Mi a véleményetek válás után a gyermek esetében az olyan közös szülői felügyeletről, ami fele-fele arányban történik?
Sziasztok!
Van egy 3 éves kisfiam, az apukájatól 1 éve váltam el. Eddig 2 hétben 2-3 nap vitte egy a gyermeket magához. Egyébként jo a kapcsolatuk, a gyerek szeret vele lenni. A válási papírokra a közös szülői felügyelet van írva. Az apuka fél éven belül szeretné azt, hogy 6 napig nála van a gyerek, 8 napig nálam.. Ebben van pozitívun is, de rengeteg negativat is látok. A pozitívum az az, hogy kicsit több lenne a szabadidőm, tudnék magammal is foglalkozni picit. A negativum az az, hogy rettenetesen hiányozna.. ill sokan azt mondják, hogy a gyereknek kell az állandóság, így pedig sehol sem lesz igazan otthon. Egy kiegyensúlyozott kisfiú most egyébként. Az apukáját is nagyon szereti, imád vele lenni. Féléven belül egyébkent lesz valtozás az életében amugy is,pl ovikezdés. Nektek erről mi a véleményetek? Van, aki hasonló helyzetben volt? Nalatok hogy működött ez? Jó ötlet szerintetek ez? Vagy csinaljuk fokozatosan? Egyetleg 3-4 nap legyen nala 2 heten belül?
21-es, kik tartják második legjobbnak a gyerek szempontjából?
LL Junior gyerekpszichológus? :-)))
Én ui. Vekerdy Tamástól olvastam, hogy ez csak kamaszkortól lehet jó megoldás, kisebb korban nagyon fontos, hogy egy állandó otthona legyen a gyereknek. Bocs, de neki inkább hiszek, mint nímand celebeknek.
Melleleg nemhogy örülnél, hogy látni akarja a gyerekét, ami nem merül ki annyiban hogy kétheti egyszer ránéz, amúgy meg le se szrja.
A gyereknek semmi baja nem lesz a kéthetes váltástól, de legalább nem abból áll az élete, hogy apuka kibe jár az életébe, meg nem tud mit kezdeni vele, amikor ott van.
Itt te nyavalyogsz a semmin, már bocs.
Menjünk vissza az alapokhoz, fogalomzavarban vagy, így az egész szitu félreértés.
Közös felügyeleti jog = nem balhéban váltatok el, ezért a gyermek felügyeleti jogát továbbra is mindketten gyakoroljátok, úgy, mint korábban. Tehát közösen döntötök a gyerek dolgairól, és ugyanolyan jogaitok vannak mindkettőtöknek - függetlenül attól, hogy a gyermek hol van elhelyezve.
Ebből viszont nem következik automatikusan a váltott gondoskodás (=mindkét szülőnél ugyanannyit van a gyerek), az egy külön megállapodás kérdése. Attól még lehet nálad elhelyezve a gyerek, hogy a felügyeleti jog közös maradt.
LL Junior szavára inkább nem adnék :D
Sztem ez inkabb gyerekfüggő, ha jo a kapcsolata az apjával, kevesbé serül.
24-es: Természetesen örülök! Lehetne sokkal rosszabb. Csak a gyerek számára kevésbé rossz megoldast próbálom megtalálni.
3 evesen talan meg kicsi ehhez, de azt gondolom, el lehet kezdeni fokozatosan is akar.
En igy nottem fel. 1 het itt, 1 het ott. 7 eves koromtol kezdve.
Imadtam! Termeszetesen mindket szulomnel volt szobam, voltak jateka, ruhaim, igy otthon ereztem magam, nem volt ezzel baj. Tinikent mar kifejezetten jol is esett, ha pl duhos voltam anyamra valami tini hiszti miatt es akkor pont apas het jott…:)
Felnottem, a szuleimmel nagyon jo a kapcsolatom es nem lettem lelkiserult.
De elsosorban a gyermeket kell nezni mindig, ez igaz. Nalunk se lett volna ez eroltetve egy percig se, ha en azt mondom, hogy nekem ez kenyelmetlen.
De en nagyon szerettem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!