Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan zavar, hogy anyám...

Jogosan zavar, hogy anyám ennyire beleszól az esküvőmbe?

Figyelt kérdés

Vidéken élünk, nemsokára lesz az esküvőnk. Valamennyire tartjuk a régi szokásokat, a vőlegény meg az ő rokonai jönnek majd a szülői házhoz, itt a vőfély beszél majd templom és az étterem.

Itt a “lányosháznál” néhol szoktak ennivalót is kínálni, de van ahol egyáltalán.

Ebben anyám teljesen túlzásba esett, rendelt több tálca süteményt, kürtőskalácsot és emellé még 4 darab 8 személyes hidegtálat. Ezt amúgy véletlenül tudtam meg, mert meg sem beszélte velem. Óriási túlzásnak érzem, alig egy, másfél órás udvaron állásra ennyi mindent, mert ez is egy kisebb vagyon, ráadásul az étterembe megyünk enni, ahol lesz minden bőségesen.

Teljesen kiakadtam mikor hallottam ezt, mert teljesen kihagyott belőle, és mert túlzásnak érzem.

Ő azt mondja úgyis ő állja, miért nem mindegy nekem és a távolról jövő rokonokat meg kell vendégelni. Dehát enni megyünk az étterembe, ahol minden lesz bőségesen, tehát nem vagyok fukar de felesleges rongyrázásnak érzem ezt. Az a sok pénz amit arra költene nagy segítség lenne nekünk pl a menük kifizetésében vagy a fotós, zenészek bérénél.

Nagyon dühít ez, de az is lehet hogy csak stresszesebb vagyok most a kelleténél és túlreagálom. Ti mit gondoltok?

2023. máj. 31. 06:30
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
65%
Neki van igaza.
2023. máj. 31. 06:32
 2/34 anonim ***** válasza:
85%
És hogyan tervezel változtatni?
2023. máj. 31. 06:39
 3/34 anonim ***** válasza:
76%
Hadd vegyen már a pénzéből, amit akar.
2023. máj. 31. 06:42
 4/34 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem abban igazavan, hogy kell a kaja, mert mire az étterembe értek, az már rég "nem lesz sehol", főleg, ha iszogatnak is közben a vendégek. Viszont mindenképp a te döntésed kellett volna, hogy legyen, hogy szeretnéd-e vagy sem.
2023. máj. 31. 06:44
 5/34 anonim ***** válasza:
31%

Semmi gond.

Majd rajta marad a sok kaja. Eheti egy hétig. Fagyasztva eláll. 🤣

Ne fecséreld az energiádat bosszankodásra.

2023. máj. 31. 06:45
 6/34 A kérdező kommentje:

Miért van neki igaza? Miért nem elèg az a sok féle sütemény, 20db kürtőskalács és mondjuk 1-2 hidegtàl amiről amugyis csak ott àllva csipegetnek 1-1 darab valamit?

Főleg most, amikor olyan drága minden, pazarlásnak érzem. Ráadásul sem mi, sem ő nincs olyan helyzetben, hogy csak úgy szórja a pénzt. Ő csak besegít az élettársa gazdaságába, tőle kap valamennyi pénzt, nincs fizetése. De halom kaját kell felmutatni itthon, hogy aztán felét majd kidobhassuk… csak rongyrázásnak érzem.

2, mèg nem tudom, csak most tudtam meg és kiakadtam, de kiváncsi voltam más véleményekre is, mert jelenleg alapbol nagyon stresszes vagyok.

2023. máj. 31. 06:46
 7/34 anonim ***** válasza:
85%
Nem igazán értem q problémát. A lányos ház az ANYÁD háza, ahol TE felnőttél. Ő ott a háziasszony, Ő kívánja megvendegelni azokat, akik ott megjelennek. Neked ezzel kapcsolatban egy dolgod van: megkoszonni, hogy gondolt rá és még ki is fizeti.
2023. máj. 31. 06:46
 8/34 anonim ***** válasza:
83%

"Az a sok pénz amit arra költene nagy segítség lenne nekünk pl a menük kifizetésében vagy a fotós, zenészek bérénél."

Hja, hogy ez a probléma lényege. Ahelyett hogy nektek adná, mert tinugye túl koltekeztetek, képes és arra költi a pénzét, amire ő akarja. Botrányos....

2023. máj. 31. 06:49
 9/34 A kérdező kommentje:
Nem költekeztünk túl! De ha segiteni szeretne és költekezni akkor ott kellene ahol értelme is van, Szerintem
2023. máj. 31. 06:55
 10/34 anonim ***** válasza:
89%
Majd csomagol mindenkinek aztán nem marad meg.
2023. máj. 31. 06:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!