Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nők-férfiak, akikkel gyerekkor...

Nők-férfiak, akikkel gyerekkorukban előfordult, hogy komolyabban megverték őket a szüleik. Hogy tudtátok feldolgozni, hogy ez ne nyomja rá egész életetekben a bélyegét a szüleitekkel való kapcsolatotokra?

Figyelt kérdés

Egyetlen egyszer fordult velem elő, hogy durva verést kaptam anyukámtól, nem is teljesen alaptalanul, de sokáig utáltam érte, és ma is ott van bennem tüskeként. Soha nem beszéltünk róla felnőttként, nem mertem szóba hozni, de szeretnék valahogy eljutni oda, hogy el tudjam engedni ezt a dolgot.

Ha volt valaki hasonló helyzetben, nagyon örülök minden megosztott tapasztalatnak.

31/N

2023. máj. 7. 09:59
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
64%
Részemről már nincs harag, de sok idő telt el azóta. Tüske megvan de ugye ez ilyen..
2023. júl. 14. 21:24
 22/39 anonim ***** válasza:
8%
Szerintem a kérdező elég választ kapott már hasonló kérdéseknél
2023. júl. 14. 21:47
 23/39 anonim ***** válasza:
68%
23-AS te vagy a kérdező, majd ő eldönti!
2023. júl. 14. 21:58
 24/39 anonim ***** válasza:
44%

Én égetően rossz gyerek voltam, néhányszor meggyepáltak, de sosem maradt nyoma. Pofon vagy rávertek a popómra, bár utólag nézve is megérdemeltem.

Végülis a nagy port kavart eseményekre emlékszek:

- újság képeit nézegettem a falu "fő" utjának a közepén ülve, az autók meg kerülgettekk jobbról, balról.

- találtunk festékeket és amíg el nem fogyott végig festettük a szomszédok kerítéseit.

- Vályog ház volt a szomszédba. Unoka tesómmal észrevettük, hogy válik le, mi meg megpiszkáltuk és leesett egy jó nagy darab.

- szalma bála tetején ülve gyufát pöckölgettünk

- elmentünk csersznyét lopni, leszakadt alattunk az ág jól össze törtük magunkat, utánna még othonn is kaptunk.

- Kinyomtam a poroltót a házban

- felmásztam a konyha szekrényre és leszakadt velem együtt a falról

- megszereltem mamám jó hűtőjét, kellett venni egy másikat.

- szétszedtem a tvnket is, de azt a szerelő össze tudta rakni.

- elmentünk szánkózni, én vittem a síléceimet mert azzal jobb lesz. Össze törtem magamat, bevágtam a gazba. Hazaérve vissza zavartak érte, de nem volt meg már.

Ezek kb 10-11 éves koromig történtek utánna megjavultam. Nem érzem úgy hogy ez leki traumát okozott volna. Nagyjából 14-15 éves koromig évente 1-2x mindig a balesetin voltam. Nem verés miatt! pl: leestem a fáról, tetőről, elestem biciklivel...

2023. okt. 22. 09:12
 25/39 anonim ***** válasza:
75%
Hát, 25-ös, amellett, hogy gyárilag hiperaktív lehettél (tán az anyád már a terhesség alatt is zaklatott volt), de te nem azért lettél végül jó, mert a szüleid megneveltek, hanem azért voltál gyerekként rossz (mondjuk inkább, veszélykereső), mert a szüleid nem neveltek. Ki voltál csapva ridegtartásra (ez falun nyilván jó is, szabadság, mozgás), de a szüleid törődése abban merült ki, hogy utólag jól megvertek és megaláztak, a síléc többet ért, mint te. Még a közlekedés alapszabályaira se tanítottak meg. A gyereknek szüksége van szeretetteljes figyelemre, és ezt te nem kaptad meg, azért másztál a szekrény tetejére, hogy Hé, figyeljetek rám, itt vagyok! Később a korod, a tapasztalatod, az agyad érése miatt nyugodtál le, nem attól, hogy megvertek.
2023. okt. 22. 11:31
 26/39 anonim ***** válasza:
20%
25. egy pszichopata.
2023. nov. 20. 16:28
 27/39 anonim ***** válasza:
59%
Sokszor kaptunk. Tarkóra, fejre, ahol értek minket. Nem voltunk rossz gyerekek, mai mércével nézve még csak elevenek se. 90es evekben voltam gyerek, akkor még ha rádszóltak, a sarokba álltál. Volt, hogy megtömtek (ha valaki látott már libatömést, na úgy) vagy a fejünket egymásnak ütötték. 2 evesen kést fogott ránk az apám, nem tudom mit tehettem hogy kihoztam a sodrából..
2023. nov. 20. 21:35
 28/39 anonim ***** válasza:
58%
Teljesen sosem fogom ezt tudni lerendezni magamban, de azért próbálkozom, hogy minél kisebb mértékben hasson rám (pl. jártam pszichológusnál, utánaolvastam témának, gyakoroltam a konfliktuskezelést, mert közvetetten arra is kihatott - sokáig nem mertem magamért kiállni sem ismerős, sem idegen ellen emiatt). Azért még történnek olyanok, hogy ha valaki nálam nagyobb darab, és morcos fejjel és sietősen jön felém, ösztönösen hátraugrom, mert azok otthon a verés előtti percek voltak.
2023. nov. 21. 12:26
 29/39 anonim ***** válasza:
75%
Elköltöztem. Találtam egy jó embert, akit szeretek és számíthatok rá. Bár évekig nagyon feszült voltam, ha csak felhívott a "kedves" szülő, és ma se ér fülig a szám, ma már jobb, de nem zökéletes. Azt hiszem soha nem is lesz az, hiszen ezen 100%ban túllépni nem lehet.
2023. dec. 14. 07:44
 30/39 anonim ***** válasza:
56%

Aki enni adott és mesét olvasott este, nappal az tépte a hajam, fülem, vagy karmolt véresre minden ok nélkül. Ezerszer megtörtént mikor jött szembe egy ismerős, és míg az nem látta erőből belémkarmolt. Vagy álltunk a zebránál és közben húzta a hajam. Folyton tele voltam sebekkel. Egyszer szóltam egy felnőttnek, azt mondta biztos megérdemeltem. Utána emlékszem, csak úgy az udvaron mondogattam "bántanak" meg "anya bánt". Hátha valaki mellettem lesz és hallja. Bizony, nem hallotta. Helyette viszont csúfoltak mert fura voltam, kinevettek, dobáltak, kizártak mindenből.

Most felnőtt korban nem tudok kötődni a kapcsolataimban, ha szeret valaki belül félelmet érzek, és maradok a biztonságos távolságban. Mindig ugyanoda fut ki, a kezdeti fellángolás után jön a katasztrófa. Az az érzés van bennem, hogy amit gondolnak rólam az egy kirakat, belül teljesen értéktelen vagyok.

Pár hónapja jutottam oda, hogy több embert én már nem akarok bántani. Sok nőt szerettem már, még ha kimutatni nem is tudtam. Viszont most elfogytam, ennyi. Vagy vége, vagy kész vagyok feladni mindent ami voltam. Utóbbi lett. 3 hete egyéni konzultációra járok, mellette csoportterápiára. Januártól indul egy pszichodráma csoport, ha az orvos javasolja, megyek.

Nem hiszek a túlvilágban, a földi életet kell valahogy jobbá tenni.

Szóval így. Bizakodva.

2023. dec. 14. 11:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!