Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kiságyban vizespalack: hogy...

Kiságyban vizespalack: hogy alakítottátok ki, hogy a gyerek kiszolgálja magát, és ne kelljen éjjel odamenni vizet adni?

Figyelt kérdés
2014. jún. 24. 19:23
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
72%
Sehogy. Nem iszik éjszaka. Szerintem ez amúgy is veszélyes egy kisgyereknél.
2014. jún. 24. 19:26
 2/23 anonim ***** válasza:
57%

Nálunk sem kel éjszaka.

De ha ébredne is, inkább mindig felkelnék adni neki, minthogy baj legyen.

2014. jún. 24. 19:31
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy, mikor még kiságyban feküdt és felkelt mert szomjas volt, adtam neki pohárból inni, ami oda volt készítve az ágy mellé, de nem az ágyába. Esetleg olyat lehet, hogy a csőrös pohár "foganytyúját" ráakasztod a kiságyra. Most is oda van rakva az asztalra az ágy mellett, de ha felkel és inni akar, szól és odaadom neki a poharat.
2014. jún. 24. 19:34
 4/23 anonim ***** válasza:
27%
Nem kell itatni gyereket éjjel....
2014. jún. 24. 19:55
 5/23 A kérdező kommentje:

Na jó, akinek a gyerekei végigalusszák az éjszakát, azok kérem ne prédikáljanak nekem, aki 6 éve nem alszom.

Aki hasznos ötletet tud írni, annak köszönöm.

2014. jún. 24. 20:03
 6/23 anonim ***** válasza:
27%
Tanitsd meg elaludni. Egy hat eves gyereknek mar rég aludnia kellene egész éjjel.... Itt nem a vizes üvegen kellene agyalni.....
2014. jún. 24. 20:05
 7/23 anonim ***** válasza:
80%

Kisfiamnak cseppmentes csőrös itatóba tettem a vizet, a fejéhez, az ágy sarkába. Egyszer megmutattam, hogy ott lesz a víz, onnantól kiszolgálta magát. Eleinte nem tette vissza, valahol maga mellett hagyta. Aztán idővel szépen vissza is rakta a sarokba, félálomban.

Ez így ment legalább 2 évig. Ő éjjel kelt 1-2x inni.

Most egy hónapja kb, már nincs bekészítve a víz, mert elhagytuk a pelust éjszakára is. Megbeszéltem vele, hogy csak akkor lehet, ha nem iszik éjjel. Simán belement. Azóta párszor megébredt, hogy nagyon szomjas. Ilyenkor megitattam és aludt tovább. De ez kb 3x fordult elő az egy hónap alatt.

2014. jún. 24. 20:14
 8/23 anonim ***** válasza:
50%
1-es vagyok. Én is kelek éjszaka, mert legalább 2-3-szor felkel a 2 éves gyerekem, de nem iszik. Viszont ha inna, akkor sem tenném be a kiságyába a vizet, hanem megitatnám és próbálnám leszoktatni erről a rossz szokásról.
2014. jún. 24. 20:20
 9/23 anonim ***** válasza:
67%
6 éves gyerekről van szó? Mert kiságyat írsz. 6 évesen már tényleg kitudja magát szolgálni, de ahhoz nem kell az ágyba tenni, tedd mellé kis asztalra vagy éjjeli szekrényre mellette vagy ami van a szobában. Ha kisebb a gyerek, akkor pedig felkelnék hozzá mindenképpen.
2014. jún. 24. 20:30
 10/23 anonim ***** válasza:
70%

Nálunk Kubu-s üvegek vannak. Ezeket betámasztják az ágy valamelyik sarkába (emeletes ágyuk van), és kiszolgálják magukat.

Amikor a legidősebb 18 hónapos volt neki akkor került le a kombiágyról a rács, így az ágy komód részére a polcra raktam az innivalót. Ő sokszor iszik éjszaka még most is. 4 éves. A középső nem kel fel inni, de neki is oda kell készíteni, mert látja, hogy a nagynak van. :)

2014. jún. 24. 20:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!