Amúgy egyesek tényleg komolyan gondolják az ilyen válaszokat jogod van meg szakítani a szülővel a kapcsolatot ha így érzed jónak nem túlzás ez?
Mégis csak ők a szüleid ha hibáznak akkor is nem tudom elképzelni hogy egy balhé miatt többet nem beszél a gyerek szülővel szerintem nem megoldás egy életen át tartó harag vagy ti annak gondoljátok aki ezt írja?
Tiszelet a kivételnek.
Nem értem, miért nem veszi fel a telefont, pedig nem ártottam neki soha semmivel - mondják súlyosan bántalmazó szülők is akár, akik magukat is becsapják.
Lehet, hogy ez a szülő éveken át verte a gyerekét. Akár 5 perc késés miatt is.
Úgyhogy kérlek, hagyj fel azzal a mondattal, hogy “de hát mégiscsak az anyád/apád”.
S hagyjuk meg ebben a szabadságot annak, akinek elég információja és joga van eldönteni, hogy nem akar kapcsolatot tartani a szüleivel. Hidd el, hogy senki se jó dolgában dönt így!
Ez egy olyan határ az ő életükben, amit senkinek sem szabadna átlépni (tanácsot adni ebben, békíteni akarni, stb.)
Még bármi lehet később, akár néhány hónap vagy év szünet múlva. Aztán az is megeshet, hogy marad a távolság. De ezt bízzuk az érintettre.
Nagyon erős társadalmi tabu megtagadni a szülőket. Tisztában vagyok ezzel. Éppen ezért erre tényleg nehezen szánja rá magát mindenki, aki eljut idáig. S ha rászánja magát, oka van rá.
Ház nèzd.. Én is sokáig úgy gondolkoztam, mint te kedves kérdező. De aztán beláttam, hogy a ,,hálával tartozok neki, mert felnevelt” az ön magàban mèg nem indok, hogy minden hülyeségét elnézzem.
Ha már ők össze hoztak engem, akkor alap, hogy felnevelnek. Nem gondolom, hogy ezt firtatni kéne. Ez olyan dolog, hogy, ha én tartok itthon akármilyen állatot, alap dolog (legalábbis én felőlem), hogy a tőlem lehető legjobb körülményt biztosítom neki.
"Mégis csak ők a szüleid"
Lekölykezni a macska is tud. Az önmagában nem érdem.
Igen, komolyan gondoljuk. Az emberek egyébként sem egy alkalmi balhé miatt szokták megszakítani a kapcsolatot az egyébként normális, szerető szüleikkel, hanem jellemzően a gyerekkoruk óta fizikailag/lelkileg bántalmazó szülőktől szokás megszabadulni.
Ami egy nehéz, de nagyon jó lépés, vagy nem értem, miért hagyná valaki felnőttként is folyamatosan lelkileg bántalmazni, csesztetni, mérgezni...?
Akkor kérdező, örülj neki, hogy nem volt olyan szinten mérgező kapcsolatod a szüleiddel, hogy végső elkeseredésedben ide jutottál! Csak megsúgom: a szüleidnek van választása, hogy téged meg akarnak-e csinálni, neked nincs, hogy meg akarsz-e születni...
Mert bizony, vannak rohadtul manipualtív szülők is, akik konkrétan a gyerekük ellen hangolják az unokát, vagy úgy be van baxva, hogy mentő megy ki hozzá, annyira állat módjára leissza magát és ezen felül nincs róla más emléked. Vagy rosszabb esetben még meg is erőszakol. Egyszer kérdezz meg egy szoc.munkást, milyen faxa körülmények közül mentenek ki gyerekeket, akik még így is ragaszkodnak nagy naívan a szarhoz... Azért aki ilyen véglények szeretetéért pitizik, mint egy pincsikutya, az menthetetlenül hülye, ennyi...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!