Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek normális a gyerekem?

Szerintetek normális a gyerekem?

Figyelt kérdés
Évek óta gyűjti a pénzét meg eljár nyáron diákmunkára és azt mondja hogy szeretne egy iPhone 13-at karácsonyra, aminek a nagy részét ő fizetné. Szerintem tök felesleges neki ilyen drága telefon.

2023. máj. 14. 18:33
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Legújabb Iphone-ra nem adnék pénzt egy gyereknek, de a sajátját arra költené, amire szeretné. Azért ő dolgozott meg, nem akarnám beosztani.
2023. máj. 14. 19:18
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
szerintem is tok jo dolog hogy bele ad es dolgozik erte. en igy biztos hogy segitenek neki hogy megkapja
2023. máj. 14. 19:20
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Igazad van, nem normális. Sokkal normálisabb lenne, hogyha heroinra gyűjtene.

Ja, mégsem.

2023. máj. 14. 19:47
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Normális.
2023. máj. 14. 19:50
 15/22 anonim ***** válasza:
94%
Eljár diákmunkára ergó biztosan elmúlt már 16 éves , megdolgozott érte de nincs jelenleg annyi pénzre hogy megvegye így karácsonyra kér egy iphone 13at aminek a nagyrészét ő fizetné neked pedig kikellene egészítened. Szerintem ezzel semmi gond nincs.Nem értem, miért vagy ezen fennakadva?
2023. máj. 14. 20:23
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

A kérdés alapján rögtön valami brutális dologra gondoltam. Hát nem tévedtem, ez egyszerűen borzasztó!:D :D

Viccet félretéve, kérdező, inkább örülnöd kéne, hogy ő maga keresi meg a telefonra a pénzt.

2023. máj. 14. 20:32
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Legalább nem azt várja el hogy te vedd meg teljesen neki.

Manapság már ez ritka.

2023. máj. 14. 20:32
 18/22 anonim ***** válasza:
72%

Az az érzésem, hogy te valójában a gyerek vagy. Az iPhone kategóriájú telefon tök felesleges, de ha még dolgozol is érte, és legalább nagyrészt te fizeted, akkor üsse kavics, lelked rajta. Mindenki vesz néha olyasmit, ami adott pillanatban fontosnak tűnik, később pedig úgy vagyunk vele, hogy "minek dobtam ki ilyesmire ennyi pénzt?". Fiatalabban ez gyakrabban fordul elő. Ha az ember tud fejlődni, akkor ez normális tanulási folyamat a tárgyak és a pénz értékéről.

Mondjuk ha a család egyébként szűkösen él, és egy ötezer forintos "felesleges" kiadást is meg kell gondolniuk, ott necces egy többszázezres mobillal kipróbálni a pénzszórást, mert érthetően nagy frusztrációt válthat ki.

2023. máj. 14. 20:49
 19/22 anonim ***** válasza:
45%
Az hogy ennyire unatkozzon valaki az nem normális, az hogy egy gyerek gyüjtögeti a pénzét az normális.
2023. máj. 14. 20:52
 20/22 anonim ***** válasza:
77%
Én a helyedben örülnék, hogy nem drogokra költi és ha megtehetitek akár hamarabb is megkaphatná azt a telefont. Igaz, nagyon drága és lehet nem fogja kihasználni,viszont a gyermek hozzáállása példaértékű, örülj, hogy ilyen fiad/lányod van.
2023. máj. 14. 21:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!