Kiságyban vizespalack: hogy alakítottátok ki, hogy a gyerek kiszolgálja magát, és ne kelljen éjjel odamenni vizet adni?
Nálunk sem kel éjszaka.
De ha ébredne is, inkább mindig felkelnék adni neki, minthogy baj legyen.
Na jó, akinek a gyerekei végigalusszák az éjszakát, azok kérem ne prédikáljanak nekem, aki 6 éve nem alszom.
Aki hasznos ötletet tud írni, annak köszönöm.
Kisfiamnak cseppmentes csőrös itatóba tettem a vizet, a fejéhez, az ágy sarkába. Egyszer megmutattam, hogy ott lesz a víz, onnantól kiszolgálta magát. Eleinte nem tette vissza, valahol maga mellett hagyta. Aztán idővel szépen vissza is rakta a sarokba, félálomban.
Ez így ment legalább 2 évig. Ő éjjel kelt 1-2x inni.
Most egy hónapja kb, már nincs bekészítve a víz, mert elhagytuk a pelust éjszakára is. Megbeszéltem vele, hogy csak akkor lehet, ha nem iszik éjjel. Simán belement. Azóta párszor megébredt, hogy nagyon szomjas. Ilyenkor megitattam és aludt tovább. De ez kb 3x fordult elő az egy hónap alatt.
Nálunk Kubu-s üvegek vannak. Ezeket betámasztják az ágy valamelyik sarkába (emeletes ágyuk van), és kiszolgálják magukat.
Amikor a legidősebb 18 hónapos volt neki akkor került le a kombiágyról a rács, így az ágy komód részére a polcra raktam az innivalót. Ő sokszor iszik éjszaka még most is. 4 éves. A középső nem kel fel inni, de neki is oda kell készíteni, mert látja, hogy a nagynak van. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!