Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, ha a tesóm...

Mit csináljak, ha a tesóm lecsúszott lett, mióta egyetemre jár? Szóljak a szüleinknek?

Figyelt kérdés

Nincs erre jobb szó...

Kinézetre, viselkedésre is.

Régen csinosan öltözködött, adott magára. Most ízléstelenebbnél ízléstelenebb cuccai vannak, a fekete bakancs 25 fokban sem rohad le a lábáról, teljesen előnytelen az egész, nincs meg az a normális összkép, mikor rá nézek.

A haját is levágatta, ami furcsa, de nem vészes, viszont nem foglalkozik vele, nem szárítja be szépre, hanem csak úgy hagyja megszáradni, amitől egy állig érő oroszlánsörényre hasonlít a haja.

Összevissza eszik, emiatt folyton tiszta pattanás az arca, zsíros a bőre, a haja.

Azóta van ez, hogy szeptemberben elkezdte az egyetemet. Nagyon furcsa barátai lettek, olyan típusok, akikre ha ránézel, ordít róluk, hogy drogoznak... Sajnos a tesóm is elkezdte, és nem azt a kategóriát, hogy kéthétben egyszer 5-en elszívnak egy füves cigit. Valamilyen tablettákat szed, de nem tudom, pontosan mit.

Azzal jön, hogy ő most a legboldogabb, de borzalmas, ahogy él. A lakásba beköltöztette még három barátját, szóval most 1,5 szobában élnek négyen. De múltkor felmentem, valami undorító volt az egész hely. Mosatlan halom a konyhában, a fürdőszobában halomban állt a szennyes, a felmosóvödörben szürkésbarna (!) volt a víz. Kajamaradékok mindenhol, a ciginek a dohányrésze szétszórva az étkezőasztalon stb.

Szüleink erről semmit nem tudnak, mert ők nem járkálnak hozzánk Pestre, mi szoktunk hazamenni. Otthon meg annyira nem gáz a tesóm, igazából szerintem az új barátok hatása is ez a nagy változás.

Próbáltam mondani neki, hogy jöjjön el velem vásárolni, rendelek neki ruhákat, de mondta, hogy ja nem kell, jó neki az, amik vannak.

Mondtam neki azt is, hogy azért a droggal vigyázhatna, mert sosem tudni, kitől mit kap, az volt a válasza, hogy ez sokkal jobb, mint az alkohol és bármikor abbahagyja, nem függő.

Anyukánk mondta neki finoman, hogy ha több pénz kéne neki, szóljon nyugodtan, meg most is a hosszúhétvégén mondta neki, hogy bejelenti kozmetikushoz jövő hétre, jót tenne neki egy kis arckezelés, rendbetétel.

Azzal jön mindig, hogy ő megtanulta elfogadni magát, nem akar másokat lenyűgözni és kit érdekel, ha nem tökéletes a kinézete. De a "tökéletes kinézet" és a "lelakott hajléktalan" között azért van bőven átmenet...

2023. máj. 31. 21:52
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
88%
Én mindenkép szólnék ha másért nem is de a drogért biztos,szerintem itt már te tehetetlen vagy,de ha drogoznak csoda hogy nem vették észre az egyetemen
2023. máj. 31. 22:20
 2/17 A kérdező kommentje:
Az egyetemek ezzel nem nagyon kezdenének semmit, amíg nem a folyosón állsz neki árulni a cuccot, vagy belőni magad.
2023. máj. 31. 22:23
 3/17 anonim ***** válasza:
85%
Hát szólj anyudéknak de nem akarlak elkeseriteni de nem biztos hogy ebböl nem lessz rendőrségi ügy
2023. máj. 31. 22:44
 4/17 A kérdező kommentje:
Miért lenne rendőrségi ügy?
2023. máj. 31. 22:48
 5/17 anonim ***** válasza:
88%
Azért mert ha a szüleid nem tudják leálitani akkor szerinted hogy fog leálni vagy ha olyanná keveredik vagy keverednek,szeretnélek felvilágositani hogy a drog büncselekmény,amit a törvény büntett
2023. máj. 31. 22:56
 6/17 A kérdező kommentje:
Jól van, ne nagyon nézz szét akkor 1-1 pesti buliban szerintem... :D
2023. máj. 31. 22:57
 7/17 anonim ***** válasza:
88%

Itt csak a drog miatt kéne szólni!

De amiatt muszáj már.

2023. máj. 31. 23:02
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Saját lakás amúgy?
2023. máj. 31. 23:04
 9/17 A kérdező kommentje:
Igen.
2023. máj. 31. 23:11
 10/17 anonim válasza:
85%
Szia! Én is úgy gondolom, hogy szólnod kéne a szüleiteknek. Biztos, hogy a nővéred egy ideig nagyon fog haragudni, de az ő érdekében az a legjobb, ha szólsz a drogozásról. Lehet, hogy csak később érti meg, miért fontos az elején elcsípni az ilyesmit. Sok erőt és bátorságot kívánok neked!
2023. máj. 31. 23:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!