Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan zavar, hogy anyám...

Jogosan zavar, hogy anyám ennyire beleszól az esküvőmbe?

Figyelt kérdés

Vidéken élünk, nemsokára lesz az esküvőnk. Valamennyire tartjuk a régi szokásokat, a vőlegény meg az ő rokonai jönnek majd a szülői házhoz, itt a vőfély beszél majd templom és az étterem.

Itt a “lányosháznál” néhol szoktak ennivalót is kínálni, de van ahol egyáltalán.

Ebben anyám teljesen túlzásba esett, rendelt több tálca süteményt, kürtőskalácsot és emellé még 4 darab 8 személyes hidegtálat. Ezt amúgy véletlenül tudtam meg, mert meg sem beszélte velem. Óriási túlzásnak érzem, alig egy, másfél órás udvaron állásra ennyi mindent, mert ez is egy kisebb vagyon, ráadásul az étterembe megyünk enni, ahol lesz minden bőségesen.

Teljesen kiakadtam mikor hallottam ezt, mert teljesen kihagyott belőle, és mert túlzásnak érzem.

Ő azt mondja úgyis ő állja, miért nem mindegy nekem és a távolról jövő rokonokat meg kell vendégelni. Dehát enni megyünk az étterembe, ahol minden lesz bőségesen, tehát nem vagyok fukar de felesleges rongyrázásnak érzem ezt. Az a sok pénz amit arra költene nagy segítség lenne nekünk pl a menük kifizetésében vagy a fotós, zenészek bérénél.

Nagyon dühít ez, de az is lehet hogy csak stresszesebb vagyok most a kelleténél és túlreagálom. Ti mit gondoltok?

2023. máj. 31. 06:30
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
94%
Inkább legyen, mint ne legyen. Apai mamám mesélte, hogy mikor ők mentek anyámat kikérni egy pohár vízzel sem kínálták meg őket a lányos háznál. Ő meg a nővére szaladtak el a boltba, hogy vegyenek üdítőket, hogy 30 fokban ne legyenek ott étlen-szomjan a vendégek. Na ez szégyen. Az hogy anyád esetleg kicsit túltolta és lehet, hogy lesz némi maradék, az nem.
2023. máj. 31. 10:54
 22/34 anonim ***** válasza:
95%

"Nem igazán értem q problémát. A lányos ház az ANYÁD háza, ahol TE felnőttél. Ő ott a háziasszony, Ő kívánja megvendegelni azokat, akik ott megjelennek. Neked ezzel kapcsolatban egy dolgod van: megkoszonni, hogy gondolt rá és még ki is fizeti."

Egyetértek!!

Meg a 21-el is!!

A kérdező túlreagálja.

Normális ember megköszöni, ha az anyja ilyen bőkezű.

Az étteremben úgysem adnak annyit enni.

Kérdező!

Ha meg kell pénz a menübe vagy fotósra vagy zenészre, akkor miért nem az anyukádat kérdezed meg, hogy tud-e abban is segíteni, miért nem kommunikáltok?!

Valszeg ez a helyzet is azért alakult így, mert nem beszéltetek róla vele semmit előtte....

KOMMUNIKÁCIÓ!!

2023. máj. 31. 11:54
 23/34 anonim ***** válasza:
96%
Nem jogosan, mert az anyád nem szólt bele az esküvődbe, hanem csak nem akar szégyenben maradni a vendégek előtt!
2023. máj. 31. 11:55
 24/34 anonim ***** válasza:
96%

Én is úgy gondolom, hogy ha anyádhoz csődíted a vendégeket, akkor ő azzal kínálja meg ott őket amivel akarja. Ez nem beleszólás, a lányos ház az ő hatásköre.

A pénzét meg boztos be tudja osztani egyedül is.

2023. máj. 31. 12:25
 25/34 anonim ***** válasza:
97%

Nem szólt bele az esküvődbe. Örülj neki, hogy - ha már ilyen falusi csinnadrattát is szerveztél, kikéréssel - rendelt saját költségen a saját házába ételt, hogy a te vendégeidet megetesse.

A mondat, amit keresel: köszönöm, anya!

2023. máj. 31. 12:27
 26/34 anonim ***** válasza:
97%

Tipikus vidéki esküvői szokásokhoz hozzátartozik a "lányosháznál "a vendégeknek az udvaron mindendélével való megkínálása,ami megmarad,azt anyukád odacsomagolja a távokabbról érkezett rokonoknak.Nagyon jó ötlet tőle.

37 N

2023. máj. 31. 13:18
 27/34 anonim ***** válasza:
94%
Ha nincs pénz akkor nem kell nagy falusi esküvő.
2023. máj. 31. 14:48
 28/34 anonim ***** válasza:
85%
Jót akar....
2023. máj. 31. 15:49
 29/34 anonim ***** válasza:
96%
A kikérésnél egy álló fogadást illik tartani, ahol rendesen megvendégeli az örömanya a vendégeket. Nekünk nem, de sógonőmnek ilyen, hagyományos esküvője volt. Én segítettem anyósomnak (akkor már házasok voltunk a fiával, mint menye én voltam a "segédje", így pintosan tudom miből mennyi lett véve). Amikor rendeltük soknak tűnt, meg is beszéltük, hogy ami marad azt a hűtőbe tesszük, másnapra meg elosztja köztünk, meg az ifjú pár közt (meg persze maguknak is tesznek), hogy másnap, fáradtan ne kelljen főzni, lesz kaja meg süti. Hát, abból a rengetegnek tűnő ételből nem igazán maradt 😃, szerencsére ettek, ittak, jól érezték magukat. Utána ugye lement az esküvő, fotózkodás, mire eljutottunk az étterembe már simán tudtak enni (hagyományos lagzin nem egyből tolják az orrod elé, ahogy beértek. Mindenki helyetfoglal, még beszélnek stb addig van ital meg kis süti ... Na, majd azután lesz "ebéd").
2023. máj. 31. 17:29
 30/34 anonim ***** válasza:
8%
Most hagyd rá ezt, de amikor már feleség leszel légyszíves húzd meg a határaidat. Felnőtt ember vagy . Bihari Vikit nézegess a Facebookon . Sokat segít.
2023. jún. 1. 07:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!