettem, és meg volt lepődve🙄aztán szerencsére változott is a hozzá állásom az itthoni dolgokhoz is

2022. márc. 6. 11:32
 10/29 anonim ***** válasza:
95%
De akkor mond meg neki ,hogy apu kérlek szólíts a nevemen,mert nekem kellemetlen ahogy becézgetsz,már nem vagyok kis gyerek. Lehet egy ideig eosszul fog neki esni,de megfogja érteni
2022. márc. 6. 11:34
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!