Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi lehet az oka annak, ha...

Mi lehet az oka annak, ha valaki nagyon szeretett volna gyereket, de mégis megbánta?

Figyelt kérdés
Van ilyen közületek?
2023. máj. 7. 20:33
1 2 3 4
 1/40 A kérdező kommentje:
Én kicsit félek ettől az érzéstől, hogy nem szeretném, ha én is majd megbánnám.
2023. máj. 7. 20:33
 2/40 anonim ***** válasza:
77%
Nem bántam meg egyetlen pillanatát sem a gyerekeknek, de tény és való, néha főleg késő kamasz/fiatal felnőtt korukban nagyon nagyon nehézzé válnak a dolgok:D
2023. máj. 7. 20:45
 3/40 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem kismillió oka lehet. Lehet, pocsék volt a terhesség, ráment az egészség, kapcsolat, rokonok szétbarmolják a kezdő szülők kapcsolatát, anyuka önbecsülését ( szülés típusa, szoptatás stb témában) nem talál munkát a szülés után, eltávolodnak egymástól stb, beteg lesz a gyerek ( autista, ADHD stb)... Sajnos ezer oka van, és előre nem is lehet tudni.
2023. máj. 7. 20:52
 4/40 anonim ***** válasza:
18%
Ha tudatosan készülsz rá, nem hiszem hogy megbánnád.
2023. máj. 7. 21:05
 5/40 anonim ***** válasza:
92%

Az én anyám egy alkoholistának vállalt gyerekeket, csak akkor ezt nem akarta belátni a szerelemtől (a családi elmond@s és válási papírok alapján tudom, hogy már bőven balhés volt akkor is, mielőtt a legkisebb született volna).

Aztán elváltak, apám lelépett és anyám ott maradt 3 gyerekkel. Sz*r munkahelyen kellett dolgoznia, tűrnie, sose volt pénz semmire, mindig stresszelni kellett és kamaszként tőlünk is kapta az ívet, mert még normális ételt még ruhát se kaptunk, szóval nem is titkolta, hogy nagyon megbánta a gyerekvállalást.

2023. máj. 7. 21:10
 6/40 anonim ***** válasza:
91%
Amikor nővérem született, akkor szüleim a nagyszüleimnél laktak. Úgyhogy volt ott 4 felnőtt, aki nevelte a gyereket, plusz nagymamám csinálta a házimunkát. Aztán elköltöztek, megszülettem én. Apám nem segített semmit a házimunkában. Anyám egyedül maradt mindennel, a gyereknevelés nehezebb részével és a háztartással. Plusz ő nagyon szeret pihenni, igazából egész nap tudna feküdni és netezni, amit ugye nem mindig tehet meg, főleg, amíg kicsi a gyereke. Ezért egész életemben haragudott rám, hogy megnehezítem az életét, amit ki is mutatott.
2023. máj. 7. 21:16
 7/40 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Hát igen, biztos sok oka lehet, de szerintem egy erős, stabil kapcsolat nem megy rá, ha rendesen tudják kezelni a nehéz, stresszes időszakokat.

2023. máj. 7. 21:23
 8/40 anonim ***** válasza:
96%
Én megbántam mert sérült lett.
2023. máj. 7. 21:25
 9/40 anonim ***** válasza:
85%

Elképzelés vs valóság.

Nem tudom, anyám mit gondolt terhesség előtt és alatt, de amikor óvodás voltam, 4,5 éves, már különváltak útjaik apámmal, ő kilépett a képből, soha nem volt az anyám. Apám és mindenki szerint nyugodt, figyelmes, udvarias gyerek voltam. Anyám volt az egyedüli, aki nem tudott velem bánni, teljesen feszült volt. Apámmal való szakítása után először nála voltam hétköznap, majd ez hétvégére korlátozódott, és apámnál lettem többet, mert anyám is és én is, egymásból csináltunk idegbajost. Hétvégén feszült, ideges, türelmetlen lettem, ezt az óvónők jelezték apámnak, aki egyébként látta, érezte is ezt, aztán hét közben lenyugodtam, majd kezdődött újra. Elvileg próbálkozott, eljárt nem tudom milyen csoportba (egyszer mentem vele, másik szobában unatkoztam másfél-két órát), de lófa**t nem ért. Drága édesanyám úgy gondolta, nekem az lesz a legjobb, ha ő nincs az életemben, mert apámmal mi jól elvagyunk, és hogy apámmal olyan jó a kapcsolatunk, amibe ő nem fér bele. Amúgy tényleg kivételes volt, ezt mindenki megjegyezte.

Van, akinek nem való az anyaság. Ahelyett, hogy kibír néhány évet, máshogy viselkedik, máshogy teszi, vagy nem tudom, akármit csinál, ehelyett elmenekült. Mivel ilyen, tőle ez volt a maximum, jobb is, hogy nincs, de igenis jó lett volna, ha olyan anyám van, aki legalább próbálkozik. Lehet néhány év múlva összhangra találunk, de így sosem derül ki, mert egyszerűen lemondott az anyaságról és letagadta, hogy egyáltalán szült gyereket.

2023. máj. 7. 22:04
 10/40 anonim ***** válasza:
95%
Amikor valaki gyereket akar, elkepzeli, hogy milyen lesz és most itt nem a "szőke, kekszemu kislányom lesz és majd csajos dolgokat csinálunk egyutt" dologra gondolok. Szülőként általában azt képzeled, a gyereked olyan lesz, mint te: a te ertekrendedet veszi át, a te hozzá állásodat az élethez, a te vilagnezetedet, vallásodat vagy ateizmusodat. Aztán lesz egy gyereked, aki még véletlenül sem ilyen. Hacsak aprosagokban nem olyan, mint amit vártál, azt könnyű elfogadni. Ha homlokegyenest más, azt kb lehetetlen. Ilyenkor bizony megbanja az ember a gyermekvallalast. Kva nehéz, mert továbbra is szereted a gyereked, de egyszerűen nem bírsz vele, tiszta stressz az életed, depresszió is bejatszik, sőt, néha még az öngyilkosság is megfordul q fejedben, mert nem látod a kiutat. A többség ilyenkor jön azzal, hogy nevelni kellett volna, közben te tudod, hogy mindent megtettél, szaksegitseget is kértél, mégis olyan q gyerek, amilyen.
2023. máj. 8. 06:10
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!