Akik egész nap egyedül vannak otthon a gyerekekkel, nektek "segít" a férjetek otthon?
Elvarjatok?
6-ra megy, este 7 körül ér haza a férjem. Én nem várom el, de azt igen, hogy addig legalább legyen a fiunkkal,aki egy igazi többemberes rosszcsont.
Nálunk segít, ő 8-17ig dolgozik, hétvégén itthon van.
Hétköznap délelőtti alvás idején szoktam edzeni, nekem az az én idő. Vagy mivel nagy az udvar, ezért hétköznap ha hazáért, ki megyek locsolni 30-40 percet.
Hétvégén ő eteti a lányunkat (8 hós) illetve minden este ő fürdet.
Hazimunkabsn is segít, de általában minden kész van, de előfoedult, hogy elmosogatott, míg altattam, vagy amíg boltban voltam osszehajtotta a szárítógép ők a tiszta Babaruhákat.
Amit a 3as ír az durva. Érdekelne őszintén, hogy ennyi munka mellett hogyan lehet teljes családi életet élni?!
Nem “segít”. Kiveszi a részét az itthoni teendőkből. Amíg ő dolgozik, én is. Életben tartom és fejlesztem a közös gyerekünket. Közben végzem az itthoni teendőket. Mivel nem egy nappal alvós baba így nem annyira egyszerű minden nap. Nem varom el tőle, hogy takarítson, mikor hazajön, de hogy “átvegye” a gyereket azt igen. Amúgy ő a mosogatógép felelős. Ezt minden nap megcsinálja. Ezen kívül játszik a gyerekkel, ő fürdeti és eteti is (tapszeres). Változó mennyiségben naponta, attól függ mennyire fáradt pl. De ezt mindig megbeszéljük ki van épp jobb állapotban, az vállalja az ügyeletet, amíg a másik picit alszik, vagy csak bambul ki a fejéből.
Nem gondolom, hogy ez segítség lenne. Inkább általános szülői felelősségnek mondanám.
Nem szeretem a segít szót, főleg ha a gyerekről van szó, mert az az egy ami valóban fele-fele arányban oszlik.
A háztartás nagyja rám marad, ő dolgozik én itthon vagyok. A mosogatást, elpakolást megcsinálja, ha épp úgy jön ki. A többit is csinálná, zokszó nélkül, ha megkérném rá. De a főzés nem erőssége, a porszívózás on kívül meg inkább én takarítok, gyorsabb, mint mindent elmagyarázni. Aztán vannak dolgok amik nagy mértékben az övék, pl a kukák ki/be húzása, állatok (kutya/macska) ellátása, alom tisztítása, kerti munkák nagyja, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!