Mit tegyek, ha a gyerekeim semmibe se vesznek és nem értékelnek, hozzám se szólnak, csak ha muszáj, és egész nap a szobájukban vannak?
15 éves lány és 12 éves fiú.
Tudom, hogy serdülnek, kamaszkorba vannak, de sokszor már sok, amit csinálnak. Egész nap csak a barátaikkal beszélgetnek, ha bemegyek a szobájukba, rám szólnak, hogy jaj most az osztálytársammal beszélgetek. Főleg a fiam.
Még a nővérével is ilyen.
Múltkor is a lányom hívta a fiamat sétálni, erre fiamnak az volt a válasza, hogy nem. Alig ment ki a házból a lányom, a fiamnak az volt a legelső kérdése, hogy elmehet-e focizni az osztálytársaival.
Kamaszok, de az már túlzás, hogy hozzám se szólnak. Pedig nem vagyok én egy rossz anya.
Az enyémek is ilyenek (lennének).
De én leültem velük beszélgetni, hogy ez nekem így nem megfelelő. Nem vagyok ingyen cseléd és atm automata. Elmondtam nekik, hogy természetes, hogy a barátaik egyre fontosabb szerepet töltenek be az életükben, és nem várom el, hogy annyit legyenek velem, mint ovis korukban, de amit csinálnak, az túlzás. Érdekes, megértették. Tegnap is beszélgettünk egy jót négyesben. Ha itthon vannak, akkor mindig együtt eszünk, és az asztalnál nincs kütyü.
Nem szervezek sok közös programot, hiszen már nagyok, de nem csak egy házban élünk, mint az idegenek, akik közösen bérelnek lakást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!