Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan lehet olyan gyereket...

Hogyan lehet olyan gyereket nevelni aki később egész életében azon van hogy kiszolgálja a szülőjét?

Figyelt kérdés
Nincs gyerekem, de érdekelne hogy mennyire lehetséges tudatosan nevelni egyet. Elméleti kérdés. Arra gondolok hogy pénzéből segíti a szüleit, és később akár gondoskodik is róluk ha rosszabb állapotba kerülnek

2020. júl. 17. 09:20
1 2
 1/16 anonim válasza:
42%
Nehéz, de én azt mondanám, hogy belé kell verni, hogy a világ rossz és csak te szereted. Nem engedni elköltözni stb, keresni neki munkát és megtanítani neki, hogy egyedül nem jutna semmir és aztán veletek fog lakni és kiszolgálni titeket illetve hazavinni minden pénzt
2020. júl. 17. 09:23
 2/16 anonim ***** válasza:
76%

Minden teljes normális családba ahol szeretik az időseket ilyenné válnak a gyerekek, ha felnőttek.

Egy fél családban, ahol csak azt tanulják, hogy kell taposni, átverni, kihasználni az embereket, ott ez ismeretlen.

2020. júl. 17. 09:38
 3/16 anonim válasza:
83%
A nagyszüleim ezt megtették apummal. Úgy látom hogy valami olyasmi van hogy elég távolságtartóak és hidegek, és csak akkor mutatnak örömet ha apum produktív vagy sikeres valamiben.
2020. júl. 17. 09:39
 4/16 anonim válasza:
92%

2-es lehet én értettem félre (első hozzászóló vagyok) de azt vettem ki, hogy "egész életében azon van, hogy kiszolgálja a szüleit". Ez szerintem normális, egészséges családban nem jó, mert a gyerek egész életében azon kellene inkább legyen, hogy saját családja legyen és/vagy megtalálja a szerepét a társadalomban. Emellett lehet hálás a szülőnek és segítheti de nem az az élet rendje hogy feláldozza magát a szülei kielégítésének oltárán, hanem az, hogy továbbviszi a családi értékeket egy új családba.

De, mint mondtam, lehet én értettem félre.

2020. júl. 17. 09:45
 5/16 A kérdező kommentje:
Talán egy ilyen gyerek hosszútávon még hasznos is lehet szülő szempontjából, tehát a költségek megtérülnének(ha fizetése jelentős részét leadná) és idős korban kiváltképp egy feltételen szeretettel rendelkező ápoló szerepét töltené be.
2020. júl. 17. 09:49
 6/16 anonim válasza:
88%

A gyerek nen fogja azt elfogadni, hogy. Na, akkor te majd x év múlva segítesz nekem.

Hanem példát kell mutatni.

Ha a szülő foglalkozik a saját szüleivel, akkor a gyermekbe ez beleég és később az lesz neki a természetes, hogy segít neki. Ez az egyetlen jó megoldás.

2020. júl. 17. 09:49
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Anyám is ezzel próbálkozik, de csak azt fogja elérni, hogy senki nem néz majd felé. Meg lehet próbálni manipulálni különböző módon a gyereket, de önálló személyiség, mindenkivel nem lehet megtenni ezt.
2020. júl. 17. 09:53
 8/16 A kérdező kommentje:
Biztos van ennek valami módja ami tanulható gyerekvállalás előtt felkészülni és utána alkalmazni, az anyád csak rosszul csinálja 7-es
2020. júl. 17. 09:55
 9/16 anonim ***** válasza:
98%
Általában az olyan szülők nevelnek ilyen gyereket, akik maguk is bántalmazottak, elhanyagoltak voltak, valamilyen érzelmi hiányuk van, amit a gyerek kell, hogy betöltsön, és akkor minden erejükkel azon vannak, hogy a gyerek soha ne legyen önálló. Kérdező, ez a kulcs: önállótlan embert kell nevelni. Mindent mindig meg kell csinűlni helyette, elhitetni vele, hogy ő maga egyedül semmire nem képes, ugyanakkor bűntudatkeltéssel, érzelmi zsarolással el kell érni egy olyan fokú kötelességtudatot, hogy legyen jól fizető állása, aminek a célja kizárólag az, hogy a szülők kényelmét minden tekintetben biztosítsa. És persze pszichopatának is kell lenni hozzá, hogy cseppet se érdekeljen, mi lesz majd a gyerekeddel, ha te egyszer meghalsz és ő magára marad.
2020. júl. 17. 09:56
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

4-es én úgy értelmezem a 2. választ, hogy egy szeretetteljes családban a gyerekek nem hagyják magukra az idős szüleiket, ez nem azt jelenti, hogy feláldozzák magukat, de igenis biztosítják számukra, hogy emberhez méltó életet vagy halált kapjanak életük végén.

Én nem tudom elképzelni, hogy ne gondoskodjak pl anyukámról, ha egyszer beteg és elesett lesz, pedig volt sok konfliktusunk és nem felhőtlen a kapcsolatunk. Ez nem azt jelenti, hogy én etetem, emelgetem meg pelenkázom, de biztosítom, hogy legyen körülötte olyan ember, aki ezt elvégzi. Nekem nem lenne nyugodt a lelkiismeretem, ha csak a magam életére és a saját családomra koncentrálnék, hiszen akármilyen ember ő, neki köszönhetem, hogy élhetek és lehet saját családom.

2020. júl. 17. 10:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!