Hány éves kortól illik, hogy egy gyerek nagyjából kiszolgálja magát?
Illik?
Ez kialakul magától.
Azért amíg tanul segíteném.
Mondjuk a mindent magára szerintem majd ha elkerül koliba. Mosni nem díjaztam, ha mindent egyberakott. Akkor inkább mostam a családra, és kedvemre válogattam.
De a közös terekben porszívózhatott , megkértem , hogy vásároljon be , sőt az öcsit is elhozhatta az óvodából néha. (Ezzel nem dicsekszem, mert szabálytalan, de nagyon boldogok voltak vele mindketten 6 és 10 évesen) Szóval fokozatosan alakul és családonként más.
"Vasalót is adhattam volna a kezükbe 12 évesen, de akkor én mi a faxnak vagyok?"
Jájjj.
5
Mi a baj? :) Téged se szeretett édesanyád, mi?
Szerintem ez a szülőktől is függ, hogy mennyire szolgálják ki a gyereket vagy szükség miatt onallonak kell lennie.
Nálunk pl anya egyedül nevelt minket tesómmal és hajnal 4-5-től kb este 10-11-ig dolgozott.
Most már 30 vagyok, de vanbak olyan emlékeim, hogy óvodásan osdzehajtogattam ruhákat meg szerintem porszívóztunk is.
Mosásnál emlékszem area, hogy kb 12-13 éves lehettem és megkertem anyát, hogy mutassa meg hogy működik a mosógép. Na azóta én mosok.
Hmm... azért a vasalós cuccon nagyon meglepődtem, 2-es. Én pl. 8 éves koromtól vasalok xd
De amúgy köszi mindenkinek a válaszokat, a normálisak tényleg segítettek :D
szerintem ez csaladtol függ.
nevelestol.
beallitottsagtol.
anyagiaktol.
Nalunk anyum es apum is dolgozott, nagyon is sokat.
Volt egy kedves dadus / takarito nenink. En 15 voltam akkoriban hugom 9.
Otthon nem csinaltam semmit, tudtam volna ha kell. De takaritani takaritottak. Etelt is megfozte a dadus amikor haza jottem a sulibol.
Amikor hetvege volt es o nem volt nalunk, akkor enis eltudtam ezt az kesziteni vagy takaritani magam utan. Ez valahogy termeszetes ha meg van nevelve a gyerek szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!