Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire normális, ha az...

Mennyire normális, ha az emelkedett rezsi miatt a szülő a gyerekét csak 2 naponta engedi max 10 percig fürdeni?

Figyelt kérdés
Szerencsére nálunk nincs ilyen, de már nem egy ilyet hallottam..
2022. nov. 20. 23:41
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/80 anonim ***** válasza:
100%

"amikor valaki 40 percet benn van a kádban, én meg pl pisilni nem tudok elmenni"

Zuhanyfüggöny a kádra és kész.

2022. nov. 22. 11:21
 42/80 anonim ***** válasza:
89%
Én pl úgy fürdök kádban, hogy a zuhanyból folyamatosan eresztem magamra a vizet. Borzasztóan nagy pazarlás, ezért ritkán teszem, de a komfortnak jót tesz - nem hül el a víz, nem ugyanabban ázok végig. Ilyen is van, ha gyerekként lettem volna ilyen, tuti engem is eltiltottak volna. :-) De én felnőttként magamnak fizetem.
2022. nov. 22. 11:24
 43/80 anonim ***** válasza:
85%
Akik megszólják azokat, akik pazarolják a vizet, sose gondolnak bele abba, hogy közben viszont ők maguk mennyi energiát pazarolnak el más módszerekkel, amilyen módszerekkel a kádba ülve fürdő ember esetleg egyáltalán nem él, pl. lehet, hogy nem festi se a haját, se a körmét, se a szemét, se a száját, stb., összvissz annyi a luxus az életében, hogy nem csak két perc alatt zuhanyozik le, hanem mondjuk 10 percig folyatja magára a vizet, vagy épp a kádba ülve fürdik, regenerálódik.
2022. nov. 22. 11:36
 44/80 anonim ***** válasza:
100%

Én minden reggel fürdök. És nem zuhanyozok előtte, hát micsoda hülyeség ez. :D Max akkor lenne értelme fürdés előtt zuhanyozni, ha valaki vastagon sáros/koszos. Az, hogy bemegyek az irodába, kutyát sétáltatok, birngázom és megizzadok kicsit, aboszolút nem ad okot erre.

Egyébként kb 7-8 perc alatt teli engedem a kádat vízzel, aztán meg ázom benne, az meg már tök mindegy mennyi ideig. Nem gondolom, hogy ez olyan nagy pazarlás lenne. :) És nekem erre szükségem van reggelente, ettől ébredek fel, így érzem jól magam a nap folyamán. 2 évig laktam olyan helyen, ahol csak zuhany volt, nem bírtam megszokni, az utolsló pillanatig utáltam, alig vártam a költözést...

2022. nov. 22. 12:33
 45/80 anonim ***** válasza:
100%

"kb 7-8 perc alatt teli engedem a kádat vízzel"

Na de nem a zuhanyrózsán kersztül. Szóval az azért tény, hogy aki ugyanennyi idő alatt lezuhanyozik, az azért tényleg kevesebb vizet használ.

2022. nov. 22. 12:35
 46/80 anonim ***** válasza:
100%
Felnőtt ember vagyok, magmanak fizetem, megtehetem. Olyan sokkal többet szerintem nem fogyasztok.
2022. nov. 22. 12:37
 47/80 anonim ***** válasza:
30%
A magamnak fizetem is elég rossz duma, ha környezetvédelemről van szó... Hiába fizeted, attól még ugyanakkora pazarlás a pazarlás, hiszen ugyanazt a pénzt okosabban is elkölthetnéd.
2022. nov. 22. 12:42
 48/80 anonim ***** válasza:
100%
Ellenben én nem járok autóval, hanem bringázom vagy tömegközlekedem, nem rendelek külföldről hülyeségeket, igyekszem second-hand-ben vásárolni, javíttatom a cuccaimat nem veszek mindenből egyből újat, becsülettel szelektíven gyüjtöm a szemetet... Szerintem igazán megérdemlem a luxuspancsit. :D
2022. nov. 22. 12:46
 49/80 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem is megérdemled. :)
2022. nov. 22. 12:47
 50/80 anonim ***** válasza:
100%

Kipróbáltam, hogy bedugom a dugót amíg zuhanyzok.

Lényegesen kevesebb víz fogy el egy zuhanyzással mint fürdéssel és persze fürdés után le is kell a szabbanos tusfürdős vizet öblítened magadról.

A környezetterhelős példa nem jó mert én pl háromszor tusolok egy nap

Reggel, edzés után és este.

Apám egy nap egyszer fürdik

Az én 3x3 perces 9 percnyi zuhanyzásom szerintem egy kádnyi víz lehet tehát ugyanott tartunk

2022. nov. 22. 15:59
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!