Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ennétek anyátok főztjéből...

Ennétek anyátok főztjéből ilyen körülmények között?

Figyelt kérdés

Körülbelül 10 évvel ezelőtt amikor ő változó korban volt én pedig késő serdülőben, a fejébe vette, hogy engem be kéne gyógyszerezni meg pszichiáterhez kellene járnom mert szerinte bolond vagyok. Nyilván voltak generációs ellentétek, de valójában én úgy láttam, hogy ő zakkant meg inkább.

Nos ezzel egy időben furcsán sok süteményt kezdett el sütni meg mindenféle ételekkel kínált amit a kérdéses kijelentéseivel párhuzamban nem nagyon voltam hajlandó megenni.

Sajnos mivel ez az állapot vagy 2-3 évig fennállt, hogy ő neki az volt a véleménye hogy engem kezeltetni meg nyugtatózni meg gyógyszerezni kellene, hogy egyszerűen belémrögzült az, hogy amit ő főz, vagy kínál azt nem szabad megenni. Dolgoztam és magamnak vásároltam be mindent, majd rövid időn belül el is költöztem tőle. Nem volt rá bizonyíték, hogy tett bármit is az ételeimbe, de néha rengeteg nyugtatós kibontott aluminium gyógyszerlapot találtam egyszerre kidobva a kukában amit állítólag elmondása szerint ő vett be. Ezzel párhuzamosan sokszor voltam aluszékony, zavart, és szívritmuszavarom is volt néha. Előfordult az is, hogy keserűnek éreztem az ételt amit kínált ha mégis elfogadtam tőle egy nagyon kicsit.

Most azóta eltelt vagy 8-10 év. Elvileg megszűntek ezek a régi problémák, ő is lenyugodott, de továbbra is néha kínálgat kajával ha mondjuk albérletváltás közben 1-2-max3 hónapot nála tartózkodom kb évente egyszer én meg továbbra se nagyon eszem meg, mert nem akarok egyszer csak zombiként felébredni ahogy a paranoid őrült anyám megpróbál irányítani. Sajnos ez bennem van.

Látszólag ahogy írtam már teljesen lenyugodott, semmilyen ártó szándéka nincs, de én meg úgy állok hozzá, hogy az ördög nem alszik és ha ezt egyszer eljátszotta én már soha többé nem tudok megbízni benne. Hiába mondogatja nekem mindenki, hogy édesanyám csak egy van és szeressem. Hiába finom a mama főztje, hiába szokott már le ezekről az ártó gondolatokról. Én akkor sem tudok megbízni benne és nem fogadok el tőle semmit. Ő meg szomorú miatta és nem érti, de én meg nem fogom felhánytorgatni a régi dolgokat. Ezt ő rontotta el. Nekem tiszta a lelkiismeretem, csak magamat védem vele.

Alapkérdés megint:

Ti ennétek anyátok főztjéből ilyen körülmények között?

2023. máj. 18. 18:58
1 2 3 4 5
 11/43 A kérdező kommentje:
Egyébként nagyon nagyon sok ilyen eset van, csak általában a hírekben csak azokról hallani ahol már tényleg egymásnak esik a két családtag ami az esetek kb 1-5%-a a 95-99%-hoz képest ami békésen eltusolódik.
2023. máj. 18. 19:18
 12/43 anonim ***** válasza:
94%

Sajnos nem ismerünk se téged sem anyádat.

Mert ebben a sztoriban simán benne van, hogy te vagy paranoid és tényleg bebeszéled magadnak, hogy megmérgezi a kajád és kell pszichiáteri segítség neked.

Vagy ténylegesen anyád ilyeneket csinál. És neki kéne pszichiáter.

Bár én tuti belementem volna a kivizsgálásba, aztán legalább kiderült volna melyikőtöknek van igaza.

2023. máj. 18. 19:22
 13/43 anonim ***** válasza:
11%
ez rettenetes. most nem azert de ezt akkor fel kellett volna jelentened. meg is ölhetett volna. en nem ertem hogy ezek utan hogy mesz haza??? en akkor megmondtam volna neki a magamet becsaptam volna az ajtot es meg rendorseget is ra hivtam volna.
2023. máj. 18. 19:25
 14/43 A kérdező kommentje:

12, egyszer elmentem a pszichológushoz de amiatt, hogy beszéljek vele arról mi történik otthon.

