Hogyan lehet olyan gyereket nevelni aki később egész életében azon van hogy kiszolgálja a szülőjét?
Minden teljes normális családba ahol szeretik az időseket ilyenné válnak a gyerekek, ha felnőttek.
Egy fél családban, ahol csak azt tanulják, hogy kell taposni, átverni, kihasználni az embereket, ott ez ismeretlen.
2-es lehet én értettem félre (első hozzászóló vagyok) de azt vettem ki, hogy "egész életében azon van, hogy kiszolgálja a szüleit". Ez szerintem normális, egészséges családban nem jó, mert a gyerek egész életében azon kellene inkább legyen, hogy saját családja legyen és/vagy megtalálja a szerepét a társadalomban. Emellett lehet hálás a szülőnek és segítheti de nem az az élet rendje hogy feláldozza magát a szülei kielégítésének oltárán, hanem az, hogy továbbviszi a családi értékeket egy új családba.
De, mint mondtam, lehet én értettem félre.
A gyerek nen fogja azt elfogadni, hogy. Na, akkor te majd x év múlva segítesz nekem.
Hanem példát kell mutatni.
Ha a szülő foglalkozik a saját szüleivel, akkor a gyermekbe ez beleég és később az lesz neki a természetes, hogy segít neki. Ez az egyetlen jó megoldás.
4-es én úgy értelmezem a 2. választ, hogy egy szeretetteljes családban a gyerekek nem hagyják magukra az idős szüleiket, ez nem azt jelenti, hogy feláldozzák magukat, de igenis biztosítják számukra, hogy emberhez méltó életet vagy halált kapjanak életük végén.
Én nem tudom elképzelni, hogy ne gondoskodjak pl anyukámról, ha egyszer beteg és elesett lesz, pedig volt sok konfliktusunk és nem felhőtlen a kapcsolatunk. Ez nem azt jelenti, hogy én etetem, emelgetem meg pelenkázom, de biztosítom, hogy legyen körülötte olyan ember, aki ezt elvégzi. Nekem nem lenne nyugodt a lelkiismeretem, ha csak a magam életére és a saját családomra koncentrálnék, hiszen akármilyen ember ő, neki köszönhetem, hogy élhetek és lehet saját családom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!