Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ebben az esetben is ugyanúgy...

Ebben az esetben is ugyanúgy szeretnéd a gyerekedet, mint korábban? Hogy mondjam meg otthon?

Figyelt kérdés

Ketten vagyunk testvérek a nővéremmel. Mindig is ő volt az önállóbb, bátrabb, én inkább az "anya, apa kicsi lánya" szerepben voltam, akit terelgetni kell.

Szoros, összetartó a családunk nagyon.

Viszont ennek az idillnek gyanítom, vége lesz, mert kialakult közöttem és a nővérem vőlegénye között valamilyen kapocs, vonzalom. Tudom, szörnyeteg vagyok, aki csak azért írna, hogy ezt közölje, kérem, ne tegye! Ezzel nem segít senki.

Beszélgettünk sokat, hogy ő mit szeretne, én mit képzelek el és abban egyetértettünk, hogy ebben a helyzetben feleségül vennie a testvéremet nem lenne a legjobb lépés.

Szeretnék beszélni erről a szüleinkkel, de egyszerűen nem tudom, hogyan... Mindig őszinte kapcsolatunk volt, sosem éreztem, hogy bármit titokban kéne előttük tartani. Most azonban azt sem tudom, hogy kezdjek ehhez neki, mit mondjak. Mint írtam, nagyon jó kapcsolatunk volt mindig is, nem szeretném elveszíteni őket, de közben a más iránt táplált érzéseimet sem akarnám elnyomni.

Nehéz helyzet, és azt érzem, hogy lehetetlen jó döntést hozni.

2023. máj. 25. 09:19
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 101/119 anonim ***** válasza:
100%
104, milyen hamis kapcsolat...? A szülők részéről?? A kerdező titkolozik es kefelteti magát a tesoja pasijával, könyörgöm. Nehogy már az legyen, hogy ha ezt otthon bejelenti es a szülei nem simogatjak meg elnéző mosollyal a kis buksiját, akkor az hamis kapcsolat es nem kar erte. Igen, meg lehet erteni a kérdezőt, a szerelem az szerelem, de megiscsak ő a hunyó ebben a sztoriban, nem a szülők.
2023. máj. 26. 10:48
 102/119 anonim ***** válasza:
87%
Nem olvastam el a többi választ, az én válaszom, sehogy. Zárd le ezt a vonzalmat mielőbb, szép csendben. A földön még 4 milliárd másik pasi rohangál, és hidd el rengeteggel alakulhat ki vonzalom, kötelék, ami nem olyan toxikus mint ez. Ne alakíts ki semmilyen rokon párjával romantikus kötődést, mert nagyon rossz eredményhez fog vezetni. Gondolj bele, egy olyan pasi kedvéért dobod el a családodat, aki kapcsolaton belül is ilyen könnyedén alakít ki romantikus kötődést mással? Ő nem fog melletted maradni, uyagnúgy jön majd egy újabb, frissebb, érdekesebb, aki ugyanúgy elkábít. Majd lesz több tapasztalatod és magadtól is be fogod látni, de ezt az utat mások tanácsa alapján, zárd le most, rengeteg fiúval tudsz ismerkedni, de ez nem lesz neked jó.
2023. máj. 26. 11:08
 103/119 anonim ***** válasza:
91%
A legjobban racionálisan úgy jöttök ki ha mindketten dobjátok a pasas, (ugyanis téged is megcsalna) de ugye akkor be kéne vallani a "kettyintést, és másegyébet", mert ugye nem a lehető legelső alkalommal szolnál a nővérednek. Úgyhogy én ink csendben maradnék, és csak nézője lennék az eseményeknek, ugyanis ha megtette veled, később más nővel megteszi, es akk már nem keveredsz bele, és a tesód is rájön, hogy egy szemét a párja.. Viszont ha most felvállalod, akkor az egész család örökre megutál, plusz nem biztos hogy együtt is maradtok... Tehát olyan áldozatot hoznál ami nem éri meg... Esetleg akkor ha egyébként se lenne rózsás a hangulat...
2023. máj. 26. 14:39
 104/119 anonim ***** válasza:
97%
Ismerem anyukámat, ugyanúgy szeretné a húgomat, de emberként csalódna benne. Vagy bennem, ha én tennék ilyet.
2023. máj. 26. 14:43
 105/119 anonim ***** válasza:
96%

Kérdező, tudod nyilván ez az egész nem csak rajtad múlt hanem a pasin is.

