Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a véleményetek válás után...

Mi a véleményetek válás után a gyermek esetében az olyan közös szülői felügyeletről, ami fele-fele arányban történik?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy 3 éves kisfiam, az apukájatól 1 éve váltam el. Eddig 2 hétben 2-3 nap vitte egy a gyermeket magához. Egyébként jo a kapcsolatuk, a gyerek szeret vele lenni. A válási papírokra a közös szülői felügyelet van írva. Az apuka fél éven belül szeretné azt, hogy 6 napig nála van a gyerek, 8 napig nálam.. Ebben van pozitívun is, de rengeteg negativat is látok. A pozitívum az az, hogy kicsit több lenne a szabadidőm, tudnék magammal is foglalkozni picit. A negativum az az, hogy rettenetesen hiányozna.. ill sokan azt mondják, hogy a gyereknek kell az állandóság, így pedig sehol sem lesz igazan otthon. Egy kiegyensúlyozott kisfiú most egyébként. Az apukáját is nagyon szereti, imád vele lenni. Féléven belül egyébkent lesz valtozás az életében amugy is,pl ovikezdés. Nektek erről mi a véleményetek? Van, aki hasonló helyzetben volt? Nalatok hogy működött ez? Jó ötlet szerintetek ez? Vagy csinaljuk fokozatosan? Egyetleg 3-4 nap legyen nala 2 heten belül?

2023. máj. 30. 09:11
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/72 anonim ***** válasza:
100%

57!

HA ők megegyeznek. De ha apuka továbbra is a fele időre tart igényt, megjegyzem, joggal, akkor q bíróság fog dönteni.

2023. máj. 31. 15:44
 62/72 anonim ***** válasza:
44%
Kérdező, akkor miért nem csináljátok azt hogy apukanal van másfél hetet nálad meg két hetente hétvégén? Úgy is meglenne neki az állandóság csak akkor apukanal. Ja hogy fordítva már nem tetszene?!
2023. máj. 31. 15:55
 63/72 anonim ***** válasza:
71%
Amìg fèl 6-6 ra esik haza munkábòl mègis minek mennèl bele? Nagymama hozná, etetnè meg, játszana vele, ő meg szerencsètlen nem èrtenè mièrt nagymamával van, mièrt nem apával vagy anyával?? Csak akkor mennèk bele ebbe, ha ő tudna èrte menni az oviba. Ha engem kèrdezel, ez korai. Lesz mèg itt változás az èletben, lásd ovi. Oda is be kell szokni, gyakran vannak gondok ekkor pl bepisilès, gondok az oviban, beilleszkedès, viselkedèse megváltozhat. Elèg ennyi változád egy ilyen picinek. Èn leghamarabb akkor mennèk ebbe bele, amikor iskolás lesz. Addig maximum azt ajánlanám fel, hogy hosszú hètvègèken viheti hamarabb vagy esetleg csütörtöktől vasárnapig, nèha.
2023. jún. 6. 16:15
 64/72 anonim ***** válasza:
29%
Na és anyu mikorra esne haza a munkabol? 5re? Valóban, az sokat számítana, kemény fél óra...
2023. jún. 6. 16:23
 65/72 A kérdező kommentje:
En heti 2x tudok erte menni. 1x apa, 2x mama. A legtobb gyereknel igy van. Keves olyan munkahely van, ahol 3kor hazaengednek sztem.
2023. jún. 6. 16:32
 66/72 anonim ***** válasza:
20%
Hát nem tudom hol èltek, de nálunk 4-ig van òvoda, addig kell oda èrni a gyerekèrt... Semmi esèly olyan anyukáknak, akik 5-ig dolgoznak. Normális munkahely nem tart bent 4 től tovább.
2023. jún. 6. 16:41
 67/72 anonim ***** válasza:
100%
66 van aki 3 műszakba van pl vagy 2...
2023. jún. 6. 16:56
 68/72 anonim ***** válasza:
72%
Èn ezt èrtem, csak azt mondom, ami nálunk van 🤷 Nekem is sietnem kell majd, hogy elèrjek 4 òrára oviba. Nem gondolom szerencsès helyzetnek, ha a gyermekèrt nem tudnak menni a szülők ebben a helyzetben. A gyerek össze lesz zavarodva totál, ha mèg nagymama is a kèpbe kerül. De ez csak az èn vèlemènyem. Sajnos bizonyos helyzeteknèl muszáj megalkudni, mindenki pènzből èl, de ha mòd van rá, ne olyan munkánk legyen, hogy este 5-6 ig vagyunk ott, az nagyon hosszú...
2023. jún. 6. 17:03
 69/72 anonim ***** válasza:
24%

Nálunk 5ig lehet menni a gyerekért.

Ha ebbe belemész akkor nem tudod visszavonni, ha hiányzik a gyereked, ami elgondolkodtató.

Plusz mi lesz akkor ha találsz magadnak egy párt, és esetleg másik városba költöztök? Vagy ha apukának lesz új párja, esrtleg máshol?

Szerintem ez váltogatás nem járható út, főleg nem úgy hogy 2 anyja lesz a gyereknek, nem pedig egy apja meg egy anyja.

2023. jún. 6. 18:18
 70/72 anonim ***** válasza:
81%

#69 most jelenleg egy anyja van a gyereknek és kész.

A két hetente hétvégi apuka nem normális szülő. Mármint nem tud egy ember két nap alatt érdemi munkát végezni, pedig apara is szüksége lenne. Szerintem inkább legyen a gyereknek mindenből kettő mint egy se.

2023. jún. 7. 05:41
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!