Van itt olyan, akit vertek a szülei, de mégis jó kapcsolatuk van velük?
33as tudod mi számít verésnek ?
Amikor idegből vernek azzal ami éppen a kezük közelében van addig amíg le nem nyugszik a támadó (szülő)
Annyira okos itt mindenki, hogy elítélendő a gyereket megütni. Szerintem meg egy-két kisebb seggreveréstől senkinek sem lett baja. Komoly veréseket, bántalmazásokat természetesen elítélem én is.
Az a baj, az ember nem ezen gondolkodik, mikor gyereket vállal, hogy majd mit fogok tenni, mikor nem fogad szót. És amikor ez megtörténik, akkor azt teszi általában, amilyen mintát hozott, mert nem tud másik eszközt.
Ha megnézitek, az idők folyamán nagyon sokat szelídült a verés mikéntje. Régen nem volt ritka a szíjjal verés és egyéb súlyos bántalmazások, ami konkrétan fizikai sérülést (is) okozott a gyereknek. Később már nem nem volt ez jellemző, kisebb ütlegelés volt csak. Ma meg jellemzően az sem.
Így változnak a dolgok. Ettől még nem feltétlenül szar ember, aki 50 évvel ezelőtt megütötte a gyerekét.
36os szerintem amikor verésről beszélünk akkor nem egy vagy két évente elcsattano pofonrol van szó. Hanem rendszeresen verésről amikor egy gyerek nem tudja magát megvédeni mert még olyan kicsi és a szülője veri.
Amúgy meg a verésnél tudod mi a rosszabb ha a saját szülőd megnyomomoritja a gyermeke lelkét a szóbeli megalázásokkal a közvetlen és közvetett agresszióval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!