Irigy mert a fia diplomás lesz vagy csak szimplán besavanyodott az apuka?
Egy barátom apja nem túl támogató. A srác egyetemre ment (tanár szeretne lenni), mikor felvették apuka (látszólag) örült, hogy a fiának jobb élete lesz. Azóta viszont kb folyamatosan piszkálja, hogy miért jár későn haza (fél 6-ig van órája, de van hogy este fél 8-ra még megy sportolni, mert kell tesiből is az aláírás és csak 9-re ér haza).
Apuka minimálbéres állásban van, nem is a szakmájában, pedig ott is el tudna helyezkedni jobb fizetésért. De neki fontosabb, hogy a 8 órás munkaideje nagy részét is ellógja. Otthon örökké morog mindenre, kb csak videójátékozik és filmezik.
Nagyon sajnálom a srácot, mert ő teker, de látszik rajta, hogy rossz neki így, hogy soha nem kap egy jó szót az apjától.
1-es nem is a fizetésért csinálja a srác, hanem elhivatottság. De van vmi abban amit mondasz :)
2-es egész életében nem kapott egy jó szót se az apjától, szóval van benne bizonyítási vágy, bár nem mondja ki. És hidd el, az ő helyzetében igenis nagy dolog, hogy idáig jutott.
Hát, nekem tanárként az idegrendszeremet olyan támadások érik, hogy szívesen lazsálnék egy multicégnél ahol esetleg nem úgy kezelnek tizenéves kölykök mintha a hátsójukból húztak volna ki :-) Nyugodtan lehet utánam csinálni, nem egy stresszmentes meló.
Amúgy nyilván az ember azért választja ezt a pályát mert elhivatottság és élethosszig tartó tanulás stb. Aki csak a nyári szünet miatt, az általában pár év alatt kikészül és elmegy. A mai világban mindenki a tanárokba törli a lábát, gyerek, szülő, vezetőség, kormány és az egész társadalom. Külföldön felüdülés látni a tanszabadságot ami ebben a putri országban csak álom marad.
1. Én csak diák vagyok, de a tanáraink elbeszéléséből pont nem az jön le, hogy milyen könnyű nekik, mennyi szabadidejük van, stb.
Kezdjük ott, hogy a szünetek csak a diákoknak szünetek, a tanárok ugyanúgy mennek dolgozni pl. őszi szünetben is. Az egyik tanárunk mesélte, hogy a nyári szünet is csak egy pár nap nekik, amikor tényleg nem dolgoznak. Ráadásul szinte minden tanár tart a "hivatalos" órái mellett is korrepetálásokat, versenyekre készít fel diákokat, aztán versenyre viszi őket, stb. És amíg más "tisztességes" munkáknál ledolgozik az ember x órát, aztán hazamegy pihenni, a tanárok haza is viszik a munkájukat, mert dolgozatokat kell javítaniuk, ill. összeállítaniuk azokat, jegyeket kell beírni az e-naplóba, ha osztályfőnökök, akkor az osztályuk dolgaival is foglalkozniuk kell, osztálykirándulást szervezni, stb.
Le akartam irni hogy mindketto lusta erre valaki mas leirta.
Ha nekem a fiam tanar lesz en se orulnek neki.
Ha mernok akkor igen, ha ugyes ertelmes fizikai munkas annak is orulnek, tulkeppen barminek, de tanar, meg konyvtaros, attol a hideg kiraz.
Ettol fuggetlenul tanarok kellenek, tehat kell hogy valaki tanar legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!