Valaki ajanlana 9honapos baba alvasi napirendett? A kislanyom mar 1honapja nem alszik ejszaka egesz 11tol reggel 6ig ebren van es meg napkozben se alszik olyan sokat hogy alitsam ot vissza?
Ha ennyire keveset alszik, ott valami probléma van.
Fogzás van, mozgásfejlődéssel hogy áll?
Mennyit vacsizik? Mit eszik vacsorára?
Jelenleg mi a napirend?
Én elsősorban valami altatási rituálét vezetnék be.
Mondjuk, minden nap 7kor vacsi, 8kor fürdés. Fürdés után szobába halk zene, ha van esetleg diffúzor, abba pici levendula. És altatni, ringatni..
Én egy kicsit szigorúbb vagyok, fix napirend van, néha persze eltérünk ettől, de ez kellett, hogy átaludja az éjszakát az egész család. És mielőtt bárki fikázna érte, a gyerekem nyugodt, boldog, kiegyensúlyozott, jól fejlődő baba, egészséges kötődéssel.
7kor kelés, reggelizik,utána pelus csere majd leteszem játszani, közben eszek én is, előkészülök az ebédhez.
9 körül elálmosodik, akkor hozzámbújva alszik még kb 30 percet. Nem altatgatom, hanem leteszem, betakarom és ha elmászik visszateszem újra és újra. Az elején harcolt, hogy nem hajlandó aludni,de végül elnyomta az álom, mostmár csak leteszem magam mellé, felém fordul és alszik. Utána kap tápszert, majd elmegyünk sétálni. Hazaértünk, én nekiállok a dolgaimnak, őt meg hagyom szétpakolni a házat😅
13kor ebédelünk együtt, utána jön a délutáni alvás, ugyanúgy mint délelőtt, csak most kb 1-1,5 órát alszik, néha ki tudok osonni mellőle, néha megébred rá.. Utána egész délután játékidő, apja is hazaér, van bújócska, mászóverseny, fogócska meg mindenféle játék amivel kifárad estére.
7kor fürdés, utána vacsora, fogmosás, ugrás a hálózsákba és alvás. Megint összebújunk, megvárom amíg elalszik, óvatosan átteszem a kiságyba és reggelig alszik, kb este 8tól reggel 7ig. Volt egy időszak amikor éjjel sokat ébredt, de folyton csak a cumija kellett neki, ezért egyszer hagytam hogy találja meg magának, kb 5 percig sírt, azóta nem. Persze előtte meg kellett figyelni mi a gond, de éhes/szomjas sosem volt, soha nem kellett neki éjjel semmi amikor megkínáltam. Azt pedig meguntam, hogy a cumi miatt kellek felkelni. (tudom rászoktatni sem kellett volna, de ez van, jobb mintha a mellem lenne a cumi) Jó ha a baba tudja mikor mi következik, kiegyensúlyozottabb lesz és jobban alszik. Este pedig teljesen sötétnek kell lennie, a lányom az éjjelifényt sem szereti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!