Mi a véleményetek válás után a gyermek esetében az olyan közös szülői felügyeletről, ami fele-fele arányban történik?
Sziasztok!
Van egy 3 éves kisfiam, az apukájatól 1 éve váltam el. Eddig 2 hétben 2-3 nap vitte egy a gyermeket magához. Egyébként jo a kapcsolatuk, a gyerek szeret vele lenni. A válási papírokra a közös szülői felügyelet van írva. Az apuka fél éven belül szeretné azt, hogy 6 napig nála van a gyerek, 8 napig nálam.. Ebben van pozitívun is, de rengeteg negativat is látok. A pozitívum az az, hogy kicsit több lenne a szabadidőm, tudnék magammal is foglalkozni picit. A negativum az az, hogy rettenetesen hiányozna.. ill sokan azt mondják, hogy a gyereknek kell az állandóság, így pedig sehol sem lesz igazan otthon. Egy kiegyensúlyozott kisfiú most egyébként. Az apukáját is nagyon szereti, imád vele lenni. Féléven belül egyébkent lesz valtozás az életében amugy is,pl ovikezdés. Nektek erről mi a véleményetek? Van, aki hasonló helyzetben volt? Nalatok hogy működött ez? Jó ötlet szerintetek ez? Vagy csinaljuk fokozatosan? Egyetleg 3-4 nap legyen nala 2 heten belül?
Akkor most itt úgy látom, megint a kérdezőt kell mocskolni, az apukának jogai vannak és érzelmei, a gyerek pszichéje pedig le van szarva.
(Hajrá, gyakori.)
37-es, konkrétan melyik gyerekpszichológus javasolja a váltott hetet?
Mert én ennek az ellenkezőjét olvastam - szintén gyerekpszichológustól.
19es: későig dolgozik, de meg tudna oldani, hogy idoben elhozza az ovibol (nagymama menne érte).
Sajnos ez egy olyan téma, amire nincs hatarozott valasz, hogy csinald ezt es akkor tuti jo lesz.. ha a kozoset valasztjuk, azt csakis fokozatosan fogjuk. Ill lehet csak abba megyek bele az elején hogy csutortok delutantol vasarnap delutanig legyen vele a gyerek 2 hetente. Heti szinten latja amugy a gyereket pentekenkent 2 orara kb.
Ahány pszichologus, annyi félét mond. Az egyik azt, h nem lenne baj a heti valtas, a masik pedig nem javasolja. De egyik se gyerekpszichologus. Ki fogom kérni gyerekpszichologus velemenyet is, hogy adjon tanacsot ezzel kapcsolatban. Ez sztem gyerekfüggő. Van akinek semmi baja nem lesz ettől, van akinek meg igen.. Egyebkent 1 ismerősöm csinalja azt, h a gyerek 9 napot anyukanal, 5-öt apukanal, nekik ez bejött.
43: "Egyebkent 1 ismerősöm csinalja azt, h ...."
Na de hány évessel????
Mert ez kritikus pont!
Én úgy érzem, csak minket akarsz meggyőzni. Ha szerinted ez jó, csináld. Én egyetlen pszichológust se hallottam, aki ezt támogatná kicsi gyerekeknél.
Viszont így te a nagymamával nevelned váltottam a gyereket, nem apukával. Számomra ez érthetetlen. A gyerek nem jó, anyának nem jó, apa meg ott sincs. Nagyon megéri. Remélem, legalább a nagymama örül.
Ilyen esetben én azt csinálnám, hogy egy teljes hétvége apánál péntektől vasárnapig. Másik héten meg szerda-csütörtök. Szerdán anya elviszi oviba, nagymama érte megy, apa este találkozik vele, majd reggel elviszi oviba, ahova már újra anya megy érte. Így nem telik el két hét 2 találkozás között, de az állandóság megvan anyánál.
Bocsi, most látom, benne maradt egy csomó hiba, de remélem, azért érthető.
"gyerek 9 napot anyukanal, 5-öt apukanal"
Ez NEM váltott gondoskodás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!