Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi lehet anyámmal? Szimplán...

Mi lehet anyámmal? Szimplán csak öregszik, vagy mi lehet?

Figyelt kérdés

Viszonylag normálisan lehetett vele eddig beszélni. Mostanában meg olyan fura lett. Ha valami nem úgy van, ahogy kigondolja, akkor már besértődik. Kitalál valamit ami csak az ő fejében létezik. Mondok neki valamit, tökre kiforgatta. És azóta ilyen, mióta megmondtam neki, ne szóljon bele a dolgaimba. Elváltam a férjemtől, van egy gyerekem, másfél éve egy új párom. Erre kitalálta, hogy majd ő beszél az ex férjemmel, aki egy nárcisztikus ember, hogy majd szépen fizessen ki. Mert őrá majd hallgat. Végig nézte, hogy 20 év alatt hogyan épített le a férjem, hogyan tett tönkre. Sosem szólt bele a dolgainkba. Most párszor felhívta az exem névnap ilyenek, rögtön levette a lábáról, hogy milyen rendes ember. Az új páromnak turkálna a tárcájában. Nem élünk együtt még, de már házat fogunk venni. A gyereket szerinte szarul nevelem.

Most jött egy családi ünnep, ahova érzelmi zsarolás miatt el kell mennem, vinnem kell ajándékot is. Ma szóltak, hogy mégiscsak kell ajándék. Tudják jól, hogy anyagilag nagyon szarul állok, egyedül nevelem a gyereket albérletben. Eddig ilyenkor az volt, hogy mondta, mondjuk azt, hogy ketten adjuk az ajándékot. Most még pénzzel sem szállhattam bele az ajándékba. Megkértem, hogy egy dolgot nézzen meg ott, ahol lakik, mert nálunk nem kapható. Csak hímzett, hámozott, hogy miért nem tudja megoldani. Már most nem is akar velem sokáig beszélgetni, holott korábban órákig tudott beszélni. Bezzeg sógornőm ugrasztotta, hogy akkor kedden nyitásra melyik boltban kell lennie, oda szaladt, majd rohant mindenhova, ahol tudott venni olyan ruhát, ami a sógornőm száján kiesett. Én segítsek tesómnak kaját rendelni, ne legyek már antiszociális, mert szegény tesóm. Meg szegény sógornőm. Mert milyen kevés pénzük van. Sosem vett engem számba, mondván én úgyis megoldom. Vettem egy kocsit, ami kicsit leharcolt, de arra volt pénzem. A másikat örültem hogy eladom. Erre jön nekem, hogy várni kellett volna, mert akkor spóroljak és vegyek egy újabbat, ami jobb. És nem érti meg, hogy kevés a fizum, nincs lehetőségem másik helyre menni. Exem kiforgat mindenből. De csak tesómék számítanak, meg ők. Úgy érzem, már ő is magamra hagyott és senkire nem számíthatok.

2023. máj. 4. 10:53
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
94%

Es te felnott no letedre miert is nem tudsz nemet mondani?

Csaladi buli, ahova nem akarsz menni? Nem mesz, pont!

Abban anyadnak mondjuk rohadtul igaza van, hogyha az exed tartozik neked, fizessen ki. Es ugy nem veszunk hazat az uj pasival, hogy meg egy percet se eltunk egyutt.

Lehet egy-ket tanacsat nem art meghallgatni legalabb, ha nem is megfogadni, de ezeken kivul tanulj meg nemet mondani.

Mashogy nem fog menni.

