Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Amúgy egyesek tényleg komolyan...

Amúgy egyesek tényleg komolyan gondolják az ilyen válaszokat jogod van meg szakítani a szülővel a kapcsolatot ha így érzed jónak nem túlzás ez?

Figyelt kérdés

Mégis csak ők a szüleid ha hibáznak akkor is nem tudom elképzelni hogy egy balhé miatt többet nem beszél a gyerek szülővel szerintem nem megoldás egy életen át tartó harag vagy ti annak gondoljátok aki ezt írja?

Tiszelet a kivételnek.

2023. máj. 9. 18:03
1 2 3 4 5
 31/42 A kérdező kommentje:
Durva
2023. máj. 11. 11:17
 32/42 anonim ***** válasza:
90%
Kérdező (#31) dehogy... tudod mi durva valójában? Az, hogy a szülők egy része azt képzeli, hogy joga van a saját értékrendjét és gondolkodásmódját a gyerekére eröltetni... képtelenek tudomásul venni, hogy a gyerekük is egy másik ember, önálló személyiség, sem nem a klónjuk, sem nem a tulajdonuk. A gyereknek nem az a feladata, hogy a szülők álmait valósítsa meg, hanem az, hogy a saját álmait, nem s zülők életét kell élnie, hanem a saját életét.
2023. máj. 11. 11:37
 33/42 anonim ***** válasza:
95%
Számomra sokkal érthetetlenebb, hogy miért kellene valakivel tartani a kapcsolatot ha csak annyi az érv mellette, hogy "mégis csak a szüleid".
2023. máj. 12. 01:16
 34/42 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem, hogy egy egyszeri kis balhé miatt valaki ezt tenné, ilyen esetekben általában elég nagy problémák szoktak lenni már nagyon régóta.
2023. máj. 12. 16:58
 35/42 anonim ***** válasza:
8%

Érdekes viszont, hogy fordítva már ki vannak akadva! Szerintük a szülő kutya kötelessége mindent eltűrni a gyerekétől, csak azért, mert megszülte!

A kedvenc kifejezésük, hogy "nem ők kérték, hogy megszülessenek". Nem ám, de azért létezni szeretnek! Egy sem mondja, hogy bár ne született volna meg!

És sokuk maga meg nem akar szülni, mert tudják, hogy az sok lemondással jár, túl nagy áldozat, nem mondanak le a nyugodt, gyerekmentes életükről. De a szüleiknek cseppet sem hálásak, amiért azok viszont bevállalták a gyerekszülés felelősségét.

Persze, vannak tényleg érdemtelen szülők, meg sanyarú gyerekkorok. De itt már azok is a szülőkkel való szakítást óbégatják, akiknek teljesen normális szülei vannak, csak éppen kifejezésre merészelik juttatni a véleményüket a gyerekük felé.

Komolyan, ez már kóros, ahogy vélekednek egyesek, szinte már csak egy biorobotként tekintve a szülőket, akik adjanak meg mindent nekik, de egyébként kussoljanak.

Remélem, azért még a normálisak vannak többségben. A való világban talán, itt a GYK-n biztos nem.

2023. máj. 28. 16:28
 36/42 anonim ***** válasza:
94%

"És sokuk maga meg nem akar szülni, mert tudják, hogy az sok lemondással jár, túl nagy áldozat, nem mondanak le a nyugodt, gyerekmentes életükről. De a szüleiknek cseppet sem hálásak, amiért azok viszont bevállalták a gyerekszülés felelősségét."

A kettőnek mi köze egymáshoz? Aki megszül valakit, azért felelős. Ha nem akarja a felelősséget, ne szüljön.

2023. máj. 28. 16:31
 37/42 anonim ***** válasza:
17%

Igen, ti tényleg nem értitek. Pont ez a baj.

Megfutamodtok a nehézségek elől, de semmi megbecsülést sem mutattok azok felé, akik nem futamodtak meg!

2023. máj. 28. 17:10
 38/42 anonim ***** válasza:
100%

"Egy sem mondja, hogy bár ne született volna meg!"

Mond ezt a sok öngyilkosnak.

Ha azokat is számoljuk, amik csak tervezgették, de végül nem tették meg, ez a szám mégnagyobb.

2023. máj. 28. 18:55
 39/42 anonim ***** válasza:
20%
Nem azok kommentelnek itt, hanem az olyanok, mint te.
2023. máj. 28. 19:08
 40/42 anonim ***** válasza:
100%

39

Én 10.-ben közel voltam az öngyilkossághoz, csak beszari voltam hozzá.

Viszont még mindig nem értem, hogy az élet miért olyan hű de nagy érték, amiért hálálkodni kellene. Ha meghalsz, nem neked nehéz (Neked akkor csak jobb lehet. A szenvedésnél a semmi is jobb), hanem azoknak, akiknek hiányzol. Többek között 10.-ben is ezért nem tettem meg végül.

2023. máj. 28. 19:14
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!