Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, ha a tesóm...

Mit csináljak, ha a tesóm lecsúszott lett, mióta egyetemre jár? Szóljak a szüleinknek?

Figyelt kérdés

Nincs erre jobb szó...

Kinézetre, viselkedésre is.

Régen csinosan öltözködött, adott magára. Most ízléstelenebbnél ízléstelenebb cuccai vannak, a fekete bakancs 25 fokban sem rohad le a lábáról, teljesen előnytelen az egész, nincs meg az a normális összkép, mikor rá nézek.

A haját is levágatta, ami furcsa, de nem vészes, viszont nem foglalkozik vele, nem szárítja be szépre, hanem csak úgy hagyja megszáradni, amitől egy állig érő oroszlánsörényre hasonlít a haja.

Összevissza eszik, emiatt folyton tiszta pattanás az arca, zsíros a bőre, a haja.

Azóta van ez, hogy szeptemberben elkezdte az egyetemet. Nagyon furcsa barátai lettek, olyan típusok, akikre ha ránézel, ordít róluk, hogy drogoznak... Sajnos a tesóm is elkezdte, és nem azt a kategóriát, hogy kéthétben egyszer 5-en elszívnak egy füves cigit. Valamilyen tablettákat szed, de nem tudom, pontosan mit.

Azzal jön, hogy ő most a legboldogabb, de borzalmas, ahogy él. A lakásba beköltöztette még három barátját, szóval most 1,5 szobában élnek négyen. De múltkor felmentem, valami undorító volt az egész hely. Mosatlan halom a konyhában, a fürdőszobában halomban állt a szennyes, a felmosóvödörben szürkésbarna (!) volt a víz. Kajamaradékok mindenhol, a ciginek a dohányrésze szétszórva az étkezőasztalon stb.

Szüleink erről semmit nem tudnak, mert ők nem járkálnak hozzánk Pestre, mi szoktunk hazamenni. Otthon meg annyira nem gáz a tesóm, igazából szerintem az új barátok hatása is ez a nagy változás.

Próbáltam mondani neki, hogy jöjjön el velem vásárolni, rendelek neki ruhákat, de mondta, hogy ja nem kell, jó neki az, amik vannak.

Mondtam neki azt is, hogy azért a droggal vigyázhatna, mert sosem tudni, kitől mit kap, az volt a válasza, hogy ez sokkal jobb, mint az alkohol és bármikor abbahagyja, nem függő.

Anyukánk mondta neki finoman, hogy ha több pénz kéne neki, szóljon nyugodtan, meg most is a hosszúhétvégén mondta neki, hogy bejelenti kozmetikushoz jövő hétre, jót tenne neki egy kis arckezelés, rendbetétel.

Azzal jön mindig, hogy ő megtanulta elfogadni magát, nem akar másokat lenyűgözni és kit érdekel, ha nem tökéletes a kinézete. De a "tökéletes kinézet" és a "lelakott hajléktalan" között azért van bőven átmenet...

2023. máj. 31. 21:52
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
83%

9: Legalább emiatt nincs zűr akkor. Képzeld el, más lakásába beköltöztetni 3 idegen embert, meg más lakásában drogozni, huh.:)

És igen, lehet így is rendőrségi ügy. Attól, hogy nem mindenkit kapnak el, még nem biztos, hogy a nővéredéket és a futárjukat sem.

2023. máj. 31. 23:19
 12/17 anonim ***** válasza:
66%
Neki szerintem nem fog tetszeni h bemártod.
2023. jún. 1. 00:56
 13/17 anonim ***** válasza:
91%
Így van. Lassan ideje lenne szólni a hatóságoknak mert a testvéred bizony egy bűnöző, és csak idő kérdése, hogy ebbe másokat is belerángat. Egy kis elzárás szerintem sem ártana neki. Legalább tanulna egy kis önfegyelmet.
2023. jún. 2. 16:57
 14/17 A kérdező kommentje:

Igen, egy 19 éves, enyhén pick me girl lánynak biztos az elzárás tenne a legjobbat...

Tudom, hogy komoly dolog a drogfogyasztás, de a budapesti éjszakákban, egyetemi körökben ez kb. mindennapos.

2023. jún. 2. 17:01
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

14: Ha ezt így meg tudod állapítani, akkor nyilván te is ismered a drogokat.

Én nem ismerem, így nem is tudom megállapítani, ki fogyaszt és ki nem, így én jellemzően nem szúrok ki ilyen embereket, egyáltalán nem tudnám kijelenteni, hogy mindennapos.

2023. jún. 3. 02:55
 16/17 A kérdező kommentje:
Nem ismerem, viszont egyetemista vagyok és szeretek szórakozni. Nézz szét az Ötkertben, Yellowban, Bob-ban. Mindenhol ez megy.
2023. jún. 3. 12:22
 17/17 anonim ***** válasza:
Azonnal szólj a szüleidnek. Nekem az is fura, hogy őket nem érdekli a lányuk? Nem látják mi lett belőle?
2023. jún. 3. 13:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!