Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van itt olyan, akit vertek a...

Van itt olyan, akit vertek a szülei, de mégis jó kapcsolatuk van velük?

Figyelt kérdés

2023. máj. 23. 10:40
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
58%

Amikor egész kicsi gyerek voltam, akkor anyukám sokszor megvert. Apukám soha. Ennek ellenére apukámmal nem jó a kapcsolatom, mert egyébként sose foglalkozott velem. Anyukámmal jó a kapcsolatunk. Felnőtt fejjel már tudom, hogy rossz helyzetben volt, egy rossz házasságban (apukám őt verte) és kiszolgáltatott volt. Nagyon zaklatott és türelmetlen volt velem. Amikor elváltak, utána sokat változott. Talán 9 évesen kaptam utoljára. Próbáltam felnőttként ezt meg is beszélni vele, de nem volt rá nyitott. Ez kicsit rosszul esik még, de azért jóban vagyunk.

Egyébként a szüleimet sose bántották a szüleik, sőt, kifejezetten türelmes és szelíd emberek (voltak).

Szóval ők nem azért voltak erőszakosak (anya velem, apa anyával), mert őket verték gyerekkorukban.

2023. máj. 23. 12:16
 12/37 anonim ***** válasza:
88%

Verve nem voltam, de nyaklevest az és pofont kaptam párszor (összesen talán ötször, de talán kettőre emlékszem biztosan). Nagyon szoros és jó a viszonyom a szüleimmel.

A saját gyerekeimet nem ütöttem meg, nem is tervezem, de nem fogok álszentkedni, jártam már közel hozzá.

2023. máj. 23. 12:41
 13/37 anonim ***** válasza:
93%

10-es, rosszul fogalmaztam, igazad van, nemcsak azt az egy generációt verték, anyámat verte az apja, az apját meg verte az ő apja pl, igen, valóban rossz volt a megfogalmazás.

Igen, tartom, hogy minden generáció feleslegesen meg volt/van nyomorítva a lelki és fizikai bántalmazás miatt (meg nyilván társadalmi, kulturális és politikai dolgok miatt is).

Sehol nem állítottam, hogy a mi generációnk nem beteg, sőt, írtam is, hogy nekem 2 év intenzív terápia volt nagyjából feldolgozni a gyerekkoromat.

Azt nem hinném, hogy az én generációmban több a problémával küzdő ember (31 vagyok egyébként), inkább csak most már elfogadottabb, sőt már-már egyfajta trend lett foglalkozni a traumáinkkal, gyerekkorunkkal, sokkal többen fordulnak szakemberhez, mennek el terápiára, olvasnak önsegítő irodalmat és legfontosabb, hogy nyíltabban beszélnek ezekről a dolgokról. Emiatt persze úgy tűnhet, hogy mennyi problémás ember van, de szerintem azért, mert nem fojtjuk el a dolgokat és nem rejtjük véka alá, még nem lesz automatikusan több. :)

2023. máj. 23. 12:52
 14/37 anonim ***** válasza:
89%
Normális szülö nem veri a gyerekét.
2023. máj. 23. 12:58
 15/37 anonim ***** válasza:
86%
#13 Tökéletesen egyetértek veled, én is így gondolom. Csak ismételni tudnám, amiket te leírtál.
2023. máj. 23. 13:21
 16/37 anonim ***** válasza:
91%

10-es, elnézve a megnyomorított társadalmat, meg hallgatva a történeteket, amiket nagyanyáim meséltek a gyerekkorukból, pont hogy régen volt sokkal több problémás ember. Csak éppenséggel normalizálva volt sok dolog, pl. a gyerek verése, aránytalan büntetése, fenyítése. Azért mert téged vertek, meg a szomszédodat is, még nem lesz sem normális, sem pedig egészséges.

Nem látom azt a "temérdek" ellentmondást a 8-as hozzászólásában, és abban is igaza van, hogy csak azért, mert most végre beszélnek róla, még nem lett több problémás ember. Csak szerencsére most már nehezebb megúszni a gyerekverést, mind a hatóságok figyelme miatt, mind a társadalmi elítélés miatt. (Most nem azokról az egyszerű lelkekről beszélek, akik jönnek a "engem is vertek, mégis ember lett belőlem" szöveggel.)

Csak remélni merem, ha vannak gyerekeid, akkor vannak eszközeid és nem vered őket.

2023. máj. 23. 13:23
 17/37 anonim ***** válasza:
81%

Ja, meg tudok hozni egy párhuzamot is: azt is szokták nagy okosan hangoztatni, hogy régen nem volt ennyi ételérzékeny/allergiás ember. Szart nem! Csak régen egyrészt nem tudták diagnosztizálni, mert a technológia még nem tette lehetővé, meg mondjuk, akinek ment a hasa a tejtől vagy fájdalmas pattanásai nőttek, az vagy bevállalta a fosást és itta tovább, vagy egyszerűen elkerülte diagnózis nélkül.

Ettől függetlenül régen sem volt jobb a helyzet, csak nem foglalkoztak vele, nem mentek orvoshoz, nem beszéltek róla.

2023. máj. 23. 13:27
 18/37 anonim ***** válasza:
35%

Mit értesz verés alatt? Mert nekem azt jelenti, hogy kék-zöld foltos lesz a gyerek, eltörik a csontját, stb, de másnak az is verésnek számít, ha csak rálegyintenek a gyerek fenekére.

Engem nem vertek otthon, de pofont kaptam, ha rossz voltam. Mindig is jó volt a kapcsolatom a szüleimmel, felnőttként is az.

2023. máj. 23. 13:45
 19/37 anonim ***** válasza:
84%
#18 Nem tőlem kérdezted, de számomra a pofon is verés. Az anno közel 2 méteres, izmos apám teljes erővel megküldött pofonja nem csak egy legyintés volt. A porcot is széttörte a fülemben.
2023. máj. 23. 13:55
 20/37 anonim ***** válasza:
90%
18, a pofon is ugyanúgy bántalmazás. Aki pofozgatja a gyerekeit, az nem tudom, mit szólna, ha ő is kapna néha tőle erősebb és magasabb tekintéllyel bíró emberektől. Gondolom, fel lenne háborodva, vérig lenne sértve. De a gyerekének kiosztja, ha úgy van. :)
2023. máj. 23. 13:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!