Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Próbáljak apuka lelkiismeretér...

Próbáljak apuka lelkiismeretére hatni a gyerek miatt vagy hagyjam az egészet?

Figyelt kérdés

A kislányom apja Németországban él az új párjával.

Eddig 4 havonta jöttek haza 2x, akkor pár napra elvitte a kislányunkat.

Májusban volt itthon, akkor is elvitte. Azóta nem beszélt a kicsivel, egyszer sem kérdezte meg hogy mi van vele.

Most megint itthon volt 2 hétig, èn is mastól tudtam meg és nem keresett fel hogy látná a kislányt.

Nagyon feldühített, hogy ennyire nem èrdekli a saját gyereke. Gondoltam, hogy írok neki de nem tudom van e értelme bármit is. Szerintetek?

2018. aug. 5. 19:25
 1/7 anonim ***** válasza:
97%
Hagyd, jobb a gyereknek. Én is akit nevelek, tudja hogy vannak szülei, de ennyi. Majd lesz új apukája
2018. aug. 5. 19:31
 2/7 anonim ***** válasza:
96%
Felesleges keresni a kapcsolatot. A gyerektartast fizesse, ennel tobbre ugyse lesz kepes.
2018. aug. 5. 19:31
 3/7 anonim ***** válasza:
91%

1+1 És jusson eszedbe, a legnagyobb vesztese ennek a "kedves" apuka, még csak nem is a gyerek. Mert ha egy szerető, gyermekcentrikus társra találsz, akkor sajátjaként felneveli veled együtt, és apjaként apja lesz a gyereknek.

Ráadásul ezek a "férfiak" szinte kivétel nélkül látják a már felnőtt gyereküket, és az irgalmatlanul fáj nekik.

2018. aug. 5. 19:46
 4/7 anonim ***** válasza:
96%

Sokkal jobb a gyereknek, hogyha abszolút nem törődik vele, mintha ki-be járkál az életébe, és megbízhatatlan, soha nem tudja a gyerek, hogy jön-e, várja, esetleg tök feleslegesen.

Akinek ennyit ér a gyereke, az meg is érdemli.

2018. aug. 5. 19:47
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ne erőltesd. Fizesse a gyerektartást, de a gyereknek jobb ha nem járkál ki-b az életéből az apuka két-három havonta.
2018. aug. 5. 20:07
 6/7 anonim ***** válasza:
23%

A gyereknek jobb, ha az apja a távolság miatt látja ritkábban, hisz ott apuka nem megbízhatatlan és mindig pozitív érzést hordoz, ő az áldozat, aki távol dolgozik.

Ha közel lakna és úgy nem keresné, csak párhavonta, akkor azt mondanám, hogy ne látogassa, hisz nincs kifogás, így a gyerek tudná, hogy tesznek rá..de így..

Mikor jött érte szívesen jött? Szeretett vele lenni a kicsi? Foglalkozott vele? Ha ezekre igen a válasz, akkor igenis erőltesd.. egy anyának mindent meg kell tennie, ha lát esélyt normális kapcsolatra a gyerek és az apa közt.

Amúgymeg, ha most nem teszel meg mindent, évek múlva bánni fogod.

Mondom ezt úgy, hogy a gyerekem apja tőlünk egy köpésre él, de nem is ismerik egymást, viszont én mindent megtettem, amit emberileg lehetséges, így nem mardos annyira a bűntudat.

2018. aug. 5. 20:18
 7/7 A kérdező kommentje:

Én már az elmúlt időkben próbálkoztam. Mindig volt valami kifogása, hogy miért nem tud telefonálni 5 percet.

Nekem amúgy van új párom, aki apja helyett apja a kislányomnak.

És eddig úgy voltam vele, hogy a kislányba is próbáltam fenntartani az érdeklődést az apja iránt. De ez nem csak az én feladatom ha az apja nem partner ebben.

Ezzel a mostanival telt be a pohár, hogy ennyire nem érdekelte.

A kislány nem èrdeklődik az apja iránt, nem emlegeti soha.

Ha elviszi elvan, de ugyan úgy mindenki mással is.

2018. aug. 5. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!