Ő felajánlotta a közös családterápiát ahova nekem is és anyukának is jönnünk kellett volna együtt, kecskeméten, ráadásul ingyen, olyan időpontban ami mindenkinek megfelel. Én nagyon örültem ennek és mentem is volna. Gondolod anyám jött? Szóltam neki, hogy ez van, menjünk el. Szó sem lehetett róla, neki az otthoni cirkusz kellett meg a kitalált történetei. Ezek után mit mondasz... Meg az után, hogy ő viszont heti rendszerességgel járt oda és írták neki ezeket a gyógyszereket.

2023. máj. 18. 19:26
 15/43 A kérdező kommentje:
Szerintem a közös terápia megoldott volna akkor ott mindent és mivel anyám nem ment bele egyértelmű volt, hogy ő nem akar megoldást, csak kínozni, szekálni akar a kitalált dolgaival meg bezombítani gyógyszerekkel, hogy uralkodhasson.
2023. máj. 18. 19:27
 16/43 anonim ***** válasza:
100%
Jobb az óvatosság, inkább nem ennék belőle.
2023. máj. 18. 19:28
 17/43 A kérdező kommentje:
13/ egy 19 éves gyerek feljelenti az anyát az szerinted mennyire normális? Főleg, hogy nincs rá konkrét bizonyíték, hogy bármit tett a kajájába. Másrészt ha nincs hova mennie ez mennyire jó? Kényszerből meg kellett húzni magam és alkalmazkodni elviselni amennyire lehet. így tudtam minimális jót kihozni ebből a szörnyű történetből.
2023. máj. 18. 19:29
 18/43 A kérdező kommentje:
Itt nem akartam ebbe ilyen mélyen belemenni de bármit kérdeztek meg tudom erősíteni azt, hogy jogos volt a gyanúm. A kérdés inkább az, hogy érezzek-e lelkiismeretfurdalást, hogy a 10 éve már rendezett (már 28 éves vagyok) problémák után sem eszek semmit abból amit kínál. sem süteményt, semmit. vagy jobb az óvatosság. Ennyi. :/
2023. máj. 18. 19:30
 19/43 anonim ***** válasza:
100%

Akarmi is az igazsag, en csak azt nem ertem, minek mesz haza.

En is lehuztam albiban 10 evet es soha egyszer nem mentem haza 2 lakas kozott.

Egyik albibol mentem a masikba.

Bar az is igaz, hogy a 10 ev alatt csak haromszor koltoztem.

Te miert koltozol ennyit?

2023. máj. 18. 19:33
 20/43 A kérdező kommentje:

Mert nincs autóm. Bonyolult meg ciki kölcsönkérni meg nincsenek is nagyon barátaim, pont abban az időszakban amikor kialakultak és megerősödtek volna az életre szóló barátságok mindenkit elriasztott ez a sztori amit persze mindenkinek mondtam kikérni a tanácsaikat. A legtöbben nem akarták velem nagyon ezek után tartani a kapcsolatot azóta meg nehezen épülnek új barátságok. De visszatérve erre, nincs autóm, már nem tudnék még egy autót is fenntartani így nem olyan egyszerű egyik albérletből a másikba menni. Másrészt elég kényelmes néha hazajönni és kicsit lenyugodni anélkül, hogy 100 ezer alapból menne a levesbe. Persze a rezsi részt fizetni szoktam mivel ez egy kecskeméti régi társas-lakás ahol van közös költség, gázfűtés stb. Szerintem sokan vannak így vele.

Nehéz ügy. Azért költözök ennyit mert párom sincs így nem nagyon tudok stabilabb albérletet kivenni, de egyébként volt olyan hogy 3 évig voltam egy helyen, a legrövidebb idő 3 hónap volt most meg legutóbb 1 év után költöztem kicsit haza.

2023. máj. 18. 19:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!