2023. máj. 4. 11:13
 2/23 anonim ***** válasza:
95%
Egyetlen olyan érvet mondj, ami megakadályoz abban, hogy leépítsd és megszakítsd a kapcsolatot.
2023. máj. 4. 11:18
 3/23 A kérdező kommentje:
Ez volt az utolsó alkalom, hogy elmentem. Főleg hogy ő kontárkodott bele, hogy engem is meghívjanak.
2023. máj. 4. 11:18
 4/23 A kérdező kommentje:
A gyerekem, akinek ő a nagyanyja
2023. máj. 4. 11:19
 5/23 anonim ***** válasza:
77%
És szerinted a gyereknek szüksége van ilyen emberre az életébe? Kit érdekel, hogy a nagyanyja? Az én nagyanyám hasonló volt a te drága anyádhoz. Kérlek szépen kb 10 éves koromban döntöttem úgy, hogy többet én hozzá nem megyek. Azóta kb összesen 20 percet láttam, későbbi két alkalommal. Évek óta azt sem tudom, hogy él-e, és nem érdekel, nem hiányzik. Mert olyan ember, mint ahogy leírtad az anyádat.
2023. máj. 4. 11:28
 6/23 anonim ***** válasza:
89%
A gyereked nem érv. Eszközként van beállítva, hogy neki szüksége van a nagyanyjára. Biztos vagy benne, hogy ilyen nagyanyára van szüksége és lássa ezt a diszfunkcionális családi mintát? Akkor te nem szereted a gyereked, de a legrosszabb, hogy saját magadat sem. Így hogyan is tudnád mi a jó a gyereknek. Mérgező, minket kontrolláló, beleugató embernek nincs helye az életünkben, akkor sem, ha szülő. Ha egyedül nem tudod kizárni, erre vannak a segítségek, szakemberek.
2023. máj. 4. 11:28
 7/23 anonim ***** válasza:
78%
Ezen az oldalon mindenre az a megoldás hogy "szakítsd meg vele a kapcsolatot" nehogy már meg kelljen oldani valamit.. Kérdező, tanulj meg nemet mondani és kész. Akkor kavarhat anyád amit akar, úgysem megy vele semmire.
2023. máj. 4. 11:34
 8/23 anonim ***** válasza:
76%
Mit oldjanak meg? Sokan vannak, akik nemhogy idősen, fiatalon sem változnak, ha olyan a személyiségük, makacsul ragaszkodnak. Nagyanyámnak elmondhattam, én mit gondolok, az őt pont nem érdekelte. Miután megszakítottam vele a kapcsolatot, némileg keresett egy ideig, többet mint amikor jártam hozzá nyaranta, akkor év közben oda sem telefonált. Nekem az rossz volt, amit ő csinált, ez őt nem érdekelte, tehát miután megszakítottam vele mindent, mit érdekelt engem, hogy ő mit akarna. Évei voltak rá. Ha ezalatt nem sikerült meghallania a másikat, mert hogy nem csak velem, mindenkivel olyan volt a viselkedése a szent asszonynak, akkor ezt neki, engem nem érdekel. Nem kötelez szeretetre a vér.
2023. máj. 4. 11:41
 9/23 anonim ***** válasza:
52%

Nézd, utolsó, én értem, igazad is van. De a kérdezőhöz hasonló személyiségek nem tudnak biztonságosan nemet mondani, mert a hitrendszerük gátolja.

Ha kimondják, az "ellenfélben" jön a meg nem dolgozott frusztráció, mert mi az, hogy neki nemet mond, mekkora hálátlan, bezzeg mikor ekkor meg ekkor segített, blabla" Ezt képzeld el szinte síró, nyekergő hangon.

Na az ilyennek kinek van kedve nemet mondani? Érzelmi zsarolás, amire magabiztos eszközöket szerezni, önbizalmat kell építeni. Az egyszerűen mindj nemet mellett nincs eszköz. Idegen terepen, mint itt is, ezek csak fedezet nélküli kártyák. Mint az "engedd el" Hogyan? Ehhez kell a belső izomzat, ezt pofázom hónapok óta az oldalon, próbálom edukálni, bár sokszor érzem, hogy feladom.

Ehhez nincs pontokba szedett recept, meg példamondatok.

2023. máj. 4. 11:42
 10/23 anonim ***** válasza:
58%
Jaja, az milyen felnőtt dolog már hogy lekoptatok mindenkit, ahelyett hogy meghúznám a határaimat.. csak ne csodálkozzon ha totál magára marad. mennyivel nehezebb azt csinálni amit akart, és leszarni más mit szervezkedik mi?
2023. máj. 4. 11:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!