Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit kezdjek egyetem elvégzése...

Mit kezdjek egyetem elvégzése után ilyen körülmények közt?

Figyelt kérdés

Másodéves pszichológia hallgató vagyok. Az apám beszélt rá erre az egyetemre. Jövőre végzek.

Oda jutottunk hogy az apám nagyon utál. Most voltak a vizsgáim. Karantén volt, és be sem kellett járni órákra. Óriási cirkuszokat vetett hogy minek kell “vakacioban” is tanulni... Én pedig azzal veszodtem mind eközben hogy valahogy átmenjek a vizsgakon. Alapbol bentlakasban lakom, egy masik városban. Tehát az év nagy részében az apam nem volt szemtanúja a sok tanulásnak, de most látta ugye hogy egesznap nem csinalok “semmit” csak ulok egy konyv elott...

Azt mondta menjek dolgozni, óriási veszekedések voltak. Talán ezt az évet még ki tudom húzni valahogy. De utana nem tudom mihez kezdjek. Ha klinikai pspzichologia pályát céloznám meg, az rengeteg idő és persze penz. Egyedül nem fog menni. Dolgoznék egyetem mellett, de nem szabad hiányznom órákról..

Mihez kezdjek ilyen helyzetben, majd a pszichológia diplomával? El vagyok keseredve. :(

2020. júl. 3. 21:38
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Elnézést a hibákért. Gyorsan ki akartam írni
2020. júl. 3. 21:39
 2/13 anonim ***** válasza:
21%
Halasztasz és szépen elmész melózni, összeszeded a taníttatásodra való pénzt 1-2-3 év alatt, és elvégzed az utolsó évet.
2020. júl. 3. 21:56
 3/13 anonim ***** válasza:
98%

A klinikumra nem is mehetsz csak aktív munkaviszonnyal. Annyi pénzt ki kell termelned, ha azt akarod.

Az MA-t végezheted levelezőn, munka mellett, az klinikumom is jó pont.

Ha a pszichológia nem érdekel annyira, bírd ki ezt az 1 évet (érvelj, hogy nem hagyod abba, mert vissza kéne fizetni a féléveket), utána elmehetsz pl. HR asszisztensnek, az némely helyen jól fizet, és mellette tanulhatsz olyat, amit szeretnél.

Kérlek, ne végezd el, ha nem érzed hivatásodnak, se neked nem lesz jó, se a klienseknek.

2020. júl. 3. 22:04
 4/13 anonim ***** válasza:
81%
Apád jó nagy bunkó. Bár mondjuk azt nem értem, hogy miért van azon kiakadva, hogy ülsz a könyv fölött és tanulsz. Most ő hogy képzelte ezt mit csinálsz? Ha mondjuk az lenne a baja, hogy nem tanulsz rendesen csak bulizol a koliban az más, de ezt nem értem. Egy alap pszichó diploma konkrétan a semmire elég de ezt nyilván ti is tudjátok. Annak fényében, hogy ő támogatta ezt a pályát végképp nem értem mit vergődik össze. Nem lehet, hogy nem tudja finanszírozni és inkább ilyen "elegánsan" kihátrálna ebből? Anyukáddal mi van?
2020. júl. 3. 22:09
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen az, mikor a proli szulok kapaloznak, mikor meg nem vagy egyetemista, hogy bezzeg az xy fia mar egyetemre jar, aztan mikor felvesznek, megy a dicsekves egy ideig, aztan megunjak, hogy "csak ulsz a konyv folott egesz evben", huzzal el gyorsetterembe melozni, mert hat milyen az, hogy huszonevesen nem tartod el magad. Nem tudom mit gondolnak, azt hiszik, miutan felvettek, mar tul vagy a nehezen, es 40 ora munka mellett, neha elolvasva a jegyzeteket lediplomazol 3 ev alatt?

Most mar mindenkepp csinald meg a 3. evet, ne dobd ki 2 ev munkajat a kukaba. Utana szerintem is probalj meg pl HR vonalon elhelyezkedni, amellett tovabbtanulni.

En is hasonlo helyzetben vagyok, bar en mar ott tartok, hogy bevallalnam utolso evre a 20-25 ora munkat is suli mellett ugy, hogy akkor valoszinuleg csusznek, mert nem tudnek olyan orarendet osszeallitani, hogy mindenre be tudjak jarni.

2020. júl. 4. 07:10
 6/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Egyébként nem is mondtam, fizetős egyetem. És azt mondja apám hogy ooo fizetős egyetem, ott mindenkit átengednek a vizsgán. Hát pont hogy nem ...meg hogy másnak ennyi idősen családja van. Hát nem hinném. A voltosztalytársaim mind mind egyetemre járnak, orvosira sokan. Először engem is oda akart küldeni. Na az mellett lehetetlen lett volna dolgozni. És az rengeteg év.. hihetetlen.

2020. júl. 4. 09:24
 7/13 A kérdező kommentje:
Hát most fogom fel. Szerencse hogy nem jutottam be, lett volna akkor cirkusz...
2020. júl. 4. 09:25
 8/13 anonim ***** válasza:
Nincs olyan terület ami téged érdekel és nem szülő javasolta?:D
2020. júl. 4. 09:30
 9/13 anonim ***** válasza:
96%
Ezt most csak én nem értem? Tehát apukád azt akarja, hogy a kislánya legyen egyszerre menő pszichológus, jól kereső családfő és anyuka? Valaki felvilágosíthatná, hogy ez nem így megy. Az meg szerintem elképesztően undorító, hogy ajánlok egy szakot a lányomnak, támogatom benne, azt mondom fizetem, majd a kellős közepén kitalálom, hogy jaj mégse go meki te semmittevő lusta xar. Milyen szülő, ember tesz ilyet??
2020. júl. 4. 09:44
 10/13 anonim ***** válasza:
14%

Ha apádat sem tudod kezelni, ilyen apróságban, akkor kegyetlenül szakmát tévesztettél s felesleges befejezned, mert alkalmatlan vagy...bár a sok kókler közt biztosan találsz helyet s lelki nyomorékok meg akadnak bőven tufabukos világunk által...meghallgatod meséiket s lehúzod lóvéval őket..."munka".

Másrészt, ha annyi tudatod nincs, mit kezdj magaddal s apád irányítgat, mire vagy alkalmas-mihez van tehetséged, nagy "rakásban" vagy.

Számodra a megoldás ott van, ha a fatert megpuhítod s megnyered támogatását, aztán suli után beállsz a kóklerek közé.

Esetleg huszárosan megtalálod, mi érdekel téged-mit csinálnál-mihez van tehetséged s azt elkezded csinálni vagy tanulni bármilyen meló mellett.

Ezen nem változtatsz, akkor még az apád választ párt is neked s beszabályozza, mikor, milyen nemű gyereket szülj...

2020. júl. 4. 09:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!