Ebben az esetben is ugyanúgy szeretnéd a gyerekedet, mint korábban? Hogy mondjam meg otthon?
Ketten vagyunk testvérek a nővéremmel. Mindig is ő volt az önállóbb, bátrabb, én inkább az "anya, apa kicsi lánya" szerepben voltam, akit terelgetni kell.
Szoros, összetartó a családunk nagyon.
Viszont ennek az idillnek gyanítom, vége lesz, mert kialakult közöttem és a nővérem vőlegénye között valamilyen kapocs, vonzalom. Tudom, szörnyeteg vagyok, aki csak azért írna, hogy ezt közölje, kérem, ne tegye! Ezzel nem segít senki.
Beszélgettünk sokat, hogy ő mit szeretne, én mit képzelek el és abban egyetértettünk, hogy ebben a helyzetben feleségül vennie a testvéremet nem lenne a legjobb lépés.
Szeretnék beszélni erről a szüleinkkel, de egyszerűen nem tudom, hogyan... Mindig őszinte kapcsolatunk volt, sosem éreztem, hogy bármit titokban kéne előttük tartani. Most azonban azt sem tudom, hogy kezdjek ehhez neki, mit mondjak. Mint írtam, nagyon jó kapcsolatunk volt mindig is, nem szeretném elveszíteni őket, de közben a más iránt táplált érzéseimet sem akarnám elnyomni.
Nehéz helyzet, és azt érzem, hogy lehetetlen jó döntést hozni.
Kérdező, tudod nyilván ez az egész nem csak rajtad múlt hanem a pasin is.
Nyilván ha nem veled, megteszi mással.
Na de ebbe neked is volt beleszolasod.
Egy testvertol ez sokkal nagyobb árulás mint a vőlegénytől. Mert pasit talál másikat, testvére csak te vagy.
Oké, nem tudtál parancsolni az erzelmeidnek. Rendben van.
De miért kell viszonyt kezdeni vele?
Őszintén, annyi pasi van a világon.
És ne gyere itt nekem a szerelemmel. Én is voltam szerelmes. Sőt most is az vagyok, hisz én is menyasszony vagyok. De nincs az a szerelem, nincs az a férfi akiért megérné elarulni a testverunket és szetzuzni a családot. Mert lesz másik szerelem.
105.
Miért írtad oda, hogy 104, ha nem arra reagálsz?
Nem mondtam, hogy a szülők hunyók.
És ha már eldöntötted, hogy szerintem mi a szülők helyes reakciója, elmondhatnád szerinted mi az?
A hamis kapcsolat az - főleg szoros családi kötelékek esetén - ahol az embernek valóban tartania kell valami ártó szándéktól és rosszindulattól ha megosztja saját gondját baját. Én csupán erről beszéltem.
112 plusz
.... a helyett, hogy segítséget kapna.
Nem tudom, hogy ki a "hunyó". És nem is számít.
Saját életünket nyomorítjuk meg ha mindennél fontosabb vélt vagy valós sérelmeinkért elégtételt venni.
Ugyanúgy szeretném a lányom, de hatalmasat csalódnék benne, és magamban is, hogy ezt neveltem belőle. A pasi pedig soha többé nem léphetné át a küszöböm, még abban az esetben sem, ha a kisebb lányommal családot alapítanának. Ahogy én se mennék hozzájuk. A lányom nem zárnám ki az életemből, mondjuk nem tenné zsebre, amit kap, mert ugyanolyan hányadék lenne, mint a pasi.
Bizony, kérdező, hányadékok vagytok mindketten. Annyi jó pasi van, Dunát lehetne velük rekeszteni. Neked meg pont az egyetlen testvéredé kell? Szétbarmolod az egész családod, mert nem tudsz a p.nádnak parancsolni, és még akkor is azon aggódsz, hogy a szüleid szeretni fognak-e?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!