Mi lehet az oka annak, ha valaki nagyon szeretett volna gyereket, de mégis megbánta?
20!
Azért ahhoz 16 évesen nem ártana tanulni. Igen ritka az, amit a 17. ír, hogy 28 évesen kezd egyetemet valaki. Akkorra már családja van, vagy komyol párkapcsolata, dolgoznia kell hogy eltartsa magát.
20
Nem az elvárás a lényeg, a szerettem volna egy dolog, most pl azt szeretném, ha majd olyan párkapcsolata lenne, amiben tisztelik, de akkor is szeretni fogom, ha nem olyan lesz. De előtte volt a lehetőség, a példa, a biztos háttér, én mindenben tudnám segíteni, a tanulásban is, olyan a fejem, mint egy lexikon, de egyszerűen nem kér belőlem. A korrepetálásról meglóg, aki házhoz jön, amellett képes 2 órán át ülni úgy, hogy rá se néz, stb. Tehát ez, hogy neki lenne lehetősége bármire. Egy alacsony iskolázottságú családból származó, szegény, de szorgalmas gyerek sokkal nehezebb helyzetben van, így értsd, ilyen kontextusban. Eleve generációkon átívelő probléma a képzetlenség, a tudás hiánya, egy generáció egy lépcsőt tud megugrani, rendszerint orvosok az orvos dinasztiákból lesznek, pedagógusok a pedagógus szülők gyermekei, érted? Egy bolti eladónak ritkán lesz pHD fokozatú sejtbiológus a gyermeke-nem kizárt, de ritkaság. Neki úgymond egyenes volt az útja és szándékosan az alacsonyan kvalifikált réteghez akar tartozni a lányom. És ezt nem értem. Egyben azt is érzem emögött, hogy engem nem fogad el, hiszen pont nem olyan akar lenni, mint én.
#21 Az én környezetemben nem ritka, hogy valaki felnőttként tanul. Főleg, mert a legtöbb ember nem tudja 17 évesen, hogy mivel akar foglalkozni, csak mennek egy szakra ami érdekli őket valamennyire, merthogy ugye kell a diploma. Családom nincs még, párkapcsolatom van, levelezőre fogok járni, úgyhogy dolgozni is tudok mellette.
#22 Emiatt igazán ne aggódj, tényleg nem szabad elvárásokkal gyereket szülni, a legtöbb szülő sajnos nem csak szomorkodik egy kicsit hanem megnyomorítják a gyereket, mert nem olyan, amilyet elképzeltek. Simán lehet, hogy lesz diplomája a gyerekednek vagy megszereti az olvasást. Érettségit estin is letehet 20 év múlva ha akkor lesz rá szüksége. Tiktokkal, Instával nincs baj, én is nézem ezeket mégis értelmes vagyok. Nem mindenki lesz ugyanolyan, mint a szülei. Lehet megvan hozzá az intelligenciája, hogy diplomás legyen, de ő inkább kreatívkodni szeret. Nem miattad ilyen, hanem van egy saját személyisége.
23!
Azért az átlag ember 28 évesen nem jár egyetemre, mert bizony addigra már családja van, vagy ha nincs, akkor önállóan el, tehát el kell hogy tartsa magát. Az átlagnak meg nem megy a főállás melletti egyetem.
De akkor mi van, ha nincs diplomája?
A diploma nélküliség nem jelenti automatikusan azt, hogy nem lesz jó szakmája, munkája, vállalkozása, munkahelye.
Nekem van, meg 2 nyelvet is beszélek, aztán ez önmagában ma már semmi, a sima érettségis férjem is megkeres annyit, mint én.
Meg miért ne tanulhatna munka mellett, miért kell már most lenézned, hogy úgyse fog neki menni?
Ne haragudj, de nagyon gáz, amit csinálsz, semmibe nézed a gyereked, csak mert 16 évesen lesz*rom kamasz, hát amikor én 16 éves voltam, akkor is sok ilyen volt, aztán többségükből mégis normális felnőtt lett.
Nézz már kicsit magadba, biztos ő is bánja, hogy Te vagy az anyja...
25!
Nem az én gyerekmrol van szó, másik valaszado vagyok. Az átlag nem tanul 28 évesen munka mellett, ez tény. Nyilván van olyan, aki mégis.
Utolsó, és honnan tudod, hogy jövőre nem változik meg a véleménye? Lehet, hogy 1 év múlva meg már mondogatja neked, hogy milyen egyetemre szeretne menni. De ha nem? Akkor is a te gyereked, így kell elfogadnod.
Ha nem lesz diplomája, az sem egy égi katasztrófa.
Nem arra gondoltak a válaszolók, hogy pont holnap fog 180 fokos fordulatot tenni ezzel kapcsolatban.
Ha gimibe jár, akkor vagy első vagy második éves.
Szerinted kamaszkorban nincsenek érzelmi hullámvasutak? Ilyenkor van a legtöbb hangulatingadozás.
Ha túl nagy elvárásaid vannak, az valószínűleg csak fokozza majd a lustaságát.
Kérdező!
Még mindig nem az én gyerekem, egy másik valaszado 16 éveséről van szó. Általánosságban gyökeres változás nem fordul elő egy ember természetében. Ha xarik a tanulásra 16 évesen, nagyon valószínűtlen, hogy ez változni fog.
Nem, nyilván nem katasztrófa ha valakinek nincs diplomája. Nekem sincs. A valaszado azt kívánta érzékeltetni, amit én is irtam elotte; az embernek van egy elkepzelese, milyen lesz a gyereke. A többségnek ez hozzá hasonló, vagy jobb. A valaszadonak van diplomája, így nyilván nem azt képzelte el anno se és ma se, hogy a gyerek segedmunkas lesz, hanem azt, hogy ő is diplomát szerez majd.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!