Nyilván ha nem veled, megteszi mással.

Na de ebbe neked is volt beleszolasod.

Egy testvertol ez sokkal nagyobb árulás mint a vőlegénytől. Mert pasit talál másikat, testvére csak te vagy.

Oké, nem tudtál parancsolni az erzelmeidnek. Rendben van.

De miért kell viszonyt kezdeni vele?

Őszintén, annyi pasi van a világon.

És ne gyere itt nekem a szerelemmel. Én is voltam szerelmes. Sőt most is az vagyok, hisz én is menyasszony vagyok. De nincs az a szerelem, nincs az a férfi akiért megérné elarulni a testverunket és szetzuzni a családot. Mert lesz másik szerelem.

2023. máj. 26. 17:19
 106/119 anonim ***** válasza:
92%
Én nem mondanám el a szülőknek, amíg nem vagyunk biztosak egymásban. Kezdetnek az tenné meg, ha felbontaná a jegyességét. Azután elkezdődhetne egy titkos viszony, ami egyrészt nehéz lenne, mert életedben először szülőkről, tesóról leválva lennél egy élethelyzetben, viszont valóban kiderülne, hogy van-e jövője a ti kapcsolatotoknak. Én min. 6 hónapig tartanám ezt a viszonyt és ha lenyugodtak a kedélyek, akkor jelenteném be, hogy együtt vagyunk.
2023. máj. 26. 17:22
 107/119 anonim ***** válasza:
96%
Nem azért vetnélek meg, mert hlye vagy, hanem mert irigy.
2023. máj. 26. 19:29
 108/119 anonim ***** válasza:
90%

105.

Miért írtad oda, hogy 104, ha nem arra reagálsz?

Nem mondtam, hogy a szülők hunyók.

És ha már eldöntötted, hogy szerintem mi a szülők helyes reakciója, elmondhatnád szerinted mi az?

A hamis kapcsolat az - főleg szoros családi kötelékek esetén - ahol az embernek valóban tartania kell valami ártó szándéktól és rosszindulattól ha megosztja saját gondját baját. Én csupán erről beszéltem.

2023. máj. 27. 06:28
 109/119 anonim ***** válasza:
90%

112 plusz

.... a helyett, hogy segítséget kapna.

Nem tudom, hogy ki a "hunyó". És nem is számít.

Saját életünket nyomorítjuk meg ha mindennél fontosabb vélt vagy valós sérelmeinkért elégtételt venni.

2023. máj. 27. 06:31
 110/119 anonim ***** válasza:
89%

Ugyanúgy szeretném a lányom, de hatalmasat csalódnék benne, és magamban is, hogy ezt neveltem belőle. A pasi pedig soha többé nem léphetné át a küszöböm, még abban az esetben sem, ha a kisebb lányommal családot alapítanának. Ahogy én se mennék hozzájuk. A lányom nem zárnám ki az életemből, mondjuk nem tenné zsebre, amit kap, mert ugyanolyan hányadék lenne, mint a pasi.

Bizony, kérdező, hányadékok vagytok mindketten. Annyi jó pasi van, Dunát lehetne velük rekeszteni. Neked meg pont az egyetlen testvéredé kell? Szétbarmolod az egész családod, mert nem tudsz a p.nádnak parancsolni, és még akkor is azon aggódsz, hogy a szüleid szeretni fognak-e?

2023. máj. 27. 09:20
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!