Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a véleményetek válás után...

Mi a véleményetek válás után a gyermek esetében az olyan közös szülői felügyeletről, ami fele-fele arányban történik?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy 3 éves kisfiam, az apukájatól 1 éve váltam el. Eddig 2 hétben 2-3 nap vitte egy a gyermeket magához. Egyébként jo a kapcsolatuk, a gyerek szeret vele lenni. A válási papírokra a közös szülői felügyelet van írva. Az apuka fél éven belül szeretné azt, hogy 6 napig nála van a gyerek, 8 napig nálam.. Ebben van pozitívun is, de rengeteg negativat is látok. A pozitívum az az, hogy kicsit több lenne a szabadidőm, tudnék magammal is foglalkozni picit. A negativum az az, hogy rettenetesen hiányozna.. ill sokan azt mondják, hogy a gyereknek kell az állandóság, így pedig sehol sem lesz igazan otthon. Egy kiegyensúlyozott kisfiú most egyébként. Az apukáját is nagyon szereti, imád vele lenni. Féléven belül egyébkent lesz valtozás az életében amugy is,pl ovikezdés. Nektek erről mi a véleményetek? Van, aki hasonló helyzetben volt? Nalatok hogy működött ez? Jó ötlet szerintetek ez? Vagy csinaljuk fokozatosan? Egyetleg 3-4 nap legyen nala 2 heten belül?

2023. máj. 30. 09:11
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/72 anonim ***** válasza:
41%
Az egész gyerekkorára ráteszi a bélyegét a gyereknek egy yilen...
2023. máj. 30. 13:54
 32/72 anonim ***** válasza:
24%

Itt mindenki apuka érzéseivel foglalkozik, nem a gyerek mentális jóllétével és pszichés fejlődésével.

Bírónőnek mondd meg hogy állandóságot akarsz a gyereknek, nem átjáróházat. Vigye nyugodtan de ne csináljátok már ezt a fesztivált

2023. máj. 30. 14:01
 33/72 A kérdező kommentje:
32! Semmilyen fesztival nincs csak a gyerek szamara a legjobb megoldas. Ha apukaval nem lenne ennyire jo a viszony es nem is érdekelné hanyszor latja a gyereket, a kerdest sem irtam volna ki. Kiváncsi voltam, masok ebben a helyzetben hogy dontottek es hogy fogadta a gyerek. Ha hatarozottan tudnam a megoldast, nem irtam volna ki a kerdest.
2023. máj. 30. 14:06
 34/72 anonim ***** válasza:
82%

"Egy gyereknek állandóság kell!!!! Én ezt a bíróságon is elmondanám. Vigye el heti 2-3x délutánonként, vagy ahogy nektek jó, egyezzetek meg, de állandóság kell neki."

Az is állandóság, ha egy hetet itt van egy hetet még amott. A Magyarországon szokásos heti, kétheti láthatas tulajdonképpen a létező legszarabb rendszer. A gyerek el van helyezve A szülőnél: ez a szülő neveli, feladatokat ad neki, számonkér, beadja a gyógyszert, elviszi az oviba, suliba, egészséges ételeket próbál adni neki. Mellette végzi a házimunka, esetleg ideges a munkahelye mellett. Ezzel szemben ott van B szülő, akinek, akinél csak a buli jut: nem nagyon lesz két nap alatt nevelve a gyerek, feladatot biztos nem kap, számon se kérnek rajta kb semmit. Hétvégén nincs suli, ha beteg nagy eséllyel nem is megy a lathatasra a gyerek,merfo gyógyszer sincs, ellenben van Meki, pizza, Chips, stb, mert a szülő próbál kompenzálni. Házimunka majd ha q gyerek nincs ott, helyette lehet egész nap játszani, vagy programozni.

2023. máj. 30. 14:09
 35/72 anonim ***** válasza:
6%

34: "Az is állandóság, ha egy hetet itt van egy hetet még amott."

Hülyeséget írtál.

Nem állandóság.

Egy kisgyereknek ez nem jó. Örülök, hogy van néhány ellenpélda, amikor a gyereknek nem lett baja ebből, de nagy általánosságban rosszat tesz nekik. És minél kisebbek, annál inkább. A 3 éves egészen kicsi, ez alatt általában láthatásnál sem viheti el őket a külön élő szülő. Most akkor mit akarnának itt váltott lakhatással?

Kérdező, ha jót akarsz a gyerekednek, ne itt kérdezgess. Itt az értelmes ember keveredik a butával és a pontozások sem adnak támpontot. Keress meg gyerekpszichológust és tőle kérdezz. Arra lehet adni.

2023. máj. 30. 14:33
 36/72 anonim ***** válasza:
82%

"Az is állandóság, ha egy hetet itt van egy hetet még amott."

Hát pedig de. Ha ehhez szokik hozzá, akkor ez lesz a normális és állandó. Egy hét itt, egy hét itt egy teljesen állandó ritmus, és mindkét szülő ugyanúgy vesz részt a gyermek életében. Aki kéthetente 2-3 napod adna az egyik szülőnek, az vállalja be saját maga és ne a másiktól várja el ezt.

2023. máj. 30. 14:46
 37/72 anonim ***** válasza:
77%
35-a gyermek pszichológus is a valtott hetet javasolja
2023. máj. 30. 14:59
 38/72 anonim ***** válasza:
37%

35!

De, az is állandóság. Sőt, kapaszkodj, a 2 nap itt, 3 ott, egy hónap itt, 3 ott, stb mind mind állandóság. Az állandóság ugyanis azt jelenti, az adott dolog fix, nem azt, hogy mindennapos.

Az meg csak városi legenda, hogy 3 év alatti gyereket nem vihet el a kulonelo szulo lathatasra. Már miért ne vihetne el? Attól, hogy a nő szülte meg, nem csak ő képes ám róla gondoskodni- mondom ezt nőként.

2023. máj. 30. 15:13
 39/72 anonim ***** válasza:
68%
Igen, ilyen nincs már, hogy nem vihet el 3 év alattit a különélő szülő és nem ítélnek apának 3 év alatt.
2023. máj. 30. 15:27
 40/72 anonim ***** válasza:
28%

Én nőként nem tudnám elképzelni, hogy a gyerekem ne velem éljen. De ha ilyet kért volna annak idején a volt férjem, akkor inkább átengedtem volna neki a gyermeket nevelő szülő szerepét, és lettem volna én a vasárnapi anyuka.

Most, hogy van második házasságom, van közös gyermek is, és így mozaikcsaládként élünk négyen, el nem tudom képzelni, milyen lenne a család élete, ha a nagyobbik gyermekem hol itt, hol ott élne. A közös gyereket is megviselné. A nagyobb sem tudna nyugodtan létezni, főleg így, kamaszként. Szerintem ez senkinek sem jó.

2023. máj. 30. 16:12
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!