Ebben az esetben is ugyanúgy szeretnéd a gyerekedet, mint korábban? Hogy mondjam meg otthon?
Ketten vagyunk testvérek a nővéremmel. Mindig is ő volt az önállóbb, bátrabb, én inkább az "anya, apa kicsi lánya" szerepben voltam, akit terelgetni kell.
Szoros, összetartó a családunk nagyon.
Viszont ennek az idillnek gyanítom, vége lesz, mert kialakult közöttem és a nővérem vőlegénye között valamilyen kapocs, vonzalom. Tudom, szörnyeteg vagyok, aki csak azért írna, hogy ezt közölje, kérem, ne tegye! Ezzel nem segít senki.
Beszélgettünk sokat, hogy ő mit szeretne, én mit képzelek el és abban egyetértettünk, hogy ebben a helyzetben feleségül vennie a testvéremet nem lenne a legjobb lépés.
Szeretnék beszélni erről a szüleinkkel, de egyszerűen nem tudom, hogyan... Mindig őszinte kapcsolatunk volt, sosem éreztem, hogy bármit titokban kéne előttük tartani. Most azonban azt sem tudom, hogy kezdjek ehhez neki, mit mondjak. Mint írtam, nagyon jó kapcsolatunk volt mindig is, nem szeretném elveszíteni őket, de közben a más iránt táplált érzéseimet sem akarnám elnyomni.
Nehéz helyzet, és azt érzem, hogy lehetetlen jó döntést hozni.
Remélem nincs 3. tesótok, aki meg majd tőled szereti el a pasit :D
Amúgy nekem ez egy bazi nagy red flag lenne amúgy is, egy feltehetően évek óta tartó, komoly kapcsolatot hajlandó lenne felrúgni ráadásul a menyasszonya húgáért...már ezért sem kéne, mi a garancia, hogy veled nem csinálja meg ugyanezt, ha jön neki egy új vonzalom?
Szerintem sem jó ötlet ezt bolygatni de ha úgy érzitek nem tudjátok egymást elengedni, akkor sem jó ötlet ezt őszintén bevallani, elhiszem, hogy a Ti lelketeknek könnyebb lenne, de ennyiben szerintem tekintettel kell lennetek a többiekre. Amit én csinálnék:
A srác szakítson a nővéreddel és tűnjön el a családotok életéből hosszú időre. Itt egy-két év a minimum, hogy a testvéred elgyászolhassa ezt a kapcsolatot és rendbejöhessen belőle, lehessen új kapcsolata stb. Addig is lehettek együtt, de erről senki sem tudhat, ennyi jár a testvérednek.
Én nem gondolom, hogy ettől rossz emberek lennétek, mivel nem ismerlek sem Téged sem a srácot, az sem biztos, hogy majd Tőled is elszeretik, de az biztos, hogy ha az esküvő előtt érzelmi fellángolása van egy másik nő iránt akkor az a kapcsolat nem jó és nem működik és erre nem szabad házasságot kötniük, az a kapcsolat nélküled és a közöttetek fennálló érzelmi szál nélkül sem lenne jó, szóval nem Te tetted/teszed tönkre a testvéred életét. Lehet itt erkölccsőszt játszani de az ide kommmentelők többségének valószínűleg fogalma sincs egy ilyen erős vonzalomról, mert amit lehet racionálisan kezelni az nem erős vonzalom, pláne nem szerelem. Kitartást kívánok és kívánom, hogy a lehető legjobban alakuljon ez a szitu mindenki számára!
Az ilyen hirtelen fellobbant lángok hamar kialszanak, és ott maradsz egyedül, talpig hamuban.
Kíváncsi vagyok, miért vetted bele, hogy te milyen ember vagy. Zavart, hogy a tesódat szereti valaki, és neked ő is kell apucinak?
Gyerekemre haragudnék de a gyerekem marad bármit is csinál.
Nővéred helyében szerintem vagy 20 évig nem szólnek hozzád
Egyébként a te pszichológiai mozgatórugód úgy működhet, hogy a nővéred volt az elsőszámú gyerek, te pedig valamiképpen háttérbeszorultabb, bezártabb, önallótlanabb, kis szürke kisegérnek érezhetted magad. Mivel most a nővéred boldog, így tudat alatt bizonygatni akarod a felsőbbrendűséged, azt hogy te jobb vagy nála, így jött ez a fellángolás. A versengésből adódóan.
Kedves párja is elég önző, azt hiszi bármit megtehet, nem sokat foglalkozik a családdal, ha egy ilyenbe belemegy.
Itt nagy gondok lehetnek a fejekben!
Sosem voltam szürke egér, nem is leszek az.
Azt, hogy önállótlanabb voltam, pont azért írtam, mert nekem közelebbi a kapcsolatom a szüleimmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!