Mennyire normális, ha az emelkedett rezsi miatt a szülő a gyerekét csak 2 naponta engedi max 10 percig fürdeni?
Teljesen normális. Én is kádmániás vagyok, imádok fürdeni, órákig ázni, ez az énidőm. De a gázhasználatra való tekintettel (gázbojlerünk van) augusztus óta türtőztetem magam, és háromnaponta fürdök csak, mikor hajat is mosok - a többi napon pedig gyors zuhany.
Apróságnak tűnik, de a számlán bizony nagyon meglátszik, így néhány hónap után már össze tudom vetni az előző évekkel.
Kérdés mit értünk fürdés alatt?
Kádban nem fürödhet, vagy nem is zuhanyozhat?
Igazából a víznek tök mindegy, hogy 10 vagy 20 percig ázol benne, nyilván idővel kihűl. Ellenben zuhanyozni is lehet forró vízzel fél óráig alatta állva, meg lehet langyos vízzel pár perc alatt is.
Egy gyors zuhany minden nap többet ér, mint a kétnaponta való hosszú fürdés.
Ráadásul kevesebb víz is fogy el ezalatt.
Oké, hogy spórolni kell, de azért ne büdösen járjunk már pl. iskolába, vagy dolgozni!
Nem normális.
Ilyen luxust nem kéne megengedni.
Gondolom zuhanyzásra gondolsz mert fürdésnél lényegtelen meddig tart.
Nálunk 3 perces felhúzható tojásóra volt amit vinni kellett szülőknek, felhúzták aztán rohanni, hogy csörgés előtt befejezzük a zuhanyzást.
Tesóm rendszeresen túllépte, jól el is verték miatta.
Egyszer kicseréltem tojásórát egy 5 percesre.
Azt hitték tesóm volt és úgy elverték eltört a lába.
Őszintén aki anyagilag nem engedheti meg magának mi a fsznak vállal gyerekeket.
Azt sem értem, hogyan mérték akkoriban a fogyasztást.
40 évvel ezelőtt történt, panelban éltünk és úgy rémlik nem volt vízóránk.
Lehet gáz sem volt, egyedül a villanyórára emlékszem ami kinn volt folyósón a lift előtti beépített szekrényben.
Abnormális.
Ne folyassa fél órán át a vizet, de fürödjön/zuhanyozzon olyan módon és olyan gyakorisággal, ahogyan ő szeretné.
A mai magyar társadalomban szerintem nagyon gáz, szerencsétlent szét fogják szekálni az osztálytársai, mert büdös...
Amúgy elvileg eü szempontból nem lenne szükséges minden nap fürdeni, nekem legalábbis anyám úgy mesélte, hogy gyerekkorában heti 1x-2x fürödtek rendesebben és amúgy csak átmosták a hónaljat meg az intim részeket egy lavorban. Pár száz évvel régebben viszont köztudott, hogy tényleg nem fürödtek az emberek napi szinten, mégis éltek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!