Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hány éves kortól illik, hogy...

Hány éves kortól illik, hogy egy gyerek nagyjából kiszolgálja magát?

Figyelt kérdés
Most arra gondolok hogy pl. a szobája minden szegletét, még az ablakokat is ő tisztítsa, vagy hogy a saját ruháit ő mossa, vasalja, hogy az ebéden kívül semmit ne készítsen neki a szülő (azaz a reggeli, a kaja a suliba, a vacsora az gyerek dolga), stb.

2023. máj. 22. 16:44
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
68%

@7 "ezért én cseppet se csodálkozom, hogy egy rakás önállótlan, önmagát ellátni képtelen fiatal nő fel."

Ja, mert a fiatal férfiak nem önnállótlanok szerinted, vagy azoktól nem is várod el?

2023. máj. 22. 19:39
 12/33 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy családon belül elég nagy hülyeség lenne külön-külön mosni (kivéve, ha valami egészségügyi dolog van a háttérben).

Pistike nehogy már elindítsa a mosogépet a három pár fehér zoknijával meg a két atlétájával, inkább menjen egybe a család összes fehér cucca.

2023. máj. 22. 19:43
 13/33 anonim ***** válasza:
88%

Én 20 éves koromig tanultam (szüleimnél éltem), sosem kellett takarítanom, természetesen a szobámban én raktam rendet, magam után mindig elpakoltam, de szerintem egy kezemen meg tudnám számolni, hányszor porszívóztam vagy pucoltam ablakot, nem lustaságból, csak anyukám megcsinálta, sosem volt kérdés. Most 25 vagyok, 4 éve a párommal élek és imádok takarítani, néha már rám kell szólni, hogy fejezzem be, de szerencsére párom is takarításmániás :D

A lényeg, hogy szerintem nem kellene elvárás legyen, hogy a gyerek takarítson. Pakoljon el maga után és tartsa tisztán a házat, amerre éppen jár és kész. Arra tanítsd meg, hogyan tartson rendet és tisztaságot, akkor minimálisat kell takarítani, azt meg meg tudják csinálni a szülők is.

Őszintén megmondom, nem is igazán értem, miért kell a gyereknek mosni, vasalni, ablakot pucolni?…

2023. máj. 22. 19:45
 14/33 anonim ***** válasza:
22%

"Téged se szeretett édesanyád, mi?"

Az enyém több volt, mint háztartási alkalmazott.

2023. máj. 22. 20:08
 15/33 anonim ***** válasza:
88%
13-as, dettó! Nálunk anyám pedans volt, szépen rendet tartott. Nem volt elvárás meg beosztás hogy mit kell csinálni, de amiben részt akartunk venni, abban támogattak. Pl főzni gyorsan megtanultam és imádtam. Van igényem a tisztaságra és egészséges fokú rendre. Vasalni soha nem vasaltam néhány extrém kivételtől eltekintve, az már a vég amikor ilyenekre fanyalodom.
2023. máj. 22. 20:10
 16/33 anonim ***** válasza:
83%

14

Szóval, ha én vasalok a gyerekemre akár 18 éves koráig, neki meg csak a saját cuccait kell rendben tartania, akkor én egy egyszerű csicska vagyok?

Ne haragudj, de én főzni is örömmel főzök a családomnak, nem azért, mert háztartási alkalmazott volnék. Max a férjemtől várom el, hogy segítsen. :)

Ahogy gyereket sem azért szültem, hogy nőjjön, mint a gaz. Mindeközben persze nem csak anya és feleség vagyok, de nő is a férjem számára. Nekem megy ez így együtt is.

Neked nem?

2023. máj. 22. 20:20
 17/33 anonim ***** válasza:
84%
Nálunk közös feladat volt a takarítás, nem volt kötelezően kiosztva, hogy kinek mit kell csinálni, de amikor házimunka volt, akkor mindenki részt vett benne. Én 10évesen a vasaláson kívül mindent csináltam, főzni alap dolgokat tudtam. Talán 13voltam, amikor a vasalást is átadta anyum. A saját szobánkat mindenki maga tartotta rendben és tisztán, úgy ahogy a saját igényének megfelelt. Amikor öcsémnél már kb lakhatásra alkalmatlan volt a helyzet, akkor szóltak csak neki, hogy ideje összekapni magát, a lányoknak nem kellett szólni soha. Most a saját gyerekeimmel is hasonlóan intézem a házimunkát, semmi nem kötelező, de mindenbe bevonom őket, elég kérni, van, hogy azt sem kell, csinálják maguktól. A fiam 10éves, ő azért nem nagyon kapkod a takarításért, de ha kérem megcsinál mindent. A lányom 11, ő már főz, süt egyedül, takarít mindent. A vasalást is kérték már, hogy mutassam meg, hogy kell, de azt egyelőre nem merném rájuk bízni, nehogy megégessék magukat. Bár a lányom szerintem már megoldaná egyedül is.
2023. máj. 22. 20:20
 18/33 anonim ***** válasza:
69%

19.39, helyesbítek, nem csak életképtelen, hanem szövegértésre alkalmatlan fiatal nő fel :) :) :)

Kérlek fuss neki még egyszer annak a szerencsétlen mondatnak :)

2023. máj. 22. 20:31
 19/33 anonim ***** válasza:
85%
Nalunk sem volt elvaras, orommel segitettem altalaban, mar 4 evesen szendvicset csinaltam anyanak, amikor torott labbal otthon fekudt - erre en nem is emlekszem, csak meseltek. 12 evesen mar siman vasaltam, nem azert, mert megkertek, hanem szerettem az illatat, meg maga a folyamat hogy simak lesznek a ruhak. (Nyugi, mara meguntam, nincs is vasalom). Hetvegenkent neha en foztem, eleinte csak besegitettem. Mosni viszont nem mostam, amig kulon nem költöztem. Szobatakaritast azt hiszem csak onnantol csinaltam, amikor mar kulon szobank lett az ocsemmel, kb. 10 evesen.
2023. máj. 22. 21:15
 20/33 anonim ***** válasza:
42%

"Szóval, ha én vasalok a gyerekemre akár 18 éves koráig, neki meg csak a saját cuccait kell rendben tartania, akkor én egy egyszerű csicska vagyok?"

Nem. De te miután felsoroltad, miket csinálnak a gyerekek, azt írtad:

"Vasalót is adhattam volna a kezükbe 12 évesen, de akkor én mi a faxnak vagyok?"

Mintha te feleslegessé válnál az életükben, ha vasalnának magukra.

2023. máj. 22. 21:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!