Hány éves kortól illik, hogy egy gyerek nagyjából kiszolgálja magát?
@7 "ezért én cseppet se csodálkozom, hogy egy rakás önállótlan, önmagát ellátni képtelen fiatal nő fel."
Ja, mert a fiatal férfiak nem önnállótlanok szerinted, vagy azoktól nem is várod el?
Amúgy családon belül elég nagy hülyeség lenne külön-külön mosni (kivéve, ha valami egészségügyi dolog van a háttérben).
Pistike nehogy már elindítsa a mosogépet a három pár fehér zoknijával meg a két atlétájával, inkább menjen egybe a család összes fehér cucca.
Én 20 éves koromig tanultam (szüleimnél éltem), sosem kellett takarítanom, természetesen a szobámban én raktam rendet, magam után mindig elpakoltam, de szerintem egy kezemen meg tudnám számolni, hányszor porszívóztam vagy pucoltam ablakot, nem lustaságból, csak anyukám megcsinálta, sosem volt kérdés. Most 25 vagyok, 4 éve a párommal élek és imádok takarítani, néha már rám kell szólni, hogy fejezzem be, de szerencsére párom is takarításmániás :D
A lényeg, hogy szerintem nem kellene elvárás legyen, hogy a gyerek takarítson. Pakoljon el maga után és tartsa tisztán a házat, amerre éppen jár és kész. Arra tanítsd meg, hogyan tartson rendet és tisztaságot, akkor minimálisat kell takarítani, azt meg meg tudják csinálni a szülők is.
Őszintén megmondom, nem is igazán értem, miért kell a gyereknek mosni, vasalni, ablakot pucolni?…
"Téged se szeretett édesanyád, mi?"
Az enyém több volt, mint háztartási alkalmazott.
14
Szóval, ha én vasalok a gyerekemre akár 18 éves koráig, neki meg csak a saját cuccait kell rendben tartania, akkor én egy egyszerű csicska vagyok?
Ne haragudj, de én főzni is örömmel főzök a családomnak, nem azért, mert háztartási alkalmazott volnék. Max a férjemtől várom el, hogy segítsen. :)
Ahogy gyereket sem azért szültem, hogy nőjjön, mint a gaz. Mindeközben persze nem csak anya és feleség vagyok, de nő is a férjem számára. Nekem megy ez így együtt is.
Neked nem?
19.39, helyesbítek, nem csak életképtelen, hanem szövegértésre alkalmatlan fiatal nő fel :) :) :)
Kérlek fuss neki még egyszer annak a szerencsétlen mondatnak :)
"Szóval, ha én vasalok a gyerekemre akár 18 éves koráig, neki meg csak a saját cuccait kell rendben tartania, akkor én egy egyszerű csicska vagyok?"
Nem. De te miután felsoroltad, miket csinálnak a gyerekek, azt írtad:
"Vasalót is adhattam volna a kezükbe 12 évesen, de akkor én mi a faxnak vagyok?"
Mintha te feleslegessé válnál az életükben, ha vasalnának magukra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!