Mi lehet az oka annak, ha valaki nagyon szeretett volna gyereket, de mégis megbánta?
Az én anyám egy alkoholistának vállalt gyerekeket, csak akkor ezt nem akarta belátni a szerelemtől (a családi elmond@s és válási papírok alapján tudom, hogy már bőven balhés volt akkor is, mielőtt a legkisebb született volna).
Aztán elváltak, apám lelépett és anyám ott maradt 3 gyerekkel. Sz*r munkahelyen kellett dolgoznia, tűrnie, sose volt pénz semmire, mindig stresszelni kellett és kamaszként tőlünk is kapta az ívet, mert még normális ételt még ruhát se kaptunk, szóval nem is titkolta, hogy nagyon megbánta a gyerekvállalást.
Köszönöm a válaszokat.
Hát igen, biztos sok oka lehet, de szerintem egy erős, stabil kapcsolat nem megy rá, ha rendesen tudják kezelni a nehéz, stresszes időszakokat.
Elképzelés vs valóság.
Nem tudom, anyám mit gondolt terhesség előtt és alatt, de amikor óvodás voltam, 4,5 éves, már különváltak útjaik apámmal, ő kilépett a képből, soha nem volt az anyám. Apám és mindenki szerint nyugodt, figyelmes, udvarias gyerek voltam. Anyám volt az egyedüli, aki nem tudott velem bánni, teljesen feszült volt. Apámmal való szakítása után először nála voltam hétköznap, majd ez hétvégére korlátozódott, és apámnál lettem többet, mert anyám is és én is, egymásból csináltunk idegbajost. Hétvégén feszült, ideges, türelmetlen lettem, ezt az óvónők jelezték apámnak, aki egyébként látta, érezte is ezt, aztán hét közben lenyugodtam, majd kezdődött újra. Elvileg próbálkozott, eljárt nem tudom milyen csoportba (egyszer mentem vele, másik szobában unatkoztam másfél-két órát), de lófa**t nem ért. Drága édesanyám úgy gondolta, nekem az lesz a legjobb, ha ő nincs az életemben, mert apámmal mi jól elvagyunk, és hogy apámmal olyan jó a kapcsolatunk, amibe ő nem fér bele. Amúgy tényleg kivételes volt, ezt mindenki megjegyezte.
Van, akinek nem való az anyaság. Ahelyett, hogy kibír néhány évet, máshogy viselkedik, máshogy teszi, vagy nem tudom, akármit csinál, ehelyett elmenekült. Mivel ilyen, tőle ez volt a maximum, jobb is, hogy nincs, de igenis jó lett volna, ha olyan anyám van, aki legalább próbálkozik. Lehet néhány év múlva összhangra találunk, de így sosem derül ki, mert egyszerűen lemondott az anyaságról és letagadta, hogy egyáltalán szült gyereket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!