Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a véleményetek válás után...

Mi a véleményetek válás után a gyermek esetében az olyan közös szülői felügyeletről, ami fele-fele arányban történik?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy 3 éves kisfiam, az apukájatól 1 éve váltam el. Eddig 2 hétben 2-3 nap vitte egy a gyermeket magához. Egyébként jo a kapcsolatuk, a gyerek szeret vele lenni. A válási papírokra a közös szülői felügyelet van írva. Az apuka fél éven belül szeretné azt, hogy 6 napig nála van a gyerek, 8 napig nálam.. Ebben van pozitívun is, de rengeteg negativat is látok. A pozitívum az az, hogy kicsit több lenne a szabadidőm, tudnék magammal is foglalkozni picit. A negativum az az, hogy rettenetesen hiányozna.. ill sokan azt mondják, hogy a gyereknek kell az állandóság, így pedig sehol sem lesz igazan otthon. Egy kiegyensúlyozott kisfiú most egyébként. Az apukáját is nagyon szereti, imád vele lenni. Féléven belül egyébkent lesz valtozás az életében amugy is,pl ovikezdés. Nektek erről mi a véleményetek? Van, aki hasonló helyzetben volt? Nalatok hogy működött ez? Jó ötlet szerintetek ez? Vagy csinaljuk fokozatosan? Egyetleg 3-4 nap legyen nala 2 heten belül?

2023. máj. 30. 09:11
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/72 anonim ***** válasza:
77%

Ez mindenkinek nagyon jó, kivéve a gyereknek.

"sokan azt mondják, hogy a gyereknek kell az állandóság, így pedig sehol sem lesz igazan otthon."

És igazuk is van. 3 évesnél különösen.

Ez a váltott élet kb. kiskamasz-kamasz kortól lehet jó megoldás, és természetesen csak akkor, ha a gyerek is akarja. Ennyi idős gyereket ki fogtok vele készíteni.

2023. máj. 30. 09:20
 2/72 anonim ***** válasza:
63%

Ha jól működik köztetek a kommunikáció, akkor érdemes egy próbaidőszakban megállapodni, írásos kötelezettség nélkül. Figyelgessétek a gyereket, hogy történik-e bármilyen negatív változás nála emiatt.

Az a jobbik eset, amikor képesek vagytok a gyerek érdekit szem előtt tartva érett felnőttekként lekommunikálni mindent.

Máshol ez nem működik ilyen jól, ezért kell vigyázni, hogy mibe egyezel bele.

Mi két éve váltott gondoskodásban állapodtunk meg, de nálunk nagyobbak a gyerekek. Sajnos az lett a vége, hogy apa agresszív ellennevelésbe kezdett, és minden a gyerekekkel töltött idejét arra fordítja, hogy engem sároz előttük. Rajtuk vezeti le a válás miatt fel nem dolgozott nyűgjeit. Ilyen esetben viszont a bíróság már utólag nem nagyon akar semmit tenni, választhatok, hogy nagykorúságukig tűröm apa szemétkedését, vagy pont addig pereskedek vele és kínzom a gyerekeket az állandó szakértői vizsgálgatásokkal. Az, hogy apa egy mérgező szemétláda, senkit nem érdekel.

Ha ismered annyira a volt férjedet, hogy biztosan tudd, soha nem tenne ilyet, sem mást, ami a gyerek kárára van, akkor nyugodtan vágjatok bele.

2023. máj. 30. 09:21
 3/72 A kérdező kommentje:

Ezzel en is egyetértek, csak az apukáját kéne meggyőzni..

Köszönöm a választ!

2023. máj. 30. 09:22
 4/72 A kérdező kommentje:
2-es: Ismerem a volt férjemet, semmi ilyesmit nem tenne.. ebben biztos vagyok. Teljesen korrekt ebben a témában.
2023. máj. 30. 09:24
 5/72 anonim ***** válasza:
50%
Neked megfelelne, hogy 2 hetente 2-3 nap lenne nálad?
2023. máj. 30. 09:27
 6/72 A kérdező kommentje:
Nekem nem felelne meg. De ilyen esetben alaposan átgondolnam, mi a jo a gyereknek.. ha en léptem volna ki a házasságbol, akkor számoltam volna ezzel az opcioval is
2023. máj. 30. 09:30
 7/72 anonim ***** válasza:
65%
Tőled vált el, nem a gyerekétől.
2023. máj. 30. 09:34
 8/72 anonim ***** válasza:
69%
Felnőtt korára teljesen kiegyensúlyozott, abszolút talpraesett, életvidám, nyitott, egészséges lelkű fitala lett abból a rokonombol aki egy hét itt egy hét ott váltott nevelésben neveltek ovis korától.
2023. máj. 30. 09:37
 9/72 anonim ***** válasza:
30%
Egy gyereknek állandóság kell!!!! Én ezt a bíróságon is elmondanám. Vigye el heti 2-3x délutánonként, vagy ahogy nektek jó, egyezzetek meg, de állandóság kell neki.
2023. máj. 30. 10:14
 10/72 anonim ***** válasza:
63%
Utolsó vagyok. Aki ezt kitalálta az maximum papíron látott még gyereket. Értem én hogy ez valahol bevált, de ha minden gyerek ilyen lenne... Amikor kezdi megszokni a masik helyet, szokhat vissza a kiindulási ponthoz és a más szabályokhoz..
2023. máj. 30. 10:15
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!